Her får du den bedste opskrift på lækre krible krable kager. Kagerne er smørbagte, og så passer de perfekt sammen med andre jule småkager.
Krible Krable kager er en meget gammel opskrift, den er perfekt til julen, og kan serveres sammen med andre jule småkager.
Mørdejskagen er fyldt med smør og sukker, hvilket gør den utrolig lækker at spise, samtidig er den også utrolig nem at arbejde med.
Du får cirka 60 småkager ud af mængden, det afhænger dog af hvor store eller små du vil have kagerne.
Du kan finde andre af julens småkager her:
Opskrift på krible krable
Krible krable
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 185 g smør - koldt, i små tern
- 100 g sukker
- 1 æggehvide
Pynt
- 1 æggeblomme
- 3 spsk vand
- kokosmel
Fremgangsmåde
- Start med at blande hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
- Kom det kolde smør i tern ved og smuldr det ud i melet.
- I en anden skål røres sukker sammen med æggehvide, og det kommes ned til dejen, som derefter æltes hurtigt sammen.
- Læg dejen i køleskabet i en halv time.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme, og læg bagepapir på to bageplader.
- Rul dejen ud i ca. 2 millimeters tykkelse, og udstik til småkager, der har en diameter på ca. 4 centimeter. Brug evt. et lille glas. Husk rigeligt med mel på bordet under udrulningen, så dejen ikke hænger fast.
- Læg krible krable kagerne på bagepladerne. Pisk æggeblomme sammen med vand og pensl kagerne, som derefter også drysses med lidt kokosmel.
- Småkagerne bages i ca. 7 minutter på næstnederste rille, men kun med en plade i ovnen ad gangen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdigbagte krible krable småkager køles af på en rist, hvorefter de kan opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lana
Jeg pyntede ikke, og brugte 150 g smør i stedet for 180g . Småkagerne blev skåret lidt tykkere og fik 10 min. Vores yndlings småkage opskrift nu 🙂
Sonja
Lækker sprød småkage,tak for god opskrift
Holger Rørby Madsen
Mange tak. Sonja - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger