Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

laks med hvide asparges
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
110
SHARES
FacebookMessenger110PinterestEmailSMS

Sådan laver du laks med hvide asparges og en lækker citrussauce. En nem opskrift på en skøn lakseret med asparges. Også god som gæstemad.

Laks med hvide asparges er en skøn ret, som kan serveres både som god mad på hverdage, men bestemt også som en fin ret til gæstemad.

Opskriften ser mere besværlig ud end den reelt er, og fremgangsmåden er rimelig simpel.

Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Mens den bagte laks er i ovnen, kan du lave de øvrige ting, og de hvide asparges kan også dampes i stedet for steges, hvis du mere til det. Du kan også udskifte dem med grønne asparges, men de skal ikke skrælles, og tilberedningstiden er kun et minut.

Opskriften her er beregnet til fire personer, og det er en fiskeret, som jeg vil påstå alle kan lide. Også dem, der ellers rynker på næsen over udsigten til fisk.

Opskrift på laks med hvide asparges

Laks med hvide asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Sådan laver du laks med hvide asparges og en lækker citrussauce. En nem opskrift på en skøn lakseret med asparges. Også god som gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Laks
  • 600 g laks (skåret i 4 stykker)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron (skal og saft)
  • salt og friskkværnet peber
Grov kartoffelmos uden smør
  • 750 g kartofler
  • 4 fed hvidløg (knust og hakket)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk dild (hakket)
  • salt og friskkværnet peber
Hvide asparges
  • 8 store hvide asparges
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Citrussauce
  • 3 forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 dl madlavningsfløde (eller alm. fløde)
  • 2 tsk sennep
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • 1 citron (friskpresset citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til laks med hvide asparges starter du med, at lægge de fire stykker laks i ovnfast fad med bagepapir. Pensl med lidt olivenolie. Dryp med lidt friskpresset citronsaft og riv lidt af citronskallen over. Krydr med salt og peber. Bag laksen i ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Kartofler skæres ud i mindre tern. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre skrællen er tyk og uren. Kom kartoflerne i en gryde sammen med hvidløg, dæk med vand og kog under låg indtil kartoflerne er helt møre, hvilket ca. tager 15 minutter. Hæld vandet fra, damp kartoflerne af og mos dem groft sammen med olivenolie og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend også lidt hakket dild i.
  3. De hvide asparges skrælles - og du ken evt. se min i min video hvordan du gør det. Steges derefter på en pande ved middel varme i lidt smør og olie. Stegetiden er ca. 7-8 minutter. Krydres med salt og peber.
  4. Citrussauce laver du ved at svitse skiver af forårsløg af i lidt olie. Tilsæt vand og en bouillonterning og lad det koge op. Tilsæt fløde og sennep, og jævn saucen med lidt majsstivelse udført i koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier766kcalKulhydrater42gProtein35gFedt52gMættet fedt13gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt29gTransfedt0.1gKolesterol118mgNatrium2470mgKalium1663mgKostfibre6gSukker3gVitamin A509IUVitamin C68mgCalcium89mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Laks med hvide asparges serveres straks.

Fjern skindet fra laksen, og anret laksestykket på citrussaucen, som du kan se på billedet.

Ved siden af anrettes de stegte hvide asparges og den grove mos. Pynt evt. med lidt frisk dild. Velbekomme.

Se også: Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Bliv medlem nu. For blot 295 kr. for et helt år slipper du for alle for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne. Når du logger ind, slipper du også for denne boks.

Vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning og velkommen i klubben.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required