Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Kernestykker - lækre morgenbrød med kerner

Kernestykker - lækre morgenbrød med kerner

billede med kernestykker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på kernestykker. Nemme og sprøde brød med masser af kerner, og de passer perfekt som lækkert morgenbrød. Kan fryses.

Kernestykker er lækre stykker morgenbrød, der samtidig er meget nemme at lave.

Stykkerne laves med blandede kerner, der blandt andet kan bestå af græskarkerner, havregryn, hørfrø, solsikkekerner, chiafrø og lignende.

Du kan lave din egen blanding - eller købe en af de færdige blandinger af kerner.

Tip: Kernestykkerne er fine at bage som i opskriften her, men du kan bage dem endnu mere sprøde ved at bage med damp. Her sættes en skål med granitskærver ind i ovnen under opvarmningen, og der kommes en smule vand på samtidig med at kernestykkerne stilles ind i ovnen.

Husk at lukke dampen ud efter ca. 5 minutter, og igen nogle minutter før stykkerne er færdigbagte.

Opskriften giver seks stykker morgenbrød, men du kan nemt gange op til flere.

Opskrift på kernestykker

Kernestykker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Her er min opskrift på kernestykker. Nemme og sprøde brød med masser af kerner, og de passer perfekt som lækkert morgenbrød. Kan fryses.
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 275 g hvedemel (med 12% protein)
  • 50 g blandede kerner
  • 7 g salt
  • 6 g bageenzymer (kan udelades)
Desuden
  • 1 dl vand
  • 50 g blandede kerner (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand, og gør det direkte i røreskålen. Brug en ske.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med blandede kerner, salt og evt. bageenzymer.
  3. Kør dejen på røremaskinen ved lav hastighed og med dejkrog i ca. 12-15 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet og virk/stram den op. Søg evt. her på Madens Verden efter hvordan man virker dej og brød op.
  5. Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 15 minutter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir - eller gør din hulplade klar.
  7. Kom lidt lunkent vand i en skål, og 50 gram blandede kerner i en anden.
  8. Dejen bankes med hånden let ud til et rektangel på ca. 24 gange 12 centimeter.
  9. Dejen deles nu i seks lige store kernestykker.
  10. Dyp overdelen i vandet og derefter i kernerne. Tryk let til, så kernerne sidder fast.
  11. Stil kernestykkerne på bagepladen eller hulpladen med kernerne/oversiden opad.
  12. Læg et viskestykke over og lad kernestykkerne hæve i ca. 40 minutter.
  13. Kernestykkerne stilles derefter ind i en 240 grader varm ovn ved varmluft, og efter to minutter skrues temperaturen ned på 210 grader varmluft. Bages nu i yderligere ca. 16-18 minutter, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier264kcalKulhydrater38gProtein10gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gNatrium458mgKalium209mgKostfibre3gSukker0.4gVitamin A3IUVitamin C0.3mgCalcium17mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte kernestykker køles af på en rist, hvorefter de er klar til at blive nydt.

Du kan også fryse kernestykkerne ned.

Se flere opskrifter

  • boller med havreklid
    Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød
  • billederesultat for havregrødsboller
    Havregrødsboller (opskrift på lækre boller med havregrød)
  • Billede af hurtige boller.
    Hurtige boller uden hævning (klar på 30 minutter)
  • billederesultat for koldhævede speltboller
    Koldhævede speltboller
  • billede med franskbrød
    Luftigt franskbrød med mælk og smør (nem opskrift)
  • Lækre græskarbrød, der er et nemt morgenbrød. Dejen røres sammen aftenen før, og om morgenen vendes dejen hurtigt sammen, brødene formes, hæver og bages i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
    Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge skriver

    januar 26, 2023 at 9:08 pm

    I opskriften på kernestykker står at dejen skal virkes. Hvad er der

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 27, 2023 at 6:00 am

      Hej Inge
      Det er blot at stramme dejen op - du kan se her, hvordan du gør det: https://madensverden.dk/virke-broed-op/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required