Sådan laver du laks med birkes. En nem og hurtig opskrift på en lakseret med en lækker sovs, der bla. laves med vin, spinat og forårsløg.
Laks med birkes lyder måske som en lidt speciel ret, da man jo nok mest kender birkes fra rundstykker og den slags.
Men faktisk passer de blå birkes rigtig godt til laksen, og samtidig får du her en rigtig lækker sovs, der blandt andet er lavet med spinat og forårsløg.
Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn
Du skal beregne et stykke laks på ca. 150 gram pr. person, og disse laksebøffer kan du eventuelt selv skære ud af en hel side laks.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.
Opskrift på laks med birkes
Ingredienser
- 600 gram laks skåret ud i 4 laksesteaks
- 4 spiseskefulde birkes blå
Sovs laves af
- 1 deciliter hønsebouillon
- 1 deciliter hvidvin tør
- 1 deciliter fløde
- 1 bundt forårsløg snittes groft
- 150 gram spinat frisk, hakkes groft
- 1 citron
- 1 teskefuld sukker
- 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til laks med birkes starter du med, at lægge de fire stykker laks på bagepapir i et ildfast fad.
- Drys derefter laksestykkerne med et godt lag birkes, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg et par skiver citron øverst.
- Laksestykker med birkes bages i ca. 10 minutter ved 225 grader varmluft, afhængig af tykkelsen på fisken. Måske skal de have et minut eller to mere.
- Hønsebouillon koges op i en gryde sammen med vin og fløde.
- Tilsæt forårsløg og lad dem koge med i et par minutter.
- Derefter kommes spinat i og den vendes rundt. Spinaten skal kun lige falde sammen i sovsen.
- Sovsen smages til med salt friskkværnet peber, lidt citronsaft og sukker. Du kan jævne sovsen med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Næringsindhold
Tips
Kom sovs i tallerkner, og derpå lægges et stykke laks med birkes.
Serveres gerne med kogte kartofler eller pasta. Lidt salat er også fin til lakseretten.
Se også: Tilbehør til fisk som laks, torsk og rødspætter
Comments
No Comments