Min opskrift på kylling kuvertlår med tomat og kartofler. En lækker kyllingeret, hvor du laver det hele i ovnen uden yderligere tilbehør.
Kuvertlår er den mest møreste stykke udskæring på en kylling, og der er tale om samlet over- og underlår, der passer med en kuvert, altså servering pr. person.
Her har jeg lavet en opskrift, hvor kuvertlårene nemt tilberedes i et fad i ovnen sammen med blandt andet tomat og kartofler, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Før du går i gang
- Kuvertlår kan købes i mange supermarkeder, og blandt producenterne er Gråsten Fjerkræ. Kan du ikke finde den i køledisken, kan du også anvende almindelige over- og underlår.
- Jeg bruger soltørrede tomater, og gerne semidried cherrytomater i olie, der også findes i de fleste supermarkeder. Men ellers er de alm indelig soltørrede tomater på glas også glimrende.
- Jeg bruger 6 fed hvidløg til denne mængde, men der kan sagtens komme på lidt færre eller flere i. Afhængig af hvor vild du er med hvidløg.
Opskrift på kuvertlår i fad
Kuvertlår
Ingredienser
- 750 gram kartofler - i små både
- 2 røde peberfrugter - i grove tern
- 100 gram soltørrede tomater
- 2 rødløg - halveret og skåret i både
- 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 1 håndfuld rosmarin - grofthakket
- 1 citron
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 4 kuvertlår - kylling over- og underlår
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kylling kuvertlår starter du med at finde et passende ovnfast fad frem, og ovnen tænder du på 220 grader varmluft.
- Kartofler skæres i mindre både, der fordeles i fadet sammen med peberfrugt, soltørrede tomater, rødløg, hvidløg og en dåse cherrytomater eller hakkede tomater.
- Kom også rosmarin ved sammen med salt og peber, hvorefter det hele vendes rundt. Dryp friskpresset citronsaft over, og du skal bruge ca. 3-4 spiseskefulde citronsaft.
- Fordel kuvertlårene ovenpå grøntsagerne, og kom fordel en spiseske olivenolie på hvert lår. Krydr også med salt og friskkværnet. peber.
- Bages nu ca. 45 minutter ved 220 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige kuvertlår serveres straks sammen med tilbehøret i fadet, og du kan bare sætte det hele på spisebordet. Så tager man derfra.
Skyen i bunden af fadet fungerer som en fin sauce til kylling og grøntsager.
Del dine ideer og tanker med os andre her: