Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Lagkage

Lagkage (klassisk opskrift med bær og konditorcreme)

klassisk lagkage med bær
4.8 fra 125 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
819
SHARES
FacebookMessenger819PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lagkage - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lagkage
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Lagkage - nem og lækker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 125 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde
  • 8 dl piskefløde
  • 400 g kagecreme gerne hjemmelavet kagecreme
  • hindbærmarmelade
  • 12 knuste makroner
  • jordbær
  • blåbær
  • grønne vindruer

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kagecreme. Brug gerne min opskrift, som du finder i linket - eller en købt kagepulver. Lad kagecremen køle helt af!
  2. 3 deciliter piskefløde piskes stift til flødeskum, og vendes forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme. Nu har du en lækker og luftig konditorcreme.
  3. Læg nu en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og fordel et godt lag hindbærmarmelade på det.
  4. Derefter fordeles seks knuste makroner og halvdelen af konditorcremen forsigtigt på lagkagebunden.
  5. Læg den anden lagkagebund ovenpå, og gentag nu med hindbærmarmelade, knuste makroner og konditorcreme.
  6. Så lægges den tredje og sidste lagkagebund på.
  7. De sidste fem deciliter piskefløde piskes til en flødeskum, der er så stiv, at den kan sprøjtes ud på kanten af lagkagen uden at falde ned.
  8. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt stjerner på toppen af lagkagen, så det dækker.
  9. Hele vejen rundt langs siden på lagkagen sprøjtes også flødeskum på i lodrette baner, så siden er dækket. Det er nemmere end du måske tror.
  10. Jordbær skæres ud i passende stykker, vindruer halveres og sammen med blåbær fordeles bær og vindruer på lagkagen. Der kan også pyntes med chokoladekringler - og selvfølgelig lys i lagkagen, hvis den er til en fødselsdag.

Næringsindhold

Kalorier533kcalKulhydrater30gProtein6gFedt45gMættet fedt28gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gKolesterol132mgNatrium199mgKalium166mgKostfibre1gSukker21gVitamin A1511IUVitamin C8mgCalcium85mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lagkage

Hvad er næsten bedre end et stykke lagkage med bær og den fyldige og lækre konditorcreme. Nej, vel. Og her er en rimelig nem opskrift på en klassisk lagkage, som alle bliver begejstret over.

Jeg har lavet den med jordbær, blåbær og vindruer - men du kan også anvende andre bær og frugter, herunder eks. hindbær, brombær og kiwi. Det er op til dig - og hvad du kan finde i dit supermarked.

Lagkagen er beregnet til ca. 8 personer - måske lidt flere. Men det afhænger jo af hvor vilde I er med kagen.

Tips

Den færdige lagkage kan med fordel stilles på køl i nogle timer, så den sætter sig. Men den kan også spises tidligere, hvis du har været lidt sent ude.

Du kan naturligvis nemt lave lagkagen med færdigkøbte lagkagebunde - som i øvrigt kan være ganske gode.

Men du kan også nemt lave hjemmebagte lagkagebunde med denne opskrift.

Flere inspirerende opskrifter:

Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Se opskriften her
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Bananlagkage
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Se opskriften her
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
Få den populære opskrift på valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel. Lagkagen er rimelig nem at lave, og den pyntes med kaffeglasur og valnødder.
Se opskriften her
Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.
Othello lagkage
Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.
Se opskriften her
billede med Othello lagkage
Jordbærlagkage
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Se opskriften her
billede med jordbærlagkage
Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
Se opskriften her
Daimlagkage

FAQ

Hvad er en lagkage?

En lagkage er en klassisk dansk festkage bestående af flere lag af kagebunde og fyld imellem, toppet med flødeskum, glasur eller frugt. Den kan varieres i det uendelige, fra traditionel til moderne.

Skal lagkage på køl?

Ja, lagkage skal stå på køl, især hvis den indeholder flødeskum, creme eller frisk frugt. Den bliver faktisk bedst af at stå natten over, så lagene sætter sig og smagene udvikler sig.

Hvor længe kan lagkage holde sig?

I køleskab: 2-3 dage.
Ikke egnet til frysning efter samling (bundene bliver sjappede), men du kan fryse bundene og mousser hver for sig inden samling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Siff skriver

    august 05, 2024 at 10:08 pm

    Kan man lave kagen dagen før og vente med at tage flødeskum på til selve dagen? ☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 05, 2024 at 10:11 pm

      Hej Siff
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Sofie skriver

    april 19, 2024 at 7:23 pm

    Jeg har lavet denne lagkage en masse gange efterhånden, og det er bare den bedste opskrift på en klassisk lagkage.

    Svar
  3. Charlotte skriver

    oktober 07, 2022 at 2:08 pm

    Skal den laves samme dag som den skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 07, 2022 at 4:54 pm

      Hej Charlotte
      Du kan sagtens lave den dagen før, men holdbarheden er kun et døgns tid, da den er lavet med fløde.
      God fornøjelse - lagkage er altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Tobias skriver

        august 30, 2023 at 2:22 pm

        Hej Holger. Jeg kan se at du har en vidunderlig opskrift på lagekager her, men i at jeg ser det mangler jeg lidt en dato på hvornår denne opskrift er skabt. Det ville glæde min dag hvis du kunne give mig en dato på hvornår du har skrevet denne opskrift. Fortsæt god dag - Tobias.

      • Holger Rørby Madsen skriver

        august 30, 2023 at 2:47 pm

        Hej Tobias
        Tak for det. Uha, jeg bruger jo ikke tidsangivelser, da det er uvedkommende for opskriften, men jeg mener jeg lavede den tilbage i 2016 i den første udgave.
        Alt det bedste
        Holger

      • Hanne skriver

        april 21, 2025 at 12:20 pm

        Hej,

        I stedet for at bruge piskefløde, kan man så bare købe færdig flødeskum på dåse? Eller ødelægger det kagen?

        Samt jeg vil gerne lave den dagen før, er det okay flødeskummen kommer på toppen der, eller er det bedst at vente til dagen efter hvor den skal bruges? 🙂

  4. Charlotte skriver

    oktober 01, 2022 at 12:21 pm

    Vil det ødelægge meget at undlade makroner? Jeg putter dem i, hvis det er vigtigt for smagen men er ikke selv vild med makroner.

    Svar
  5. Jolanda skriver

    september 17, 2022 at 7:59 pm

    Den er bare så dejlig!!!

    Svar
  6. Annete skriver

    oktober 29, 2021 at 1:57 pm

    Super lækker… 🤩

    Svar
  7. Marie-Louise skriver

    juni 20, 2021 at 11:05 pm

    Vidunderlig lagkage

    Svar
  8. bob skriver

    juni 17, 2021 at 8:12 am

    nemt

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required