Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med squash, aubergine og tomater

Kylling med squash, aubergine og tomater

kylling med squash, aubergine og tomater
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Her får du min nemme opskrift på kylling med squash, aubergine og tomater. Det hele laves i et fad i ovnen sammen med en krydret olie.

Kylling med squash er en virkelig nem og lækker hverdagsret, hvor det hele simpelthen blot skal tilberedes i ovnen i ca. 20 minutter.

Du finder et stort fad på frem, og så er det ellers bare med at lægge kyllingebrystfileter, squash, aubergine og tomater ned i fadet.

Det hele får skøn smag af en lækker krydderolie med hvidløg og oregano. Det er da nemt, og retten smager altså himmelsk godt.

Har du mere tid, kan du på forhånd marinere kyllingekødet i et par timer i den krydrede olie, hvor kyllingen kommes i en frysepose sammen med olien og opbevares på køl.

Se også mine populære opskrifter på:

Kylling med ratatouille i fad

Nem gyros med kylling og squash

Middelhavsgryde med kylling og grøntsager

Hurtig karry ret med kylling og peberfrugt

Opskrift på kylling med squash

Opskriften er beregnet til fire personer. Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres.

Kylling med squash, aubergine og tomater

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du min nemme opskrift på kylling med squash, aubergine og tomater. Det hele laves i et fad i ovnen sammen med en krydret olie.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst svarende til 4 stk. brystfilet
  • 1 squash i mundrette tern
  • 1 aubergine i mundrette tern
  • 250 g tomater små, gerne San Marzano
  • 6 spsk olivenolie eller rapsolie
  • 6 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk oregano
  • citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Til kylling med squash starter du med at rengøre 500 g kyllingebryst for fedt og snavs. Skær derefter nogle snit på oversiden af hvert stykke brystfilet og læg dem i et smurt ildfast fad på ca. 35 gange 25 centimeter. Læg dem i den ene ende af fadet.
  3. 6 spsk olivenolie (eller rapsolie) vendes sammen med 6 fed hvidløg (finthakket) og 2 tsk oregano til en krydret olie.
  4. Skær 1 squash ud i mundrette tern og kom dem i en skål, hvor de vendes med 1 spiseskefuld af krydderolien. Lægges derefter i fadet.
  5. Gør det samme med1 aubergine, der ligeledes vendes med 1 spiseskefuld af krydderolien og lægges i fadet.
  6. 250 g tomater lægges direkte i fadet. Hæld de tre slags grøntsager adskilt, som du kan se på mit billede her.
    det færdige fad med kylling, squash, tomater og aubergine
  7. Resten af krydderolien fordeles over kyllingefileterne og tomaterne, hvorefter både kylling og grøntsager dryppes med friskpresset.citronsaft og krydres med salt og friskkværnet peber.
  8. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, så kyllingen er gennemstegt.

Næringsindhold

Kalorier388kcalKulhydrater14gProtein29gFedt25gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium737mgKalium1043mgKostfibre5gSukker7gVitamin A701IUVitamin C27mgCalcium56mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Ved servering sættes hele fadet blot på bordet, og så kan man tage det man synes. Retten kan serveres uden yderligere tilbehør, men ris eller pasta passer også fint til.

Serveres også gerne med et stykke focaccia eller ciabatta brød til, og disse opskrifter kan du nemt søge frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 12, 2024 at 6:52 am

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required