Få en opskrift på krydrede kødboller med ras el hanout, grøntsager og en lækker sauce. Retten er inspireret af det mellemøstlige køkken.
Du kan roligt glæde dig til denne ret med krydrede køboller med krydderiblandingen ras el hanout, for det er en ret med masser af smag.
Her får du lækre kødboller med masser af smag, og jeg har anvendt hakket oksekød. Du kan selvfølgelig bruge hakket svin og kalv, hvis du mere er til det.
Retten er godt krydret, men den smager himmelsk godt. Og ras el hanout kan du købe i de fleste supermarkeder. Så det er bare med at komme i gang. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på krydrede kødboller
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)
Ingredienser
Krydrede kødboller
- 400 g hakket oksekød
- 1 tsk salt
- 1 spsk løgpulver - eller et finthakket løg
- 1 tsk ras el hanout
- 1 æg
- 3 spsk rasp
- 2 spsk persille - hakket
- friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie - til stegning
Desuden skal du bruge
- 1 løg - finthakket
- 6 fed hvidløg
- 4 stængler bladselleri - i ca. 2 cm. tykke skiver
- 1 lille aubergine - i mindre tern
- 2 tsk ras el hanout
- 3 dl vand - gerne kogende
- 1 terning hønsebouillon
- citronsaft - fra en hel citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til de krydrede kødboller starter du med at komme 400 g hakket oksekød i en skål sammen med 1 tsk salt, 1 spsk løgpulver, 1 tsk ras el hanout, 1 æg, 3 spsk rasp, 2 spsk persilleog friskkværnet peber. Ælt farsen godt sammen.
- Varm en dyb pande op (du kan også bruge en gryde), og kom 2 spsk olivenolie i. Med en teske former du nu ca. 20 små krydrede kødboller, som brunes af i panden. Vend dem lidt rundt undervejs, og steg dem ca. 5 minutter. Tages til side.
- Stil panden tilbage på kogepladen og tilsæt 1 løg og 6 fed hvidløg, der er hakket fint. Lad det svitse kort.
- Kom 4 stængler bladselleri i sammen med 1 lille aubergine og 2 tsk ras el hanout. Lad det svitse et minuts tid mere ved en god varme.
- Tilsæt 3 dl vand sammen med 1 terning hønsebouillonog friskpresset citronsaft. Vend det rundt.
- Kom de stegte kødboller tilbage i panden, læg låg på og lad retten simre i ca. 20 minutter.
- Fjern så låget og lad det koge lidt ind i yderligere 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Gerne også med citronsaft og evt. lidt mere ras el hanout.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De krydrede kødboller med grøntsager og den lækre sovs serveres straks sammen med couscous, ris eller hvad du synes. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
Boller i karry (nem opskrift på kødboller i karrysovs)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift på krydrede kødboller. Skriv gerne hvad du synes om den.