Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.
Kringle med æbler og kanel er en virkelig lækker kage, der samtidig er ret nem at bage.
Her fyldes kringlen med æble i små tern, og det må gerne være æbler med lidt syre. Det gør kun æblekringlen endnu bedre.
Der kan også tilsættes lidt rosiner til remoncen, hvis du er til det, men det er ikke nødvendigt. Til remoncen har jeg i øvrigt brugt både sukker og brun farin, men du kan også blot nøjes en af de to sukkertyper.
Kringlen er stor nok til mindst seks personer.
Opskrift på kringle med æble
Kringle med æble, kanel og remonce
Ingredienser
- 100 g mælk
- 25 g gær
- 25 g sukker
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme
- 0,5 tsk salt
- 100 g smør - meget blødt
Remonce og fyld
- 50 g sukker
- 50 g brun farin
- 100 g smør - blødt
- 1 tsk kanel
- 15 g majsstivelse
- 100 g æble - i små tern
Pynt
- 1 æg - sammenpiskes med en smule mælk
- 1 nip salt
- 2 spsk mandelflager
- 2 spsk perlesukker
Fremgangsmåde
- Gær røres ud i mælk og sukker, så gæren er helt opløst. Tilsæt derefter hvedemel sammen med kardemomme, et æg, lidt salt og blødt smør. Røres sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen sammen i hånden. Dejen er meget nem at arbejde med, så det er let. Du skal ikke ælte dejen længe, men den skal være glat.
- Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i ca. 45 minutter.
- Lige inden de 45 minutter er gået, rører du sukker, brun farin, blødt smør, kanel og majsstivelse sammen til en remonce Æble skæres i små tern og vendes i remoncen.
- Dejen rulles ud til et rektangel på ca. 35 gange 22 centimeter. Skær evt. ender og sider af, så dejen er helt firkantet.
- Fordel æbleremonce i en bred stribe på midten af dejen. Striben må gerne være 7-8 centimeter bred.
- Luk de yderste par centimeter af enderne op over dejen/fyldet, så fyldet ikke løber ud. Og fold siderne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Tryk dejen let til på midten.
- Læg kringlen på bageplade med bagepapir.
- Pisk æg, et par spiseskefulde mælk og et nip salt sammen til æggestrygelse, og pensl din kringle med æble. Drysses med mandelflager og perlesukker. Læg et viskestykke over, og lad kringlen efterhæve i ca. 15 minutter.
- Imens tænder du din ovn på 200 °C varmluft.
- Bag din kringle med æble og kanel på næstnederste rille i ca. 18 minutter, så den er flot afbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte kringle med æble og kanel køles lidt af.
Æblekringlen smager bedst når den er lun, men du kan også fryse den ned.
Se også mine populære opskrifter på:
Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans
Hjemmebagt kringle med marcipan og mandler
Kringle med makroner - opskrift på skøn makronkringle
Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Margit
Hvordan undgår man at remoncen løber ud
Ingrid
Kringlen blev så fin
Krista Søvsø Nielsen
Skal mælken ikke lunes?
Holger Rørby Madsen
Hej Krista
Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt. Dejen hæver fint, da mælken alligvel bliver lun under æltning og hævning.
God bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger
Bettina
En af de bedste og nemmeste kringler jeg har bagt. En virkelig nem og dejlig dej at arbejde med, og et fantastisk fyld.
Holger Rørby Madsen
Hej Bettina
Det lyder godt - og mange tak. Jeg er også ret vild med denne æblekringle. Den er både nem og smager fremragende 🙂
Alt det bedste
Holger