Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Vinbondens kyllingefad

Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

billederesultat for kyllingefad med hele kyllingelår
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Vinbondens kyllingefad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vinbondens kyllingefad
  • Tips
  • Kommentarer

Vinbondens kyllingefad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Her er opskriften på et nemt kyllingefad, hvor hele kyllingelår steges i ovnen sammen med hvidløg, tomater og løg. Serveres med bulgur.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 hele kyllingelår ca. 200 gram stykket
  • 4 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 400 g cocktailtomater
  • 1 dl hvidvin
  • olivenolie
  • 1 citron økologisk
  • 1 tsk oregano tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find et stort ildfast fad frem og smør det med lidt olivenolie.
  2. Løgene deles i kvarte og fordeles i fadet sammen med hvidløg i skiver.
    løg til kyllingefad
  3. Tomaterne halveres og fordeles ligeledes i fadet.
  4. Læg kyllingelårene over grøntsagerne, og hvis lårene er meget våde, skal de duppes tørre først.
    billede med hele kyllingelår til kyllingefad
  5. Hæld en god sjat hvidvin i bunden af fadet. Brug en god og tør hvidvin.
    vin tilsættes kyllingefad
  6. Dryp så kyllingelår og grøntsager med en stor sjat olivenolie og pres saften fra en halv citron over.
    citron på kyllingelår
  7. Krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
  8. Dit kyllingefad stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det have cirka 45 minutter, så kyllingekødet er gennemstegt.

Næringsindhold

Kalorier489kcalKulhydrater19gProtein31gFedt30gMættet fedt8gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.1gKolesterol115mgNatrium707mgKalium747mgKostfibre4gSukker8gVitamin A720IUVitamin C49mgCalcium79mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vinbondens kyllingefad

Vinbondens kyllingefad er en usandsynlig lækker ret, hvor kyllingelår steges møre sammen med tomater og løg.

Kombinationen giver en fantastisk smag, og så er retten altså utrolig nem at lave.

Skyen i bundet af fadet er super lækker og den skal du nyde til både kyllingekødet og bulguren.

Jeg har anvendt hele kyllingelår, altså hvor over- og underlår ikke er adskilt, og dem bør du kunne finde i de fleste supermarkeder.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se i øvrigt her hvordan du opbevarer en åben flaske vin.

Tilbehør til retten er bulgur - se i linket hvordan du laver den.

Tips

Vinbondens kyllingefad serveres med bulgur som anvist længere oppe.

Du kan også byde et stykke ciabattabrød til.

Relaterede opskrifter:

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Se opskriften her
billede med fad med kylling
Kylling med tilbehør - lækker weekendmad
Få en lækker opskrift på kylling med tilbehør fra det italienske køkken. En god hverdagsret, hvor kylling og grøntsager steges i et fad.
Se opskriften her
billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Toft Møller skriver

    maj 18, 2025 at 10:35 am

    Smagte helt fantastisk, supernemt at tilberede. Jeg brugte en hel kylling parteret, det var lige hvad jeg havde, så tusind tak for opskriften, venlig hilsen Jette

    Svar
  2. Kirsten skriver

    januar 16, 2024 at 11:51 am

    Jeg tilføjede røde og grønne druer til “vinbondens kylling”…. det smager godt og ser fint ud 😊
    Tak for supergode opskrifter

    Svar
  3. Gert Geilager Hansen skriver

    april 23, 2023 at 4:34 pm

    Jeg er ikke så god til bulgur, så jeg skivede nogle kartofler, og lagde dem i bunden af det smurte fad, gav dem lige 5 min. i ovnen, inden resten som i opskriften, det blev perfekt.

    Svar
  4. frank hartvig skriver

    august 15, 2018 at 6:48 pm

    Fed ide med billeder til opskriften.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required