• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling kuvertlår med tomat og kartofler

Kylling kuvertlår med tomat og kartofler

Kylling kuvertlår med tomat og kartofler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. februar 2024 - Udgivet: 1. februar 2024

Min opskrift på kylling kuvertlår med tomat og kartofler. En lækker kyllingeret, hvor du laver det hele i ovnen uden yderligere tilbehør.

Kuvertlår er den mest møreste stykke udskæring på en kylling, og der er tale om samlet over- og underlår, der passer med en kuvert, altså servering pr. person.

Her har jeg lavet en opskrift, hvor kuvertlårene nemt tilberedes i et fad i ovnen sammen med blandt andet tomat og kartofler, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Før du går i gang

  • Kuvertlår kan købes i mange supermarkeder, og blandt producenterne er Gråsten Fjerkræ. Kan du ikke finde den i køledisken, kan du også anvende almindelige over- og underlår.
  • Jeg bruger soltørrede tomater, og gerne semidried cherrytomater i olie, der også findes i de fleste supermarkeder. Men ellers er de alm indelig soltørrede tomater på glas også glimrende.
  • Jeg bruger 6 fed hvidløg til denne mængde, men der kan sagtens komme på lidt færre eller flere i. Afhængig af hvor vild du er med hvidløg.

Opskrift på kuvertlår i fad

Kylling kuvertlår med tomat og kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kuvertlår

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på kylling kuvertlår med tomat og kartofler. En lækker kyllingeret, hvor du laver det hele i ovnen uden yderligere tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 822
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 750 g kartofler - i små både
  • 2 røde peberfrugter - i grove tern
  • 100 g soltørrede tomater
  • 2 rødløg - halveret og skåret i både
  • 6 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
  • 1 håndfuld rosmarin - grofthakket
  • 1 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 kuvertlår - kylling over- og underlår
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling kuvertlår starter du med at finde et passende ovnfast fad frem, og ovnen tænder du på 220 grader varmluft.
  2. Kartofler skæres i mindre både, der fordeles i fadet sammen med peberfrugt, soltørrede tomater, rødløg, hvidløg og en dåse cherrytomater eller hakkede tomater.
  3. Kom også rosmarin ved sammen med salt og peber, hvorefter det hele vendes rundt. Dryp friskpresset citronsaft over, og du skal bruge ca. 3-4 spiseskefulde citronsaft.
  4. Fordel kuvertlårene ovenpå grøntsagerne, og kom fordel en spiseske olivenolie på hvert lår. Krydr også med salt og friskkværnet. peber.
  5. Bages nu ca. 45 minutter ved 220 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 822kcalKulhydrater: 60gProtein: 51gFedt: 43gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 9gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.2gKolesterol: 240mgNatrium: 842mgKalium: 2434mgKostfibre: 10gSukker: 16gVitamin A: 2339IUVitamin C: 143mgCalcium: 109mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige kuvertlår serveres straks sammen med tilbehøret i fadet, og du kan bare sætte det hele på spisebordet. Så tager man derfra.

Skyen i bunden af fadet fungerer som en fin sauce til kylling og grøntsager.

Relaterede opskrifter

Kyllingelår i ovn

4.8 fra 52 stemmer
Her får du den bedste opskrift på sprøde kyllingelår i ovn med den rigtige stegetid. Lækre og ovnstegte kyllingelår med en nem marinade.
Gå til opskrift
billede til kyllingelår i ovn

Kyllingelår i airfryer - nem opskrift

4.8 fra 12 stemmer
Sådan laver du sprøde og nemme kyllingelår i airfryer. Den perfekte opskrift på kyllingelår med marinade, der nemt steges i airfryeren.
Gå til opskrift
kyllingelår i airfryer

Kartoffelavlerens kyllingefad

4.7 fra 7 stemmer
Har er en nem opskrift på kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår, hvor kyllingekødet ovnbages på en bund af kartofler og hvidløg.
Gå til opskrift
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required