• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

billederesultat for kyllingefad med hele kyllingelår
Vinbondens kyllingefad laves med hele kyllingelår i fad, der steges i ovnen sammen med blandt andet tomater og løg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  4. januar 2024 - Udgivet:  20. september 2023

Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Vinbondens kyllingefad
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  8. Kylling med tilbehør - lækker weekendmad
Gå til opskrift

Vinbondens kyllingefad er en usandsynlig lækker ret, hvor kyllingelår steges møre sammen med tomater og løg.

Kombinationen giver en fantastisk smag, og så er retten altså utrolig nem at lave.

Skyen i bundet af fadet er super lækker og den skal du nyde til både kyllingekødet og bulguren.

Jeg har anvendt hele kyllingelår, altså hvor over- og underlår ikke er adskilt, og dem bør du kunne finde i de fleste supermarkeder.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se i øvrigt her hvordan du opbevarer en åben flaske vin.

Tilbehør til retten er bulgur - se i linket hvordan du laver den.

Opskrift

billederesultat for kyllingefad med hele kyllingelår

Vinbondens kyllingefad

Her er opskriften på et nemt kyllingefad, hvor hele kyllingelår steges i ovnen sammen med hvidløg, tomater og løg. Serveres med bulgur.
Bedømmelse
4.8 fra 18 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår - ca. 200 gram stykket
  • 4 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 dl hvidvin
  • olivenolie
  • 1 citron - økologisk
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Find et stort ildfast fad frem og smør det med lidt olivenolie.
  • Løgene deles i kvarte og fordeles i fadet sammen med hvidløg i skiver.
    løg til kyllingefad
  • Tomaterne halveres og fordeles ligeledes i fadet.
  • Læg kyllingelårene over grøntsagerne, og hvis lårene er meget våde, skal de duppes tørre først.
    billede med hele kyllingelår til kyllingefad
  • Hæld en god sjat hvidvin i bunden af fadet. Brug en god og tør hvidvin.
    vin tilsættes kyllingefad
  • Dryp så kyllingelår og grøntsager med en stor sjat olivenolie og pres saften fra en halv citron over.
    citron på kyllingelår
  • Krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
  • Dit kyllingefad stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det have cirka 45 minutter, så kyllingekødet er gennemstegt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
489
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
115
mg
38
%
Natrium
 
707
mg
31
%
Kalium
 
747
mg
21
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
720
IU
14
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Vinbondens kyllingefad serveres med bulgur som anvist længere oppe.

Du kan også byde et stykke ciabattabrød til.

Relaterede opskrifter:

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kylling med tilbehør - lækker weekendmad

4.7 fra 38 stemmer
Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten

    januar 16, 2024 at 11:51 am

    Jeg tilføjede røde og grønne druer til “vinbondens kylling”…. det smager godt og ser fint ud 😊
    Tak for supergode opskrifter

    Svar
  2. Gert Geilager Hansen

    april 23, 2023 at 4:34 pm

    Jeg er ikke så god til bulgur, så jeg skivede nogle kartofler, og lagde dem i bunden af det smurte fad, gav dem lige 5 min. i ovnen, inden resten som i opskriften, det blev perfekt.

    Svar
  3. frank hartvig

    august 15, 2018 at 6:48 pm

    Fed ide med billeder til opskriften.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required