Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Blomkålsgryde

Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager

billede med blomkålsgryde med kylling
4.5 fra 67 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.8k
SHARES
FacebookMessenger4.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Blomkålsgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blomkålsgryde
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Blomkålsgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 67 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst skåret i mindre tern
  • 2 spsk smør til stegning
  • 2 spsk hvedemel med lidt top
  • 400 g blomkål delt i mindre buketter/stykker
  • 200 g kartofler skåret i mindre tern
  • 200 g gulerødder skåret i mindre stykker
  • 5 dl vand gerne kogende
  • 1 bouillonterning høns
  • 1 dl fløde
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt forårsløg skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alle ingredienser til din blomkålsgryde klar. Kyllingebryst skæres ud i mindre stykker, mens grøntsagerne gøres klar som anvist. Du behøver ikke skrælle hverken gulerødder eller kartofler, og du kan sagtens bruge noget af stokken på blomkålen også.
  2. Varm en god stegegryde op og kom smør i. Lad det lige bruse af ved en god varme. Steg så kyllingekødet et par minutter, så det får lidt stegeskorpe. Krydr med lidt salt og peber. Drys hvedemel over og vend rundt.
  3. Tilsæt blomkål, kartofler og gulerødder og vend rundt.
  4. Kom så vand ved, og du kan med fordel bruge kogende vand. Smuldr også en bouillonterning i gryden. Rør rundt.
  5. Skru lidt ned for kogepladen, læg låg på gryden og lad blomkålsgryden simre i ca. 20 minutter, så grøntsagerne er kogte, men stadig har lidt bid og friskhed.
  6. Tilsæt fløde og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  7. Vend forårsløg i gryden, og varm igennem i et minuts tid mere.
  8. Lige inden servering vendes en håndfuld hakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier285kcalKulhydrater25gProtein21gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.03gKolesterol77mgNatrium996mgKalium1034mgKostfibre6gSukker6gVitamin A9033IUVitamin C72mgCalcium90mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomkålsgryde

Jeg kan varmt anbefale denne lækre blomkålsgryde, der både er nem, rimelig hurtig og velsmagende til aftensmad.

Gryderetten består af blomkål, kylling, kartofler og gulerødder i en hvid sovs, og retten er mild i smagen, men den smager fremragende.

Du behøver ikke at skrælle hverken gulerødder eller kartofler (medmindre skrællen er helt forfærdelig), og kogetiden er ca. 20 minutter. Det afhænger dog af, hvor kogte du ønsker grøntsagerne.

Jeg kan godt lide de har et lille bid, og så passer de 20 minutter fint. Husk ikke at skære grøntsagerne for groft ud, da kogetiden jo så forlænges. Opskriften er beregnet til fire personer.

Servering

Blomkålsgryde serveres straks, og den kan spises uden yderligere tilbehør.

Du kan dog sagtens servere en lille salat eller et stykke brød til.

Flere inspirerende opskrifter:

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Se opskriften her
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kyllingegryde med kikærter og blomkål
Her er min opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål. Du får en både nem, meget sund og hurtig gryderet, der er perfekt hverdagsmad.
Se opskriften her
Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.
Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Se opskriften her
forårsgryde
Blomkålscurry
Her får du min opskrift på blomkålscurry, der er en lækker og sund indisk ret uden kød. Altså en god vegetarret, der bla. laves med blomkål og røde linser.
Se opskriften her
blomkålscurry
Ærtegryde - nem opskrift
Få min opskrift på ærtegryde, der er en nem og hurtig gryderet med ærter, kylling, blomkål og en lækker sovs. Kan spises uden tilbehør.
Se opskriften her
billede med ærtegryde
Vegetarisk gryderet- sund og nem opskrift
Her får du min bedste opskrift på en vegetarisk gryderet, hvor blomkål og røde linser erstatter kød. Gryderetten er fyldig og meget mættende sammen med ris.
Se opskriften her
billede med vegetarisk gryderet

FAQ

Kan man fryse blomkålsgryde?

Ja, du kan sagtens fryse blomkålsgryde. Varmes op i gryde ved ny servering.

Kan man lave blomkålsgryde med kalkun?

Du kan sagtens skifte kylling ud med kalkunbryst. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida Rafn skriver

    juni 21, 2025 at 10:57 am

    Svar
  2. Anne D skriver

    november 16, 2024 at 7:30 pm

    Virkelig lækker og nem ret. Har lavet den flere gange. Har også prøvet at erstatte kylling med en rest pølser og bacon, da jeg ikke lige havde kylling og det kan også anbefales.

    Svar
  3. Lone skriver

    juli 12, 2024 at 7:33 pm

    Jeg har lige lavet det til aftensmad, det smagte dejligt, men jeg synes, det bliver for suppe-agtigt. Næste gang nøjes jeg med det halve vand

    Svar
  4. Ilse Hansen skriver

    juli 11, 2024 at 11:28 am

    Kan man bruge andet kød da min mand ikke spiser kylling

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 11, 2024 at 3:51 pm

      Hej Ilse
      Det kan du tro - prøv evt. med kalkun, og ellers kan du også bruge svinekød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jørgen Kristensen skriver

    september 02, 2023 at 7:47 pm

    Virkelig god ret og dejlig nem at lave.

    Svar
  6. jørgensen skriver

    august 25, 2023 at 10:21 am

    er retten fryse-egnet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 25, 2023 at 12:06 pm

      Det kan du tro - du kan sagtens fryse en blomkålsgryde ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Frede Uhrskov skriver

    oktober 21, 2022 at 9:20 am

    Hej Holger
    Din opskrift ser lækker ud - den må jeg prøve. Da det jo er en lys sovs, så mener jeg IKKE man kan bruge uskrællede kartofler - det passer simpelthen ikke sammen og jeg hader kartofler med skræl, men det laver jeg så heller ikke

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 21, 2022 at 3:32 pm

      Hej Frede
      Tak for det, og du kan sagtens skrælle kartoflerne. Det er der intet forkert i.
      Jeg undlader det altid når kartoflerne er pæne, da der sidder en del vitaminer i skrællen. Og dem vil jeg gerne have med 🙂
      Og så lever jeg gerne med konsekvensen i en lys sovs - for din pointe er rigtig. Men jeg synes ikke det gør noget.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Bitten skriver

    oktober 16, 2022 at 6:07 pm

    Super efterårsret. Dejlig smag og nemt at lave. Det var et hit hos os 😋😋😋

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required