Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager

Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager

billede med laksebowl og grøntsager
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. juli 2023 - Udgivet: 18. juli 2023

Her er min opskrift på lækker laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager. Laksebowlen serveres med en hjemmelavet teriyaki sauce.

Laksebowl er både lækker, sund og nem aftensmad, som de fleste vil elske. Også dem, der normalt ikke er så glade for fisk.

Laksebowlen laves med bagt laks, der anrettes sammen med kogte ris, avocado, spinat og rødløg. Dertil kommer den fantastiske og hjemmelavede teriyaki sauce, som du ikke skal snyde dig selv for.

Her har jeg lave den med en hel side laks, men du kan selvfølgelig også bruge stykker af laks. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på laksebowl

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager

4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 776
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g laks - en hel side laks
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Grøntsager og ris
  • 2 avocado - i skiver
  • 75 g babyspinat
  • 1 rødløg - i tynde både
  • 200 g broccolini - eller broccoli i små buketter
  • 250 g ris - koges som anvist
Teriyakisauce
  • 1,5 dl vand
  • 40 g soja
  • 40 g brun farin
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 4 fed hvidløg - pillet og knust
  • 1 spsk majsstivelse - udrøres i lidt koldt vand
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Tjek at laksen er fri for ben, og læg den på bagepapir i et ildfast fad. Dryp laksen med olie og friskpresset citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber. Bag laksen til din laksebowl i ca. 18 minutter minutter midt i ovnen.
  3. Kog ris som anvist på pakken.
  4. Alle ingredienserne til teriyaki sauce kommes i en lille gryde og koges op. Kog det cirka tre minutter, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Saucen skal hverken være for tyk eller tynd. Lige inden servering sigtes teriyakisaucen, og hvidløgene kasseres.
  5. Broccolini eller små broccolibuketter dampes i ca. 30 sekunder, og tages straks op. Avocado skæres i tynde skiver, løget i tynde både og babyspinaten skylles (eller køb en spinat, der er klar til brug).
  6. Anret nu din laksebowl i passende skåle med bagt laks, ris, avocado, broccolini, babyspinat og rødløg. Kom lidt teriyaki sauce over laksen, og server resten ved bordet.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 776kcalKulhydrater: 84gProtein: 40gFedt: 32gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 18gKolesterol: 83mgNatrium: 1332mgKalium: 1455mgKostfibre: 11gSukker: 18gVitamin A: 2861IUVitamin C: 69mgCalcium: 107mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Laksebowl med bagt laks, ris og grøntsager serveres straks.

Eventuelt sammen med et stykke hjemmebagt madbrød.

Se flere opskrifter

  • Mexi Bowl fedtfattig
    Mexi bowl med krydret oksekød og avocado
  • Poke Bowl med kylling
    Poke Bowl med kylling, mango og grøntsager
  • Poke Bowl
    Poke Bowl med vandmelon, tofu og peanut butter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required