Denne opskrift på kringle med pære kalder jeg også for én times kringlen, for den kan nemlig laves på lige omkring en time. Inklusiv hævning.
Her er min nemme opskrift på kringle med pære, hvor kringlen fyldes med kanelremonce og små stykker frisk pære.
Kringlerne er også hurtige at lave, og de er klar på kun en time. Det er så let og hurtigt at få lækkert bagværk, så opskriften er værd at gemme og bruge om og om igen.
Opskriften giver to kringler, som i virkeligheden er to stænger.
Opskrift på kringle med pære
Kringle med pære
Ingredienser
- 1,5 dl vand - lunkent
- 40 g gær
- 2 spsk sukker
- 2 stk æg
- 425 g hvedemel
- 125 g smør - blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk sukker
Fyld i kringlen
- 2 pærer
Kanelremonce
- 200 g smør - blødt
- 2 tsk kanel
- 200 g brun farin
- 3 tsk kartoffelmel
- 4 spsk olie
Pynt på kringlen
- 1 medium æg
- Lidt mælk
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Fremgangsmåde
- Hæld lunkent vand i skålen til røremaskinen og smuldr gæren i, hvorefter gæren røres ud. Brug dejkrogen og rør nu også sukker i. Lad det stå et par minutter.
- Derefter røres æggene i ét ad gangen, inden hvedemel tilsættes sammen med blødt smør, vaniljesukker og salt.
- Ælt dejen igennem ved middel hastighed i cirka 5-7 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og fold den sammen et par gange.
- Del i to lige store stykker og lav to lidt aflange brød, der nu hæver under husholdningsfilm eller frysepose i 25 minutter.
- Rulles derefter ud i cirka 45 gange 20 centimeter. Husk godt med mel under dejen, så den ikke hænger fast i bordet.
- Rør kanelremonce sammen og smør den midt på dejen i en aflang stribe, men kom ikke for meget på, fordi det så kan flyde når kagen er færdigbagt. Så brug en passende mængde.
- Skær pærerne i mindre tern, og fordel dem ovenpå kanelremoncen. Fold enderne lidt ind, så fyldet ikke løber ud her.
- Fold nu siderne ind over midten, så de overlapper hinanden. Pensl eventuelt overlappet med vand.
- Her har jeg bagt kringlerne i aflange forme, men du kan også blot lægge dem på en bageplade med bagepapir.
- Pisk æg og mælk sammen og pensl kringlen. Drys med hasselnøddeflager og perlesukker, og lad kringlen hæve i 10 minutter.
- Bag kringlerne/stængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad kringlerne køle lidt af, inden du skærer i dem, så fyld og kage når at sætte sig. Kan pyntes med
Se andre opskrifter på kager:
Mette Meyer Poulsen
Hej Holger
Der er en fejl i din opskrift, hvis du læser opskrift på dejen så skal der først 2 spsk sukker og pås
Sidste linje 1 spsk sukker mere når man så læser fremgangsmåde står der salt, en der er er øvet og følger opskrift trin for trin vil fejle
Mvh mette
Birgit Jensen
Hej
I ingredienslisten er angivet 1 tsk sukker til sidst
Og i “sådan gør du” punkt 2 står der salt.
Hvad er korrekt?