Kiwimuffins er muffins med små stykker kiwi og citron. De har en dejlig smag, og så tager det ikke mere end en halv time at lave dem.
Kiwimuffins er friske og lettere syrlige. Da det tager så kort tid at røre og bage dem, er der næsten ingen grund til at lade være.
Hvis du har et par bløde kiwier i din frugtskål, så lad være med at smide dem ud. Skær dem i tern og brug dem i disse muffins. Eller i en kage.
Du kan også sagtens bage disse muffins med mere umodne kiwier, de skal nok blive lækre og bløde i ovnen - og her vil du få en mere syrlig smag.
Opskrift på kiwimuffins
Ingredienser
- 2 kiwi i tern
- 80 gram sukker
- 1 æg
- 60 gram smør smeltet
- 125 gram hvedemel
- 50 gram mandelmel eller finthakkede mandler
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 0,60 dl mælk
- 0,5 spsk citronsaft
Glasur
- flormelis
- citronsaft
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk æg og sukker. Smelt smør. Når det er smeltet, blander du det med æggeblandingen.
- Blend mandler, hvis du ikke har mandelmel. Rør mandlerne sammen med hvedemel, bagepulver og vaniljesukker.
- Skræl kiwierne og skær dem i små tern. Hvis de er store, bruger du kun halvanden kiwi.
- Nu skal du vende det hele sammen, det våde og det tørre sammen med frugttern.
- Hæld dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 minutter. Stik en tandstik i en af dem for at teste, om de er færdigbagte, før du tager dem ud. Bagetiden afhænger af, hvor store eller små dine forme er.
- Tag kiwimuffins ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
- Bland citronsaft og flormelis og dryp ud på kagerne. Placer en skive kiwi på hver muffins og server.
Næringsindhold
Tip
Jeg laver en hurtig glasur med citronsaft og flormelis for at få mine kiwiskiver til at sidde fast på toppen.
Du kan sagtens dække hele toppen med glasuren, hvis du kan lide det. Eller koge en sirup, som du hælder ud over dine kiwimuffins, så snart de er ude af ovnen.
Se andre gode muffinsopskrifter:
Store og svampede chokolademuffins
Comments
No Comments