Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med stuvet spinat og kartofler

Laks med stuvet spinat og kartofler

laks med stuvet spinat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på laks med stuvet spinat. En nem og dejlig ret med laks, spinat og kogte kartofler, der ikke tager lang tid at lave.

Laks med stuvet spinat er en skøn og nem ret til aftensmad, og her er den serveret med kogte kartofler.

Spinaten er frost og stuvet med madlavningsfløde, hvilket sparer lidt på kalorierne. Men du kan også bruge en almindelig piskefløde, og så har du en flødestuvet spinat.

Jeg køber gerne en hel side laks, som jeg skærer ud i 4 passende stykker. Efter stegning fjerner jeg normalt skindet inden servering.

Laksen er pandestegt, men du kan også stege din laks i ovnen. Opskriften er beregnet som hovedret til 4 personer.

Opskrift på laks med stuvet spinat

Laks med stuvet spinat og kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på laks med stuvet spinat. En nem og dejlig ret med laks, spinat og kogte kartofler, der ikke tager lang tid at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Stuvet spinat
  • 600 spinat fra frost
  • 2 dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • citronsaft friskpresset
  • muskatnød revet
  • salt og friskkværnet peber
Kartofler
  • 800 g kartofler gerne små
  • salt
Laks
  • 600 g laks delt i 4 stykker
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til laks med stuvet spinat starter du med at komme 600 spinat (frossen) i en gryde. Varm spinaten op til den er helt optøet og kogt igennem, og lad noget af væden fordampe.
  2. Tilsæt 2 dl madlavningsfløde (eller fløde) og kog det op til en flødestuvet spinat. Smag til med citronsaft, revet muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det simre nogle minutter, men tag så gryden til side. Spinaten kan jævnes med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, men det er ikke nødvendigt.
  3. Kom 800 g kartofler i en anden gryde sammen med koldt vand, så vandet netop dækker kartoflerne. Tilsæt salt og kog kartoflerne møre under låg. Det tager typisk omkring 10 minutter, afhængig af størrelsen på kartoflerne,. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  4. Kom en god sjat olivenolie på en varm pande, og læg 600 g laks med skindsiden nedad på panden. Steg laksestykkerne i ca. 7 minutter ved middel varme, vend dem forsigtigt om, så skindsiden nu er opad. Dryp lidt citronsaft over, og krydr med salt og friskkværnet peber. Steges færdig i yderligere et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier432kcalKulhydrater43gProtein40gFedt12gMættet fedt3gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt4gKolesterol89mgNatrium797mgKalium2489mgKostfibre8gSukker5gVitamin A14211IUVitamin C82mgCalcium252mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Laks med stuvet spinat og kogte kartofler serveres straks. Det er en ret med fisk, som de fleste vil synes godt om.

Se også mine populære opskrifter på:

Laks med kikærter og peberfrugt

Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad

Laks i karrysauce med grøntsager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Vesterlund Pedersen skriver

    august 21, 2025 at 11:25 am

    Hvor er jeg uendelig glad for dine opskrifter!!!
    Bedste hilsner fra Lene V

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 21, 2025 at 4:33 pm

      Tusind tak, Lene - hvor er du sød. Det er jeg meget glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jytte skriver

    april 22, 2025 at 5:06 pm

    Tror du ikke at det er lige vel meget med 100 minutters kogetid til kartoflerne?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 22, 2025 at 6:13 pm

      Hej Jytte
      Man skal jo være sikker på de er kogt 🙂
      Spøg til side. Tak - jeg har rettet den til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Karin skriver

    maj 22, 2024 at 10:11 am

    En virkelig nem ret med laks og flødestuvet spinat og den får vi ofte.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required