Her får du min opskrift på kyllingesalat med kartofler. En lækker kartoffel- og kyllingesalat, der er nem at lave og som er god at tage med på tur.
Kyllingesalat med kartofler er ikke kun lækker aftensmad, salaten er også god at tage med ud i naturen.
Den skønne kyllingesalat laves med blandt andet kartofler, gulerødder og andre grøntsager, samt den nemme sennepsdressing.
Det gør ikke kun salaten mættende - men også let at spise, og derfor perfekt som den hjemmelavede take away mad.
Så pak den ned i beholdere og nyd den på stranden i skoven, på båden, turen eller den perfekte picnic.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på kyllingesalat med kartofler
Kyllingesalat med kartofler
Ingredienser
Rodfrugter
- 500 g kartofler - gerne de små kartofler, deles i kvarte
- 300 g gulerødder - i mindre stykker/skiver
- rapsolie
- krydderi - her BBQ Spice blanding fra Santa Maria - alm. salt og peber er også fint
Resten
- 300 g kyllingebryst - i mindre tern
- 150 g bacon - i tern
- krydderi - her BBQ Spice blanding fra Santa Maria - alm. salt og peber er også fint
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 bundt radiser - i tynde skiver
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver på skrå
- 2-3 håndfulde bredbladet persille - grofthakket
Dressing
- 1 dl rapsolie
- 2 tsk sennep
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft, og find et stort fad frem, som smøres med lidt rapsolie.
- Kartofler skæres i kvarte og gulerødderne i skiver eller mindre stykker. Kommes i fadet, hvor de vendes med mere raspolie og krydderi (eller salt og friskkværnet peber). Bages nu 30-35 minutter i ovnen.
- Imens laver du resten af din kyllingesalat med kartofler færdig. Kylling skæres ud i mindre tern, der steges i lidt rapsolie på en meget varm pande.
- Nå kyllingekødet er stegt 3-4 minutter kommes bacontern ved, og der steges videre indtil baconternene er næsten sprøde. Krydres og sættes til side.
- Gør de øvrige grøntsager klar, hvor peberfrugten skæres i små tern, radiser i tynde skiver og forårsløg ligeledes i tynde skiver - gerne på skrå. Bredbladet persille skylles og hakkes groft.
- Pisk rapsolie og sennep sammen til en nem sennepsdressing, og smag til med lidt salt og peber.
- Når kartofler og gulerødder er færdige i ovnen, tages fadet ud (pas på, da det er meget varmt!).
- Vend nu de øvrige ingredienser til din kyllingesalat med kartofler i, inklusiv dressing og lidt friskpresset citronsaft. Vend salaten forsigtigt rundt. Tilsæt mere bredbladet persille hvis du ønsker det. Drys med en smule salt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kyllingesalat med kartofler kan blot serveres som den er - gerne med et stykke madbrød til.
Salaten er også fremragende at tage med ud som den nemme take away ret. Eks. når du skal til stranden eller på picnic.
Anret den eventuelt portionsvis i beholdere, og nyd den med brød til derude i naturen. Det er altså lækkert.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mona
lige en spændende ret