• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

kylling med parmaskinke
Kylling med parmaskinke laves af kyllingebryst, og retten serveres med kartoffelbåde og ærter. Dertil en lækker citronsmørsovs. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. april 2024 - Udgivet:  21. marts 2023

Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.
  2. Opskrift på kylling med parmaskinke
  3. Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.

Kylling med parmaskinke er en virkelig lækker aftensmad, der samtidig er både nem og hurtig at lave.

Kyllingestykkerne serveres med en dejlig citronsmørsauce, der virkelig klæder retten.

Du kan bruge den som en nem hverdagsmad, men retten er bestemt også velegnet som gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med parmaskinke

kylling med parmaskinke

Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.
Bedømmelse
4.8 fra 17 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst - deles i halve på langs
  • 2 spsk hvedemel
  • 8 skiver parmaskinke
  • 2 spsk smør - og olie til stegning
  • 4 fed hvidløg - pillet og knust
  • 1 spsk rosmarin - hakkes groft
  • salt og friskkværnet peber

Citronsmørsauce

  • 50 g smør
  • 1 citron - skal og saft

Fremgangsmåde

  • Kyllingebryst fileterne deles i halve på langs, så du får otte stykker kylling.
  • Kom lidt hvedemel i en skål, og vend nu kyllingestykkerne i melet.
  • Pak hvert stykke kylling ind i en skive parmaskinke, og luk til med en tandstikker. Se eventuelt i videoen hvordan du gør det.
  • Varm en pande op og kom en god klat smør og olie i. Det er vigtigt, at der er rigeligt med fedtstof til stegning af kylling med parmaskinke.
  • Læg kyllingstykkerne på panden og steg dem nu i ca. 9-10 minutter i alt, hvor du indimellem vender dem rundt, så du får sprød parmaskinke hele vejen rundt om kyllingekødet. Kom knuste hvidløgsfed og rosmarin ved. Det er selvfølgelig også vigtigt, at kyllingekødet er gennemstegt, men ikke tørt. Undervejs øses stegesky op over kyllingestykkerne.
  • Læg derefter kyllingestykkerne til side på en tallerken. Fjern også de knuste hvidløgsfed, men lad resten blive.
  • Kom ca. 50 gram smør i panden, og lad det bruse af. Riv skallen af en citron i, og pres også saften af en halv citron i. Lad det simre lidt.
  • Kylling med parmaskinke krydres med salt og friskkværnet peber, og lægges forsigtigt i den lækre citronsmørsauce, og varmes med. Drys evt. lidt hakket persille over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
315
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
119
mg
40
%
Natrium
 
917
mg
40
%
Kalium
 
515
mg
15
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
397
IU
8
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Kylling med parmaskinke serveres straks. Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampede ærter.

Se mere lækker aftensmad med kylling:

Kyllingeruller med spinat, ost og lækker skysauce

Kylling stroganoff

Alt i et fad med kylling, ris, karry og grøntsager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Petersen

    juli 21, 2024 at 9:09 pm

    Fantastiske inspirerende opskrifter og godt beskrevet 😉 Også meget glad for kogebogen 👏 👏

    Svar
  2. Sven Gladov

    januar 04, 2023 at 3:54 pm

    Hvorfor er det somme tider, at "Print opskriften" ikke virker?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 04, 2023 at 4:51 pm

      Hej Sven
      På nogle af de ældre opskrifter, der ligger i et andet system, kan det fejle. Men jeg forsøger at rette så meget jeg kan, og problemet bliver mindre og mindre.
      Oplever du en konkret opskrift uden mulighed for at printe, så send mig meget gerne en mail på hej@madensverden.dk - så retter jeg den hurtigt til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Julie

    november 11, 2022 at 5:00 pm

    Kan retten laves i ovnen ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2022 at 6:59 am

      Hej Julie
      Altså selve delen med kyllingestykkerne? Jo, det bør du sagtens kunne gøre. Giv dem ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft, så er skinken nok også sprød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required