Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingepilaf

Kyllingepilaf

Kyllingepilaf
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Kyllingepilaf med kikærter, grøntsager, rosiner og varme krydderier er en hilsen til varmere himmelstrøg, som smager helt utrolig godt.

Kyllingepilaf eller pilau, som retten også kan staves, er alletiders middagsret, som kombinerer ris, kød, grøntsager og hvad, du ellers synes, i en skøn enhed.

Risene og grøntsagerne koges sammen med det stegte kyllingekød i en bouillon, som også er tilsat rosiner og kikærter.

Efter 20 minutter er retten klar til servering. En skøn one-pot-risret, som er inspireret af marokkanske smage.

Lad dig ikke forskrække af den lange ingrediensliste, for det er lutter gode sager og retten mætter.

Se også de populære opskrifter på:

  • Marokkansk kylling
  • Marokkansk gryderet
  • Harira - marokkansk vegetarsuppe

Opskrift på kyllingepilaf

Kyllingepilaf

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Kyllingepilaf med kikærter, grøntsager, rosiner, ris og krydderier er en hilsen til varmere himmelstrøg, som smager helt utrolig godt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl ris ligges i blød 30 min. før
  • 300 g kyllingekød inderfilet eller udbenet lår
  • 1 stk løg hakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 stk kardemommekapsler el. 0,5 tsk.
  • 5 stk nelliker hele
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 4 cm kanelstang
  • 1 stor gulerod tern
  • 0,3 stk rød peberfrugt tern
  • 0,5 dåse kikærter
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl hønsebouillon evt. mere
  • 1 dl ærter
  • 1 dl mandler grofthakkede
  • persille til drys, kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at komme to dl. ris i koldt vand. De må gerne ligge i blød i en halv time.
  2. Nu kan du skære grøntsagerne ud: Hak løg og hvidløg, skær gulerod og rød peberfrugt i tern.
  3. Hak persillen fint og mandlerne groft, så de er klar til at blive drysset ud over retten, når den er færdig.
  4. Hvis du bruger inderfilet, skal kyllingekødet ikke skæres ud, hvis ikke skærer du dem i store tern. Steg dem i fem minutter, så de får farve. Tag kyllingen af panden.
  5. Kom nu løg på panden og steg dem i 7-8 minutter i olie. De sidste par minutter tilsætter du alle krydderierne samt hvidløg.
  6. Tilsæt derefter gulerødder og peberfrugt, steg et par minutter.
  7. Hæld nu ris og hønsebouillon i gryden/panden og bring retten i kog, skru ned og lad den simre i 20 minutter. Når halvdelen af tiden er gået, tilsætter du kikærter og rosiner, rører rundt og tilsætter mere vand, hvis væden allerede er fordampet..
  8. Din kyllingepilaf er færdig, når risene er kogt. Tag retten af varmen og drys med mandler og persille, nu har du et sundt og skønt måltid.

Næringsindhold

Kalorier739kcalKulhydrater83gProtein41gFedt28gMættet fedt6gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.1gKolesterol60mgNatrium24647mgKalium987mgKostfibre7gSukker30gVitamin A309IUVitamin C3mgCalcium172mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Du kan sagtens udelade kikærterne, hvis du vil begrænse ingredienserne lidt. Kom så en dl. mere ris og 2 dl mere hønsebouillon i din kyllingepilaf i stedet.

Du kan sagtens tilsætte mere kød, hvis du ønsker det, men husk at bruge store stykker ellers bliver kyllingekødet for tørt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required