• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

billederesultat for kyllingefad med hele kyllingelår
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. januar 2024 - Udgivet: 20. september 2023

Vinbondens kyllingefad er en usandsynlig lækker ret, hvor kyllingelår steges møre sammen med tomater og løg.

Kombinationen giver en fantastisk smag, og så er retten altså utrolig nem at lave.

Skyen i bundet af fadet er super lækker og den skal du nyde til både kyllingekødet og bulguren.

Jeg har anvendt hele kyllingelår, altså hvor over- og underlår ikke er adskilt, og dem bør du kunne finde i de fleste supermarkeder.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se i øvrigt her hvordan du opbevarer en åben flaske vin.

Tilbehør til retten er bulgur - se i linket hvordan du laver den.

Opskrift

billederesultat for kyllingefad med hele kyllingelår
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Vinbondens kyllingefad

4.84 fra 18 stemmer
Her er opskriften på et nemt kyllingefad, hvor hele kyllingelår steges i ovnen sammen med hvidløg, tomater og løg. Serveres med bulgur.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 489
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår - ca. 200 gram stykket
  • 4 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 dl hvidvin
  • olivenolie
  • 1 citron - økologisk
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find et stort ildfast fad frem og smør det med lidt olivenolie.
  2. Løgene deles i kvarte og fordeles i fadet sammen med hvidløg i skiver.
    løg til kyllingefad
  3. Tomaterne halveres og fordeles ligeledes i fadet.
  4. Læg kyllingelårene over grøntsagerne, og hvis lårene er meget våde, skal de duppes tørre først.
    billede med hele kyllingelår til kyllingefad
  5. Hæld en god sjat hvidvin i bunden af fadet. Brug en god og tør hvidvin.
    vin tilsættes kyllingefad
  6. Dryp så kyllingelår og grøntsager med en stor sjat olivenolie og pres saften fra en halv citron over.
    citron på kyllingelår
  7. Krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
  8. Dit kyllingefad stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det have cirka 45 minutter, så kyllingekødet er gennemstegt.

Næringsindhold

Kalorier: 489kcalKulhydrater: 19gProtein: 31gFedt: 30gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 115mgNatrium: 707mgKalium: 747mgKostfibre: 4gSukker: 8gVitamin A: 720IUVitamin C: 49mgCalcium: 79mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Vinbondens kyllingefad serveres med bulgur som anvist længere oppe.

Du kan også byde et stykke ciabattabrød til.

Relaterede opskrifter:

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

4.8 fra 203 stemmer
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Gå til opskrift
billede med fad med kylling

Kylling med tilbehør - lækker weekendmad

4.7 fra 38 stemmer
Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Toft Møller

    maj 18, 2025 at 10:35 am

    Smagte helt fantastisk, supernemt at tilberede. Jeg brugte en hel kylling parteret, det var lige hvad jeg havde, så tusind tak for opskriften, venlig hilsen Jette

    Svar
  2. Kirsten

    januar 16, 2024 at 11:51 am

    Jeg tilføjede røde og grønne druer til “vinbondens kylling”…. det smager godt og ser fint ud 😊
    Tak for supergode opskrifter

    Svar
  3. Gert Geilager Hansen

    april 23, 2023 at 4:34 pm

    Jeg er ikke så god til bulgur, så jeg skivede nogle kartofler, og lagde dem i bunden af det smurte fad, gav dem lige 5 min. i ovnen, inden resten som i opskriften, det blev perfekt.

    Svar
  4. frank hartvig

    august 15, 2018 at 6:48 pm

    Fed ide med billeder til opskriften.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required