Indhold
Kylling med estragon (grydekylling på 1 time)
Ingredienser
- 1 kylling (på ca. 1,4 kilo)
- 2 spsk smør
- 3 dl fløde
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning (høns)
- 3 tsk sennep
- 3 tsk estragon (tørret)
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- 2 tsk majsstivelse
Fremgangsmåde
- Find den gode stegegryde frem, kom et par spiseskefulde smør i og lad det bruse af.
- Brun kyllingen grundigt på alle sider. Kyllingen skal have en god farve. Krydr med en smule salt og peber undervejs, men pas på du ikke salter for meget, da den færdige estragonsauce så vil blive for saltet!
- Kom fløde, vand, bouillonterning og sennep i gryden. Øs noget af det op over kyllingen, som skal steges med brystet nedad først.
- Drys med tørret estragon - og sørg for at noget af det også kommer på kyllingen.
- Læg låg på og steg nu din kylling med estragon i 30 minutter ved svag varme. Vend derefter kyllingen om, øs sovs op over kyllingen og steg videre i yderligere 30 minutter. Samlet stegetiden i gryden er altså en time!
- Tag den færdigstegte kylling op og læg den på et skærebræt. Vær forsigtig, da kyllingen er meget mør.
- Mens kyllingen lige køler en smule af og du skærer den ud, koges estragonsovsen ind ved en god varme.
- Rør lidt majsstivelse ud i en smule koldt vand, og pisk det ind i sovsen til passende tykkelse. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. NB: Sovsen er sikkert saltet nok allerede, men smag til.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kylling med estragon
Opskriften på kylling med estragon er beregnet som en hovedret til fire personer.
Her steges en hel kylling i gryde sammen med bla. estragon og og fløde, og det er altså en virkelig velsmagende ret.
Tilbehør kan være kogte kartofler og dampet broccoli eller ærter. Eller prøv med min perlespeltsalat med blomkål, som du kan på billedet.
Note
Kylling med estragon serveres med den lækre sovs og tilbehør.
Se flere opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Jacob skriver
Christian skriver
Har afprøvet denne ret. Smager fantastisk.
Tip: Når du har nydt middagen, så hæld esdragonsaucen fra stegegryden igennem en si ned i en tupperware og frys den til senere brug.
Opskriften på saucen er i sig selv den perfekte smagsmæssige erstatning for bearnaise, hvis du ikke ønsker den tykke struktur i en bearnaise.
Bente Edson skriver
Hej. Nyder at se alle de forskellige opskrifter du sender ud, har prøvet mange samt dine bage opskrifter, altid gode tak.
Bente Edson