• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)

Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)

Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  20. juni 2024

Få en opskrift på krydrede kødboller med ras el hanout, grøntsager og en lækker sauce. Retten er inspireret af det mellemøstlige køkken.

Du kan roligt glæde dig til denne ret med krydrede køboller med krydderiblandingen ras el hanout, for det er en ret med masser af smag.

Her får du lækre kødboller med masser af smag, og jeg har anvendt hakket oksekød. Du kan selvfølgelig bruge hakket svin og kalv, hvis du mere er til det.

Retten er godt krydret, men den smager himmelsk godt. Og ras el hanout kan du købe i de fleste supermarkeder. Så det er bare med at komme i gang. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på krydrede kødboller

Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)

5 fra 1 stemme
Få en opskrift på krydrede kødboller med ras el hanout, grøntsager og en lækker sauce. Retten er inspireret af det mellemøstlige køkken.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 431
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Krydrede kødboller
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 tsk ras el hanout
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 2 spsk persille - hakket
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie - til stegning
Desuden skal du bruge
  • 1 løg - finthakket
  • 6 fed hvidløg
  • 4 stængler bladselleri - i ca. 2 cm. tykke skiver
  • 1 lille aubergine - i mindre tern
  • 2 tsk ras el hanout
  • 3 dl vand - gerne kogende
  • 1 terning hønsebouillon
  • citronsaft - fra en hel citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til de krydrede kødboller starter du med at komme 400 g hakket oksekød i en skål sammen med 1 tsk salt, 1 spsk løgpulver, 1 tsk ras el hanout, 1 æg, 3 spsk rasp, 2 spsk persilleog friskkværnet peber. Ælt farsen godt sammen.
  2. Varm en dyb pande op (du kan også bruge en gryde), og kom 2 spsk olivenolie i. Med en teske former du nu ca. 20 små krydrede kødboller, som brunes af i panden. Vend dem lidt rundt undervejs, og steg dem ca. 5 minutter. Tages til side.
  3. Stil panden tilbage på kogepladen og tilsæt 1 løg og 6 fed hvidløg, der er hakket fint. Lad det svitse kort.
  4. Kom 4 stængler bladselleri i sammen med 1 lille aubergine og 2 tsk ras el hanout. Lad det svitse et minuts tid mere ved en god varme.
  5. Tilsæt 3 dl vand sammen med 1 terning hønsebouillonog friskpresset citronsaft. Vend det rundt.
  6. Kom de stegte kødboller tilbage i panden, læg låg på og lad retten simre i ca. 20 minutter.
  7. Fjern så låget og lad det koge lidt ind i yderligere 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Gerne også med citronsaft og evt. lidt mere ras el hanout.

Næringsindhold

Kalorier: 431kcalKulhydrater: 21gProtein: 22gFedt: 29gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 112mgNatrium: 932mgKalium: 790mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 469IUVitamin C: 15mgCalcium: 123mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De krydrede kødboller med grøntsager og den lækre sovs serveres straks sammen med couscous, ris eller hvad du synes. Velbekomme.

Se også mine populære opskrifter på:

Boller i karry (nem opskrift på kødboller i karrysovs)

Marokkansk kylling i fad med couscous

Italienske frikadeller med tomatsovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 20, 2024 at 10:38 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift på krydrede kødboller. Skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required