• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Kryddersalt - opskrift på to slags hjemmelavet salt

Kryddersalt - opskrift på to slags hjemmelavet salt

Kryddersalt
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
106
SHARES
FacebookMessenger106PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. august 2024 - Udgivet:  25. juni 2020

Indhold

  1. Kryddersalt ser flot ud, og så giver det maden et ekstra pift. Her er opskrifterne på to forskellige slags - en med chiliblanding og en flot, grøn urtesalt.
  2. Opskrift på kryddersalt
  3. Opskrift på to forskellige kryddersalt
  4. Andre krydderblandinger

Kryddersalt ser flot ud, og så giver det maden et ekstra pift. Her er opskrifterne på to forskellige slags - en med chiliblanding og en flot, grøn urtesalt.

Kryddersalt giver noget ekstra, når du drysser det ud over madretter eller blot dit blødkogte æg. Det er pærelet at lave, faktisk tager det ikke mere end fem minutter samt tørretiden. Og på trods af, at det er så hurtigt og nemt at lave, er det en super vært-gave som en personlig, hjemmelavet ting.

Du kan bruge alverdens krydderier og/eller krydderurter til at lave kryddersalt med. Løg og hvidløg er også gode ingredienser, det samme er visse spiselige blomster så som lavendel. De små lavendelskud giver saltet en særlig duft og smag. Derfor har jeg også anvendt dem i den grønne kryddersalt.

Opskrift på kryddersalt

Kryddersalt
Karen SenecaKaren Seneca

Opskrift på to forskellige kryddersalt

4.89 fra 9 stemmer
Kryddersalt ser flot ud, og så giver det maden et ekstra pift. Her er opskrifterne på to forskellige slags - en med chiliblanding og en flot, grøn urtesalt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Ret: Krydderier
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • ½ dl frisk timian
  • ½ dl frisk mynte
  • 1 dl salt
  • 5 lavendler - kun blomsterne
  • 1 spsk citronskal
Til chilisalt
  • 1 tsk karry
  • 2 røde chili - tørret
  • 1 spsk stødt chili
  • 1 dl salt
  • 1 fed hvidløg - lille

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl krydderurterne og lavndlerne, og fjern henholdsvis bladene og blomsterne fra stilkene.
  2. Riv citronskallen.
  3. Kom krydderurter, lavendelblomster og salt i en blender og blend i mindst fem minutter.
  4. Bred dit kryddersalt ud på bagepapir på en bageplade.
  5. Tør dem i ovnen på 60 grader i en halv time.
  6. Tag saltet ud af ovnen og lad det tørre videre på bagepladen i en halv times tid, før du fylder dem i glas.
Chilisalt
  1. Blend salt, hvidløg, karry, stødt chili og hele, tørrede chilier.
  2. Bred det ud på en bageplade og tør i ovnen i 30 minutter ved 60 grader.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Andre krydderblandinger

Det er i det hele taget sjovt og let at blande sine egne krydderier. Du kan for eksempel prøve Madens Verdens opskrift på det indiske krydderi Garam Masala. Godt nok kan man købe krydderiblandingen i supermarkeder, men smagen bliver løftet væsentligt, når man selv sammensætter den.

Hvis det ikke er sagen, kan du eventuelt følge opskrifterne på hjemmelavet karry og kebabkrydderi. Den sidstnævnte krydderiblanding tager kun to minutter at lave. Ja, i det hele taget er det så hurtigt og nemt at lave sine egne krydderiblandinger og kryddersalt, at det næsten ikke kan betale sig at lade være.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required