Mange vælger at koge kondenseret mælk direkte i dåsen, men der er bedre metoder. Læs om den bedste måde at forvandle mælken til karamel.
Skal vi koge kondenseret mælk direkte i dåsen i et vandbad? Eller skal den søde mælk hældes ned i en gryde?
Mon ikke der er flere, som har spurgt sig selv om det, når de skulle forvandle den sødet mælk til karamel også kaldet dulce de leche.
Det er supersmart og hurtigt, hvis vi blot varmer mælken op i dåsen. Ingen opvask, intet besvær.
Men det er faktisk ikke særlig smart, hvis vi tager helbredet i betragtning.
Sagen er, at dåser kan afgive skadelige stoffer, når de opvarmes. Det samme sker, når vi har åbnet en dåse, brugt lidt af indholdet og gemmer resten i dåsen til dagen efter.
Begge dele frarådes af Fødevarestyrelsen, som fortæller, at det først og fremmest er den indvendige lak og den udvendige farve på dåsen, som kan afgive stoffer til maden.
Sådan koger du kondenseret mælk
Derfor skal man ikke koge kondenseret mælk direkte i dåsen. I stedet kan du hælde den i et kogefast patentglas med tætsluttende låg og koge mælken i et vandbad.
Du skal fylde glasset med kondenseret mælk, så der næsten ikke er luft i det. Herefter koger du det i to til tre timer alt efter, hvor fast din karamels konsistens skal være.
OBS: Når jeg skriver koge, mener jeg simre, for vandet i gryden må ikke spilkoge.
Vær opmærksom på, at karamellen bliver mere fast, når den er kølet af, så du skal tage den op af vandbadet, når den er lidt tyndere end den ønskede konsistens.
Læs flere artikler og lad dig inspirere af disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: