• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingepilaf

Kyllingepilaf

Kyllingepilaf
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. september 2024 - Udgivet:  6. december 2022

Kyllingepilaf med kikærter, grøntsager, rosiner og varme krydderier er en hilsen til varmere himmelstrøg, som smager helt utrolig godt.

Kyllingepilaf eller pilau, som retten også kan staves, er alletiders middagsret, som kombinerer ris, kød, grøntsager og hvad, du ellers synes, i en skøn enhed.

Risene og grøntsagerne koges sammen med det stegte kyllingekød i en bouillon, som også er tilsat rosiner og kikærter.

Efter 20 minutter er retten klar til servering. En skøn one-pot-risret, som er inspireret af marokkanske smage.

Lad dig ikke forskrække af den lange ingrediensliste, for det er lutter gode sager og retten mætter.

Se også de populære opskrifter på:

  • Marokkansk kylling
  • Marokkansk gryderet
  • Harira - marokkansk vegetarsuppe

Opskrift på kyllingepilaf

Kyllingepilaf
Karen SenecaKaren Seneca

Kyllingepilaf

4.80 fra 5 stemmer
Kyllingepilaf med kikærter, grøntsager, rosiner, ris og krydderier er en hilsen til varmere himmelstrøg, som smager helt utrolig godt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 739
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl ris - ligges i blød 30 min. før
  • 300 g kyllingekød - inderfilet eller udbenet lår
  • 1 stk løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 stk kardemommekapsler - el. 0,5 tsk.
  • 5 stk nelliker - hele
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 4 cm kanelstang
  • 1 stor gulerod - tern
  • 0,3 stk rød peberfrugt - tern
  • 0,5 dåse kikærter
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl hønsebouillon - evt. mere
  • 1 dl ærter
  • 1 dl mandler - grofthakkede
  • persille - til drys, kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at komme to dl. ris i koldt vand. De må gerne ligge i blød i en halv time.
  2. Nu kan du skære grøntsagerne ud: Hak løg og hvidløg, skær gulerod og rød peberfrugt i tern.
  3. Hak persillen fint og mandlerne groft, så de er klar til at blive drysset ud over retten, når den er færdig.
  4. Hvis du bruger inderfilet, skal kyllingekødet ikke skæres ud, hvis ikke skærer du dem i store tern. Steg dem i fem minutter, så de får farve. Tag kyllingen af panden.
  5. Kom nu løg på panden og steg dem i 7-8 minutter i olie. De sidste par minutter tilsætter du alle krydderierne samt hvidløg.
  6. Tilsæt derefter gulerødder og peberfrugt, steg et par minutter.
  7. Hæld nu ris og hønsebouillon i gryden/panden og bring retten i kog, skru ned og lad den simre i 20 minutter. Når halvdelen af tiden er gået, tilsætter du kikærter og rosiner, rører rundt og tilsætter mere vand, hvis væden allerede er fordampet..
  8. Din kyllingepilaf er færdig, når risene er kogt. Tag retten af varmen og drys med mandler og persille, nu har du et sundt og skønt måltid.

Næringsindhold

Kalorier: 739kcalKulhydrater: 83gProtein: 41gFedt: 28gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 60mgNatrium: 24647mgKalium: 987mgKostfibre: 7gSukker: 30gVitamin A: 309IUVitamin C: 3mgCalcium: 172mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Du kan sagtens udelade kikærterne, hvis du vil begrænse ingredienserne lidt. Kom så en dl. mere ris og 2 dl mere hønsebouillon i din kyllingepilaf i stedet.

Du kan sagtens tilsætte mere kød, hvis du ønsker det, men husk at bruge store stykker ellers bliver kyllingekødet for tørt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required