Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

billederesultat for koldhævede speltboller
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
261
SHARES
FacebookMessenger261PinterestEmailSMS

Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.

Koldhævede speltboller er super nemme at lave, og med denne opskrift røres dejen sammen om aftenen - hvorefter den hæver i køleskabet om natten.

Når du står op, kan du tage dejen ud af køleskabet - og nemt bage de lækre speltboller.

Bollerne er super gode og altså meget nemme at lave, og så kan de fryses ned.

Du får 12 koldhævede boller med spelt af denne opskrift.

Her er opskriften på almindelige speltboller.

Se også disse opskrifter:

Kærnemælksboller

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Krydderboller

Opskrift på koldhævede speltboller

Koldhævede speltboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 52 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid i køleskab: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 30 minutter min
Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g vand koldt fra hanen
  • 15 g gær
  • 500 g speltmel
  • 50 g havregryn gerne grovvalsede
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Vej koldt vand og gær af i en skål, og rør gæren ud i vandet.
  2. Kom derefter speltmel, havregryn og salt i skålen og rør det sammen. Dejen er lidt tynd, men sådan skal den være. Har du ikke grovvalsede havregryn, kan du sagtens anvende de finvalsede. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske - og ikke æltes yderligere.
  3. Dæk til med husholdningsfilm og et rent viskestykke.
  4. Stil skålen med din dej til koldhævede speltboller i køleskabet, og lad den stå der natten over. Eller i ca. 10 timer.
  5. Om morgenen tages skålen med dejen ud af køleskabet, og og ovnen tændes på 250 grader varmluft.
  6. En bageplade beklædes med bagepapir, og med to spiseskeer laver du nu 12 boller på bagepladen.
  7. Pensl speltbollerne med lidt mælk.
  8. Bag din koldlhævede speltboller i ca. 20 minutter, hvor varmen i ovnen skrues ned til 200 grader efter ca. 5 minutter - hvorefter bollerne altså bages færdige i yderligere 15 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor meget din ovn præcist varmer, så hold øje med speltbollerne i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier156kcalKulhydrater33gProtein5gFedt0.5gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gNatrium326mgKalium55mgKostfibre1gSukker0.1gVitamin C0.001mgCalcium8mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De nybagte og koldhævede speltboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til morgenbordet.

Speltbollerne er gode at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christine Høllsberg Markussen skriver

    oktober 31, 2024 at 8:17 pm

    Virkelig lækre

    Svar
  2. Laura skriver

    august 27, 2023 at 9:42 am

    Lige bagt dem til min kæreste og jeg, vi er vilde med dem 😍 10/10 og så nemme at lave

    Svar
  3. Charlotte skriver

    maj 17, 2023 at 12:22 pm

    Kan man lave et brød af denne portion dej i stedet for boller?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 17, 2023 at 12:53 pm

      Hej Charlotte
      Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
      Speltbrød er jo også godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jane skriver

    november 13, 2022 at 12:51 pm

    Det blev godt nok en flad omgang 😕
    Hvilket mærke mel bruger du i opskriften? Jeg tænker at det kan have indflydelse

    Svar
  5. Mette Hornbæk Madsen skriver

    juli 27, 2022 at 9:28 am

    Skal bollerne hæve på bagepladen, før de sættes i ovnen;)?
    Mvh Mette

    Svar
  6. Emilie Nielsen skriver

    april 01, 2021 at 4:25 pm

    Er det groft el fint spelt mel? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 01, 2021 at 5:09 pm

      Hej Emilie
      Jeg har brugt alm. speltmel, men du kan også putte lidt groft i. Så skal der en smule mere væske til 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lone Hygum Valsted skriver

    august 08, 2020 at 8:06 pm

    Hej Holger, skal der hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
    Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 09, 2020 at 5:02 pm

      Hej Lone
      Nix - det er uden de søde smagsstoffer 🙂
      Men du kan sagtens tilsætte lidt sukker eller honning, hvis du synes det.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required