Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Laks med ris og spinat på 20 minutter

Laks med ris og spinat på 20 minutter

laks med ris og spinat
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. januar 2024 - Udgivet: 30. oktober 2023

Her er en skøn opskrift på laks med ris. Ovnstegt laks med kogte ris og en lækker spinat- og tomatsauce, som du kan lave på ca. 20 minutter.

Laks med ris er rigtig god hverdagsmad, der ikke tager lang tid at lave.

Her får du en skøn aftensmad med sund fisk, ris og en nem spinat- og tomatsauce, der passer perfekt til laksen.

Jeg plejer at lave en hel side laks, som passer til fire personer, men du kan også sagtens anvende laksesteaks eller laksebøffer. Her skal du beregne en pr. person.

Opskrift på laks med ris

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks med ris og spinat

4.86 fra 14 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 750 g laks - svarende til en hel side laks
  • olivenolie
  • 1 citron - økologisk
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris - evt. basmati ris
  • 1 stort rødløg - halveret og skåret i tynde skiver
  • 250 g tomater - sm tomater, evt. Datterino, skåret i kvarte
  • 200 g spinat - frisk
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk fond - evt. grøntsagsfond eller kyllingefond
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Læg den hele side laks i et ildfast fast. Dryp lidt olivenolie over fisken, og riv citronskal på. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt citronsaft over laksen.
  3. Bag laksen i ovnen i cirka 15-20 minutter.
  4. Imens laver du resten af maden, hvor risene koges som anvist på pakken. Kom evt. en bouillonterning ned i kogevandet.
  5. Rødløg sauteres lidt af i en sjat olivenolie. Derefter tilsættes de kvarte små tomater, og de steges med et minuts tid. Det er lækkert tilbehør til laks med ris.
  6. Kom så gradvist den friske spinat ved, og lad den falde næsten sammen.
  7. Tilsæt så fløde og en spiseskefuld koncentreret fond, og dryp lidt friskpresset citronsaft over.
  8. Lad din spinatsauce med tomat og løg creme en smule ind mens laks og ris tilberedes færdigt.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Laks med ris og den lækre spinat/tomatsauce serveres straks. Eventuelt med et groft stykke brød til.

Det er sund mad med fisk på kort tid, og fiskeretten smager super godt.

Se også disse opskrifter med laks:

Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde

4.9 fra 11 stemmer
Se hvordan du laver pasta med laks, der tilberedes med spaghetti, ovnbagt laks, asparges, forårsløg og hvidløg i en cremet flødesovs.
Gå til opskrift
Dejlig pasta med laks, der tilberedes med forårsløg og grønne asparges. En hurtig og sund ret på travle dage. Foto: Madensverden.dk.

Laks i ovn med spinat og frosne grøntsager

4.9 fra 23 stemmer
Her er min opskrift på laks i ovn med spinat og frosne grøntsager. En både nem og hurtig ret, der laves med grøntsager og spinat fra frost.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn med spinat og frosne grøntsager

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required