Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Jeg kan varmt anbefale denne lækre blomkålsgryde, der både er nem, rimelig hurtig og velsmagende til aftensmad.
Gryderetten består af blomkål, kylling, kartofler og gulerødder i en hvid sovs, og retten er mild i smagen, men den smager fremragende.
Du behøver ikke at skrælle hverken gulerødder eller kartofler (medmindre skrællen er helt forfærdelig), og kogetiden er ca. 20 minutter. Det afhænger dog af, hvor kogte du ønsker grøntsagerne.
Jeg kan godt lide de har et lille bid, og så passer de 20 minutter fint. Husk ikke at skære grøntsagerne for groft ud, da kogetiden jo så forlænges. Opskriften er beregnet til fire personer.
Oversigt over indhold
- Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
- Blomkålsgryde
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
- Kyllingegryde med kikærter og blomkål
- Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
- Blomkålscurry
- Ærtegryde - nem opskrift
- Vegetarisk gryderet- sund og nem opskrift
- FAQ
- Kommentarer
Blomkålsgryde
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst - skåret i mindre tern
- 2 spsk smør - til stegning
- 2 spsk hvedemel - med lidt top
- 400 g blomkål - delt i mindre buketter/stykker
- 200 g kartofler - skåret i mindre tern
- 200 g gulerødder - skåret i mindre stykker
- 5 dl vand - gerne kogende
- 1 bouillonterning - høns
- 1 dl fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt forårsløg - skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle ingredienser til din blomkålsgryde klar. Kyllingebryst skæres ud i mindre stykker, mens grøntsagerne gøres klar som anvist. Du behøver ikke skrælle hverken gulerødder eller kartofler, og du kan sagtens bruge noget af stokken på blomkålen også.
- Varm en god stegegryde op og kom smør i. Lad det lige bruse af ved en god varme. Steg så kyllingekødet et par minutter, så det får lidt stegeskorpe. Krydr med lidt salt og peber. Drys hvedemel over og vend rundt.
- Tilsæt blomkål, kartofler og gulerødder og vend rundt.
- Kom så vand ved, og du kan med fordel bruge kogende vand. Smuldr også en bouillonterning i gryden. Rør rundt.
- Skru lidt ned for kogepladen, læg låg på gryden og lad blomkålsgryden simre i ca. 20 minutter, så grøntsagerne er kogte, men stadig har lidt bid og friskhed.
- Tilsæt fløde og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend forårsløg i gryden, og varm igennem i et minuts tid mere.
- Lige inden servering vendes en håndfuld hakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Blomkålsgryde serveres straks, og den kan spises uden yderligere tilbehør.
Du kan dog sagtens servere en lille salat eller et stykke brød til.
Flere inspirerende opskrifter:
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
Kyllingegryde med kikærter og blomkål
Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
Blomkålscurry
Ærtegryde - nem opskrift
Vegetarisk gryderet- sund og nem opskrift
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse blomkålsgryde. Varmes op i gryde ved ny servering.
Du kan sagtens skifte kylling ud med kalkunbryst. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Ida Rafn skriver
Anne D skriver
Virkelig lækker og nem ret. Har lavet den flere gange. Har også prøvet at erstatte kylling med en rest pølser og bacon, da jeg ikke lige havde kylling og det kan også anbefales.
Lone skriver
Jeg har lige lavet det til aftensmad, det smagte dejligt, men jeg synes, det bliver for suppe-agtigt. Næste gang nøjes jeg med det halve vand