Prøv lige min nemme opskrift på kyllingespyd med hvidløg. Lækre spyd med kyllingebryst, der marineres med hvidløg og citron. Til ovn eller grillen.
Opskriften på kyllingespyd med hvidløg er beregnet som hovedret til fire personer.
Forslag til tilbehør følger længere nede.
Du kan i øvrigt med fordel lægge trædspyd i koldt vand en times tid før brug. Så holder de bedre i ovnen eller på grillen. Se også min opskrift på nemme kyllingespyd med honning og soja.
Opskrift på kyllingespyd med hvidløg
Kyllingespyd med hvidløg og citron (til ovn eller grill)
Ingredienser
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 4 stk. kyllingebryst
- 12 træspyd
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie i en skål sammen med hvidløgspulver, oregano og saften af en citron. Rør marinaden godt sammen.
- Kyllingebryst fileterne skæres i strimler på langs. Jeg plejer at lave tre strimler af hvert stykke kyllingebryst, så du ialt får 12 stykker.
- Læg kyllingstrimlerne ned i marinaden, og vend det godt rundt, så smagsstofferne fordeles grundigt.
- Lad gerne kyllingekødet trække i hvidløgsmarinaden i et par timer i køleskabet, men en halv time kan også gøre det. Jo længere tid - jo mere smag.
- Træk derefter et stykke kylling på hvert spyd. Læg spydene på et fad og dryp resten af marinaden over.
- Kyllingespyd med hvidløg skal have cirka 12 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen - på grillen grilles de ved direkte varme i 7-8 minutter. Vendes undervejs på grillen - dette er ikke nødvendigt i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kyllingespyd med citron og hvidløg serveres straks - og det er altså spyd, som både børn og voksne er ellevilde med.
Servér dem eventuelt sammen med en sund perlespeltsalat - eller en pasta i spinatsauce.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: