Her får du min nemme opskrift på kylling med squash, aubergine og tomater. Det hele laves i et fad i ovnen sammen med en krydret olie.
Kylling med squash er en virkelig nem og lækker hverdagsret, hvor det hele simpelthen blot skal tilberedes i ovnen i ca. 20 minutter.
Du finder et stort fad på frem, og så er det ellers bare med at lægge kyllingebrystfileter, squash, aubergine og tomater ned i fadet.
Det hele får skøn smag af en lækker krydderolie med hvidløg og oregano. Det er da nemt, og retten smager altså himmelsk godt.
Har du mere tid, kan du på forhånd marinere kyllingekødet i et par timer i den krydrede olie, hvor kyllingen kommes i en frysepose sammen med olien og opbevares på køl.
Se også mine populære opskrifter på:
Nem gyros med kylling og squash
Middelhavsgryde med kylling og grøntsager
Hurtig karry ret med kylling og peberfrugt
Opskrift på kylling med squash
Opskriften er beregnet til fire personer. Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres.
Kylling med squash, aubergine og tomater
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst - svarende til 4 stk. brystfilet
- 1 squash - i mundrette tern
- 1 aubergine - i mundrette tern
- 250 g tomater - små, gerne San Marzano
- 6 spsk olivenolie - eller rapsolie
- 6 fed hvidløg - finthakket
- 2 tsk oregano
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Til kylling med squash starter du med at rengøre 500 g kyllingebryst for fedt og snavs. Skær derefter nogle snit på oversiden af hvert stykke brystfilet og læg dem i et smurt ildfast fad på ca. 35 gange 25 centimeter. Læg dem i den ene ende af fadet.
- 6 spsk olivenolie (eller rapsolie) vendes sammen med 6 fed hvidløg (finthakket) og 2 tsk oregano til en krydret olie.
- Skær 1 squash ud i mundrette tern og kom dem i en skål, hvor de vendes med 1 spiseskefuld af krydderolien. Lægges derefter i fadet.
- Gør det samme med1 aubergine, der ligeledes vendes med 1 spiseskefuld af krydderolien og lægges i fadet.
- 250 g tomater lægges direkte i fadet. Hæld de tre slags grøntsager adskilt, som du kan se på mit billede her.
- Resten af krydderolien fordeles over kyllingefileterne og tomaterne, hvorefter både kylling og grøntsager dryppes med friskpresset.citronsaft og krydres med salt og friskkværnet peber.
- Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, så kyllingen er gennemstegt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ved servering sættes hele fadet blot på bordet, og så kan man tage det man synes. Retten kan serveres uden yderligere tilbehør, men ris eller pasta passer også fint til.
Serveres også gerne med et stykke focaccia eller ciabatta brød til, og disse opskrifter kan du nemt søge frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den.