Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling Piccata
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS

Kylling Piccata er en italiensk ret med citron- og kaperssovs. En lækker servering fra Italien med panerede kyllingebryster.

Kylling Piccata er en ret fra Italien, og ligesom de fleste andre italienske retter smager den skønt.

Piccata er et udtryk, der bruges om kød, som er skåret i skiver og sauteret i en smørsauce med citron og krydderier.

Så man kan altså bruge udtrykket om alt fra kalv til kylling. I dette tilfælde bruges kyllingebryst, som lige skæres igennem, før de paneres og steges.

Herefter vendes de med en smørsauce tilsat citronsaft, hvidvin og kapers. En frisk kyllingeret, som de fleste kan lide.

Opskrift på Kylling Piccata

Kylling Piccata med kapers

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Kylling Piccata er en italiensk ret med citron- og kaperssovs. En lækker servering fra Italien med panerede kyllingebryster.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst (halveret )
  • 1 stk citron (dels til saft, dels i skiver)
  • 1,5 dl hvedemel (til panering)
  • 1 stk æg (til panering)
  • 75 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1,5 dl hønsebouillon
  • 2 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at dele citronen i to. Pres saften ud af den ene halvdel og skær den anden i skiver. Hvis citronen ikke er stor, skal du bruge halvanden.
  2. Bland salt og peber sammen med hvedemel i en dyb tallerken.
  3. Slå et æg ud i en skål, pisk det sammen.
  4. Del kyllingebrysterne på tværs, så du har otte stykker. Vend først kyllingebrysterne i æg, derefter i mel.
  5. Kom 50 gram smør på panden og steg dine kyllingebryster. De skal have 3-4 minutter på hver side. Sæt kyllingebrysterne på et serveringsfad og lav din sauce på samme pande, som du stegte kyllingerne. Du skal ikke vaske den, blot skrabe eventuelle brændte rester af.
  6. Hæld hvidvin, bouillon, citronsaft, citronskiver og kapers på panden. Lad det simre 2-5 minutter, mens du rører i det. Tilsæt den sidste del smør og rør rundt.
  7. Smag saucen til med salt og peber og hæld den over kyllingebrysterne. Nu er din Kylling Piccata klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier295kcalKulhydrater30gProtein4gFedt16gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol42mgNatrium967mgKalium70mgKostfibre1gSukker0.5gVitamin A476IUVitamin C0.3mgCalcium17mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Retten kan laves på 20 minutter, så det er en god hverdagsret med masser af smag.

Opskriften er beregnet til fire personer, som får et kyllingebryst hver. Hvis det er folk med god appetit, skal du beregne halvanden til to kyllingebryster pr. personer.

Server Kylling Piccata til stegte kartofler eller pasta og en frisk salat. Og så skal der selvfølgelig et ordentligt drys parmesan udover kyllingebrysterne lige før, retten sættes på bordet.

Se andre italienske opskrifter:

Spaghetti bolognese

Hjemmelavet lasagne

Jill Bidens italienske kyllingeret

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sarah skriver

    oktober 19, 2022 at 12:46 pm

    Hej. Har I den originale newyorkerbyheart opskrift liggende hvor kyllingen er skåret ud og vendt med pastaskaller af en art? Den var nemlig rigtig god, men kan ikke finde den længere

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required