Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med ris og spinat på 20 minutter

Laks med ris og spinat på 20 minutter

laks med ris og spinat
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMS

Her er en skøn opskrift på laks med ris. Ovnstegt laks med kogte ris og en lækker spinat- og tomatsauce, som du kan lave på ca. 20 minutter.

Laks med ris er rigtig god hverdagsmad, der ikke tager lang tid at lave.

Her får du en skøn aftensmad med sund fisk, ris og en nem spinat- og tomatsauce, der passer perfekt til laksen.

Jeg plejer at lave en hel side laks, som passer til fire personer, men du kan også sagtens anvende laksesteaks eller laksebøffer. Her skal du beregne en pr. person.

Opskrift på laks med ris

Laks med ris og spinat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her er en skøn opskrift på laks med ris. Ovnstegt laks med kogte ris og en lækker spinat- og tomatsauce, som du kan lave på ca. 20 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 750 g laks svarende til en hel side laks
  • olivenolie
  • 1 citron økologisk
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris evt. basmati ris
  • 1 stort rødløg halveret og skåret i tynde skiver
  • 250 g tomater sm tomater, evt. Datterino, skåret i kvarte
  • 200 g spinat frisk
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk fond evt. grøntsagsfond eller kyllingefond

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Læg den hele side laks i et ildfast fast. Dryp lidt olivenolie over fisken, og riv citronskal på. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt citronsaft over laksen.
  3. Bag laksen i ovnen i cirka 15-20 minutter.
  4. Imens laver du resten af maden, hvor risene koges som anvist på pakken. Kom evt. en bouillonterning ned i kogevandet.
  5. Rødløg sauteres lidt af i en sjat olivenolie. Derefter tilsættes de kvarte små tomater, og de steges med et minuts tid. Det er lækkert tilbehør til laks med ris.
  6. Kom så gradvist den friske spinat ved, og lad den falde næsten sammen.
  7. Tilsæt så fløde og en spiseskefuld koncentreret fond, og dryp lidt friskpresset citronsaft over.
  8. Lad din spinatsauce med tomat og løg creme en smule ind mens laks og ris tilberedes færdigt.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Laks med ris og den lækre spinat/tomatsauce serveres straks. Eventuelt med et groft stykke brød til.

Det er sund mad med fisk på kort tid, og fiskeretten smager super godt.

Se også disse opskrifter med laks:

Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde

4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift

Laks i ovn med spinat og frosne grøntsager

4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Gå til opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required