• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med squash, aubergine og tomater

Kylling med squash, aubergine og tomater

kylling med squash, aubergine og tomater
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. juli 2024 - Udgivet:  12. juli 2024

Her får du min nemme opskrift på kylling med squash, aubergine og tomater. Det hele laves i et fad i ovnen sammen med en krydret olie.

Kylling med squash er en virkelig nem og lækker hverdagsret, hvor det hele simpelthen blot skal tilberedes i ovnen i ca. 20 minutter.

Du finder et stort fad på frem, og så er det ellers bare med at lægge kyllingebrystfileter, squash, aubergine og tomater ned i fadet.

Det hele får skøn smag af en lækker krydderolie med hvidløg og oregano. Det er da nemt, og retten smager altså himmelsk godt.

Har du mere tid, kan du på forhånd marinere kyllingekødet i et par timer i den krydrede olie, hvor kyllingen kommes i en frysepose sammen med olien og opbevares på køl.

Se også mine populære opskrifter på:

Kylling med ratatouille i fad

Nem gyros med kylling og squash

Middelhavsgryde med kylling og grøntsager

Hurtig karry ret med kylling og peberfrugt

Opskrift på kylling med squash

Opskriften er beregnet til fire personer. Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres.

kylling med squash, aubergine og tomater
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med squash, aubergine og tomater

5 fra 1 stemme
Her får du min nemme opskrift på kylling med squash, aubergine og tomater. Det hele laves i et fad i ovnen sammen med en krydret olie.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 388
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst - svarende til 4 stk. brystfilet
  • 1 squash - i mundrette tern
  • 1 aubergine - i mundrette tern
  • 250 g tomater - små, gerne San Marzano
  • 6 spsk olivenolie - eller rapsolie
  • 6 fed hvidløg - finthakket
  • 2 tsk oregano
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Til kylling med squash starter du med at rengøre 500 g kyllingebryst for fedt og snavs. Skær derefter nogle snit på oversiden af hvert stykke brystfilet og læg dem i et smurt ildfast fad på ca. 35 gange 25 centimeter. Læg dem i den ene ende af fadet.
  3. 6 spsk olivenolie (eller rapsolie) vendes sammen med 6 fed hvidløg (finthakket) og 2 tsk oregano til en krydret olie.
  4. Skær 1 squash ud i mundrette tern og kom dem i en skål, hvor de vendes med 1 spiseskefuld af krydderolien. Lægges derefter i fadet.
  5. Gør det samme med1 aubergine, der ligeledes vendes med 1 spiseskefuld af krydderolien og lægges i fadet.
  6. 250 g tomater lægges direkte i fadet. Hæld de tre slags grøntsager adskilt, som du kan se på mit billede her.
    det færdige fad med kylling, squash, tomater og aubergine
  7. Resten af krydderolien fordeles over kyllingefileterne og tomaterne, hvorefter både kylling og grøntsager dryppes med friskpresset.citronsaft og krydres med salt og friskkværnet peber.
  8. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, så kyllingen er gennemstegt.

Næringsindhold

Kalorier: 388kcalKulhydrater: 14gProtein: 29gFedt: 25gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 737mgKalium: 1043mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 701IUVitamin C: 27mgCalcium: 56mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ved servering sættes hele fadet blot på bordet, og så kan man tage det man synes. Retten kan serveres uden yderligere tilbehør, men ris eller pasta passer også fint til.

Serveres også gerne med et stykke focaccia eller ciabatta brød til, og disse opskrifter kan du nemt søge frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juli 12, 2024 at 6:52 am

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required