Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kringle med æble, kanel og remonce

Kringle med æble, kanel og remonce

billede til kringle med æble og kanel
4.6 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
866
SHARES
FacebookMessenger866PinterestEmailSMS

Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.

Kringle med æbler og kanel er en virkelig lækker kage, der samtidig er ret nem at bage.

Her fyldes kringlen med æble i små tern, og det må gerne være æbler med lidt syre. Det gør kun æblekringlen endnu bedre.

Der kan også tilsættes lidt rosiner til remoncen, hvis du er til det, men det er ikke nødvendigt. Til remoncen har jeg i øvrigt brugt både sukker og brun farin, men du kan også blot nøjes en af de to sukkertyper.

Kringlen er stor nok til mindst seks personer.

Opskrift på kringle med æble

Kringle med æble, kanel og remonce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mælk
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smør (meget blødt)
Remonce og fyld
  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 tsk kanel
  • 15 g majsstivelse
  • 100 g æble (i små tern)
Pynt
  • 1 æg (sammenpiskes med en smule mælk)
  • 1 nip salt
  • 2 spsk mandelflager
  • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Gær røres ud i mælk og sukker, så gæren er helt opløst. Tilsæt derefter hvedemel sammen med kardemomme, et æg, lidt salt og blødt smør. Røres sammen.
  2. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen sammen i hånden. Dejen er meget nem at arbejde med, så det er let. Du skal ikke ælte dejen længe, men den skal være glat.
  3. Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i ca. 45 minutter.
  4. Lige inden de 45 minutter er gået, rører du sukker, brun farin, blødt smør, kanel og majsstivelse sammen til en remonce Æble skæres i små tern og vendes i remoncen.
  5. Dejen rulles ud til et rektangel på ca. 35 gange 22 centimeter. Skær evt. ender og sider af, så dejen er helt firkantet.
  6. Fordel æbleremonce i en bred stribe på midten af dejen. Striben må gerne være 7-8 centimeter bred.
  7. Luk de yderste par centimeter af enderne op over dejen/fyldet, så fyldet ikke løber ud. Og fold siderne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Tryk dejen let til på midten.
  8. Læg kringlen på bageplade med bagepapir.
  9. Pisk æg, et par spiseskefulde mælk og et nip salt sammen til æggestrygelse, og pensl din kringle med æble. Drysses med mandelflager og perlesukker. Læg et viskestykke over, og lad kringlen efterhæve i ca. 15 minutter.
  10. Imens tænder du din ovn på 200 °C varmluft.
  11. Bag din kringle med æble og kanel på næstnederste rille i ca. 18 minutter, så den er flot afbagt.

Næringsindhold

Kalorier559kcalKulhydrater66gProtein8gFedt30gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol128mgNatrium503mgKalium157mgKostfibre2gSukker24gVitamin A949IUVitamin C1mgCalcium50mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte kringle med æble og kanel køles lidt af.

Æblekringlen smager bedst når den er lun, men du kan også fryse den ned.

Se også mine populære opskrifter på:

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

Hjemmebagt kringle med marcipan og mandler

Kringle med makroner - opskrift på skøn makronkringle

Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Andrea skriver

    september 16, 2025 at 10:31 am

    Hej,
    Kan denne kringle laves hvor dejen koldhæves over natten? i så fald hvordan:)

    Svar
  2. Margit skriver

    november 19, 2024 at 2:38 pm

    Hvordan undgår man at remoncen løber ud

    Svar
  3. Ingrid skriver

    oktober 16, 2022 at 2:16 pm

    Kringlen blev så fin

    Svar
  4. Krista Søvsø Nielsen skriver

    september 20, 2022 at 11:23 am

    Skal mælken ikke lunes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 20, 2022 at 11:51 am

      Hej Krista
      Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt. Dejen hæver fint, da mælken alligvel bliver lun under æltning og hævning.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Bettina skriver

    september 17, 2022 at 3:41 pm

    En af de bedste og nemmeste kringler jeg har bagt. En virkelig nem og dejlig dej at arbejde med, og et fantastisk fyld.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 18, 2022 at 9:23 am

      Hej Bettina
      Det lyder godt - og mange tak. Jeg er også ret vild med denne æblekringle. Den er både nem og smager fremragende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required