• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Lagkage - klassisk opskrift med bær og konditorcreme

Lagkage - klassisk opskrift med bær og konditorcreme

klassisk lagkage med bær
4.8 fra 125 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
789
SHARES
FacebookMessenger789PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 25. oktober 2020

Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.

Hvad er næsten bedre end et stykke lagkage med bær og den fyldige og lækre konditorcreme. Nej, vel. Og her er en rimelig nem opskrift på en klassisk lagkage, som alle bliver begejstret over.

Jeg har lavet den med jordbær, blåbær og vindruer - men du kan også anvende andre bær og frugter, herunder eks. hindbær, brombær og kiwi. Det er op til dig - og hvad du kan finde i dit supermarked.

Lagkagen er beregnet til ca. 8 personer - måske lidt flere. Men det afhænger jo af hvor vilde I er med kagen.

Indhold
  • Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
  • Lagkage - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
  • Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift
  • Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
  • Othello lagkage
  • Jordbærlagkage
  • Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur
  • FAQ
  • Kommentarer
klassisk lagkage med bær
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lagkage - nem og lækker opskrift

4.76 fra 125 stemmer
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 533
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 lagkagebunde
  • 8 dl piskefløde
  • 400 g kagecreme - gerne hjemmelavet kagecreme
  • hindbærmarmelade
  • 12 knuste makroner
  • jordbær
  • blåbær
  • grønne vindruer

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave kagecreme. Brug gerne min opskrift, som du finder i linket - eller en købt kagepulver. Lad kagecremen køle helt af!
  2. 3 deciliter piskefløde piskes stift til flødeskum, og vendes forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme. Nu har du en lækker og luftig konditorcreme.
  3. Læg nu en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og fordel et godt lag hindbærmarmelade på det.
  4. Derefter fordeles seks knuste makroner og halvdelen af konditorcremen forsigtigt på lagkagebunden.
  5. Læg den anden lagkagebund ovenpå, og gentag nu med hindbærmarmelade, knuste makroner og konditorcreme.
  6. Så lægges den tredje og sidste lagkagebund på.
  7. De sidste fem deciliter piskefløde piskes til en flødeskum, der er så stiv, at den kan sprøjtes ud på kanten af lagkagen uden at falde ned.
  8. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt stjerner på toppen af lagkagen, så det dækker.
  9. Hele vejen rundt langs siden på lagkagen sprøjtes også flødeskum på i lodrette baner, så siden er dækket. Det er nemmere end du måske tror.
  10. Jordbær skæres ud i passende stykker, vindruer halveres og sammen med blåbær fordeles bær og vindruer på lagkagen. Der kan også pyntes med chokoladekringler - og selvfølgelig lys i lagkagen, hvis den er til en fødselsdag.

Næringsindhold

Kalorier: 533kcalKulhydrater: 30gProtein: 6gFedt: 45gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 132mgNatrium: 199mgKalium: 166mgKostfibre: 1gSukker: 21gVitamin A: 1511IUVitamin C: 8mgCalcium: 85mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige lagkage kan med fordel stilles på køl i nogle timer, så den sætter sig. Men den kan også spises tidligere, hvis du har været lidt sent ude.

Du kan naturligvis nemt lave lagkagen med færdigkøbte lagkagebunde - som i øvrigt kan være ganske gode.

Men du kan også nemt lave hjemmebagte lagkagebunde med denne opskrift.

Flere inspirerende opskrifter:

Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær

5 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Gå til opskrift
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær

Bananlagkage med banan og chokolade - nem opskrift

4.7 fra 40 stemmer
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Gå til opskrift
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

5 fra 1 stemme
Få den populære opskrift på valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel. Lagkagen er rimelig nem at lave, og den pyntes med kaffeglasur og valnødder.
Gå til opskrift
Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Othello lagkage

4.7 fra 19 stemmer
Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.
Gå til opskrift
billede med Othello lagkage

Jordbærlagkage

4.6 fra 30 stemmer
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Gå til opskrift
billede med jordbærlagkage

Daim-lagkage med nødder og kaffeglasur

4.7 fra 3 stemmer
Daim-lagkage er den lækreste dessert med hakket Daim og nødder, hjemmebagte bunde og en kaffeglasur, der giver modspil til chokoladen.
Gå til opskrift
Daimlagkage

FAQ

Hvad er en lagkage?

En lagkage er en klassisk dansk festkage bestående af flere lag af kagebunde og fyld imellem, toppet med flødeskum, glasur eller frugt. Den kan varieres i det uendelige, fra traditionel til moderne.

Skal lagkage på køl?

Ja, lagkage skal stå på køl, især hvis den indeholder flødeskum, creme eller frisk frugt. Den bliver faktisk bedst af at stå natten over, så lagene sætter sig og smagene udvikler sig.

Hvor længe kan lagkage holde sig?

I køleskab: 2–3 dage.
Ikke egnet til frysning efter samling (bundene bliver sjappede), men du kan fryse bundene og mousser hver for sig inden samling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Siff

    august 05, 2024 at 10:08 pm

    Kan man lave kagen dagen før og vente med at tage flødeskum på til selve dagen? ☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2024 at 10:11 pm

      Hej Siff
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Sofie

    april 19, 2024 at 7:23 pm

    Jeg har lavet denne lagkage en masse gange efterhånden, og det er bare den bedste opskrift på en klassisk lagkage.

    Svar
  3. Charlotte

    oktober 07, 2022 at 2:08 pm

    Skal den laves samme dag som den skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2022 at 4:54 pm

      Hej Charlotte
      Du kan sagtens lave den dagen før, men holdbarheden er kun et døgns tid, da den er lavet med fløde.
      God fornøjelse - lagkage er altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Tobias

        august 30, 2023 at 2:22 pm

        Hej Holger. Jeg kan se at du har en vidunderlig opskrift på lagekager her, men i at jeg ser det mangler jeg lidt en dato på hvornår denne opskrift er skabt. Det ville glæde min dag hvis du kunne give mig en dato på hvornår du har skrevet denne opskrift. Fortsæt god dag - Tobias.

      • Holger Rørby Madsen

        august 30, 2023 at 2:47 pm

        Hej Tobias
        Tak for det. Uha, jeg bruger jo ikke tidsangivelser, da det er uvedkommende for opskriften, men jeg mener jeg lavede den tilbage i 2016 i den første udgave.
        Alt det bedste
        Holger

      • Hanne

        april 21, 2025 at 12:20 pm

        Hej,

        I stedet for at bruge piskefløde, kan man så bare købe færdig flødeskum på dåse? Eller ødelægger det kagen?

        Samt jeg vil gerne lave den dagen før, er det okay flødeskummen kommer på toppen der, eller er det bedst at vente til dagen efter hvor den skal bruges? 🙂

  4. Charlotte

    oktober 01, 2022 at 12:21 pm

    Vil det ødelægge meget at undlade makroner? Jeg putter dem i, hvis det er vigtigt for smagen men er ikke selv vild med makroner.

    Svar
  5. Jolanda

    september 17, 2022 at 7:59 pm

    Den er bare så dejlig!!!

    Svar
  6. Annete

    oktober 29, 2021 at 1:57 pm

    Super lækker… 🤩

    Svar
  7. Marie-Louise

    juni 20, 2021 at 11:05 pm

    Vidunderlig lagkage

    Svar
  8. bob

    juni 17, 2021 at 8:12 am

    nemt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required