Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Koge kondenseret mælk

Sådan skal du helst koge kondenseret mælk

Koge kondenseret mælk
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sådan koger du kondenseret mælk
  • Kommentarer

Skal vi koge kondenseret mælk direkte i dåsen i et vandbad? Eller skal den søde mælk hældes ned i en gryde?

Mon ikke der er flere, som har spurgt sig selv om det, når de skulle forvandle den sødet mælk til karamel også kaldet dulce de leche.

Det er supersmart og hurtigt, hvis vi blot varmer mælken op i dåsen. Ingen opvask, intet besvær.

Men det er faktisk ikke særlig smart, hvis vi tager helbredet i betragtning.

Sagen er, at dåser kan afgive skadelige stoffer, når de opvarmes. Det samme sker, når vi har åbnet en dåse, brugt lidt af indholdet og gemmer resten i dåsen til dagen efter.

Begge dele frarådes af Fødevarestyrelsen, som fortæller, at det først og fremmest er den indvendige lak og den udvendige farve på dåsen, som kan afgive stoffer til maden.

Sådan koger du kondenseret mælk

Derfor skal man ikke koge kondenseret mælk direkte i dåsen. I stedet kan du hælde den i et kogefast patentglas med tætsluttende låg og koge mælken i et vandbad.

Du skal fylde glasset med kondenseret mælk, så der næsten ikke er luft i det. Herefter koger du det i to til tre timer alt efter, hvor fast din karamels konsistens skal være.

OBS: Når jeg skriver koge, mener jeg simre, for vandet i gryden må ikke spilkoge.

Vær opmærksom på, at karamellen bliver mere fast, når den er kølet af, så du skal tage den op af vandbadet, når den er lidt tyndere end den ønskede konsistens.

Læs flere artikler og lad dig inspirere af disse opskrifter:

  • Kondenseret mælk - hvad er det egentlig? Plus opskrifter
  • Cremet is med kondenseret mælk
  • Verdens bedste iskaffe med kondenseret mælk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim skriver

    september 13, 2025 at 1:48 am

    Hej. Jeg vil gerne prøve at lave risbudding her på philipperne. Men det er ikke nemt at kunne købe de forskellige ingredienser som i Danmark. Derfor vil jeg gerne høre, om det er muligt at lave risbudding af condensed milk efter at risene er kogt og afkølet. Og blande risene sammen med condensed milk, vanilla og still det i køleskabet for at det kan stivne.
    Med venlig hilsen
    Kim Holm

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.