Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med rosenkål - en let og lys gryderet

Kylling med rosenkål - en let og lys gryderet

billede til kylling med rosenkål
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook32PinterestSMSEmailMessenger
32
DELINGER

Her får du min opskrift på kylling med rosenkål, der er en nem og lys gryderet. Retten er rimelig hurtig at lave og serveres med kogte ris.

Kylling med rosenkål er en mild, let og lækker gryderet, som alle vil elske. Samtidig er den meget hurtig at lave.

Gryderetten er med kylling, kvarte rosenkål og knoldselleri, og dertil kommer en lækker sovs. Serveres med kogte ris og opskriften er beregnet til fire personer. De enkelte mængder kan sagtens justeres.

Opskrift med kylling og rosenkål

Kylling med rosenkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på kylling med rosenkål, der er en nem og lys gryderet. Retten er rimelig hurtig at lave og serveres med kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst (i mindre tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg (i små både)
  • 250 g knoldselleri (i små tern)
  • 2,5 dl vand (kogende)
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 1 terning hønsebouillon
  • 250 g rosenkål (i kvarte)
  • 2,5 dl madlavningsfløde (eller alm. fløde)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ris (koges som anvist)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til kylling med rosenkål starter du med at skære 450 g kyllingebryst ud i mindre tern og klargøre 1 rødløg, 250 g knoldselleri og 250 g rosenkål som beskrevet.
  2. Ved en høj varme brunes kyllingekødet hurtigt af i 2 spsk olivenolie i en gryde, hvorefter rødløg og selleri kommes ved. Steges et par minutter under omrøring.
  3. Hæld 2,5 dl vand (kogende) ved sammen med 1 terning hønsebouillon og 1 tsk timian, og lad det simre under låg i 10 minutter.
  4. Imens koges 250 g ris som anvist på pakken.
  5. Efter 10 minutter tilsættes rosenkål sammen med 2,5 dl madlavningsfløde, og gryderetten skal så simre 3-4 minutter mere under låg.
  6. Jævn retten med 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier539kcalKulhydrater71gProtein34gFedt13gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium992mgKalium1093mgKostfibre6gSukker7gVitamin A636IUVitamin C77mgCalcium171mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kylling med rosenkål serveres straks sammen med de kogte ris. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men du kan sagtens også servere en lille salat til.

Se også mine populære opskrifter på:

Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt

Opskrift på rosenkål med bacon bagt i ovn

Rosenkål i airfryer - nem opskrift på sundt tilbehør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required