Kyllingepilaf med kikærter, grøntsager, rosiner og varme krydderier er en hilsen til varmere himmelstrøg, som smager helt utrolig godt.
Kyllingepilaf eller pilau, som retten også kan staves, er alletiders middagsret, som kombinerer ris, kød, grøntsager og hvad, du ellers synes, i en skøn enhed.
Risene og grøntsagerne koges sammen med det stegte kyllingekød i en bouillon, som også er tilsat rosiner og kikærter.
Efter 20 minutter er retten klar til servering. En skøn one-pot-risret, som er inspireret af marokkanske smage.
Lad dig ikke forskrække af den lange ingrediensliste, for det er lutter gode sager og retten mætter.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på kyllingepilaf
Kyllingepilaf
Ingredienser
- 2 dl ris - ligges i blød 30 min. før
- 300 g kyllingekød - inderfilet eller udbenet lår
- 1 stk løg - hakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 2 stk kardemommekapsler - el. 0,5 tsk.
- 5 stk nelliker - hele
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- 4 cm kanelstang
- 1 stor gulerod - tern
- 0,3 stk rød peberfrugt - tern
- 0,5 dåse kikærter
- 1 dl rosiner
- 4 dl hønsebouillon - evt. mere
- 1 dl ærter
- 1 dl mandler - grofthakkede
- persille - til drys, kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Begynd med at komme to dl. ris i koldt vand. De må gerne ligge i blød i en halv time.
- Nu kan du skære grøntsagerne ud: Hak løg og hvidløg, skær gulerod og rød peberfrugt i tern.
- Hak persillen fint og mandlerne groft, så de er klar til at blive drysset ud over retten, når den er færdig.
- Hvis du bruger inderfilet, skal kyllingekødet ikke skæres ud, hvis ikke skærer du dem i store tern. Steg dem i fem minutter, så de får farve. Tag kyllingen af panden.
- Kom nu løg på panden og steg dem i 7-8 minutter i olie. De sidste par minutter tilsætter du alle krydderierne samt hvidløg.
- Tilsæt derefter gulerødder og peberfrugt, steg et par minutter.
- Hæld nu ris og hønsebouillon i gryden/panden og bring retten i kog, skru ned og lad den simre i 20 minutter. Når halvdelen af tiden er gået, tilsætter du kikærter og rosiner, rører rundt og tilsætter mere vand, hvis væden allerede er fordampet..
- Din kyllingepilaf er færdig, når risene er kogt. Tag retten af varmen og drys med mandler og persille, nu har du et sundt og skønt måltid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Du kan sagtens udelade kikærterne, hvis du vil begrænse ingredienserne lidt. Kom så en dl. mere ris og 2 dl mere hønsebouillon i din kyllingepilaf i stedet.
Du kan sagtens tilsætte mere kød, hvis du ønsker det, men husk at bruge store stykker ellers bliver kyllingekødet for tørt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: