En opskrift på verdens bedste iskaffe, hvor kaffe trækker i koldt vand. Det giver en fremragende smag, og iskaffen laves færdig med kondenseret mælk.
Verdens bedste iskaffe er en opskrift fra Newyorker By Heart, hvor iskaffen tager lidt tid at lave. Men den er det hele værd.
Faktisk skal kaffen trække i koldt vand i mindst otte timer, men så venter der altså også en fantastisk iskaffe. Som vi tillader os at kalde verdens bedste. Du kan jo selv vurdere om du er enig.
Portionen er ret stor, så du skal være virkelig hardcore iskaffe-drikker, for at kunne konsumere sådan en portion med det samme.
Men hvis det opbevares i en beholder med tætsluttende låg, kan det dog holde sig i 2-3 uger i køleskabet. Og så skal du nok nå at få drukket det.
Kaffe og vandmængden er vejledende. Det afhænger helt af smag, så prøv dig frem, og glæd dig til verdens bedste iskaffe.
Opskrift på verdens bedste iskaffe
Ingredienser
- 130 g fintmalet kaffe brug den du godt kan lide
- 1 ¾ liter vand koldt
Desuden
- isterninger
- mælk det kan være alt fra skummetmælk til sødmælk, rismælk, sojamælk eller mandelmælk
- 1,5 teskefuld kondenseret mælk du kan også bruge sukker, flydende honning eller anden sødemiddel
Sådan gør du
- Kom kaffen i en stor skål og tilsæt så det kolde vand.
- Rør nu godt og grundigt rundt i blandingen, dæk skålen til og lad det stå på køkkenbordet i MINDST 8 timer, gerne længere. Eventuelt natten over.
- Hæld nu blandingen gennem en finmasket sigte beklædt med et rent viskestykke. Elller et osteklæde, men du kan også bruge en tragt og et kaffefilter.
- Hæld den sigtede kaffe i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl i nogle timer.
- Ved servering: Fyld et glas mindst halvt op med isterninger.
- Hæld kaffe i til glasset er halvfuldt - eller godt halvfuldt.
- Tilsæt den form for sødemiddel du har valgt og derefter mælken.
- Rør godt rundt og server mens den er iskold.
Næringsindhold
Tips
Nyd verdens bedste iskaffe på en varm sommerdag - eller når du bare trænger til en super god iskaffe.
Her kan du i øvrigt læse mere om mandelmælk og de øvrige plantedrikke.
Prøv også en Espresso Martini:
Comments
No Comments