• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Guide til granatæble: Sådan fjernes kernerne nemt

Guide til granatæble: Sådan fjernes kernerne nemt

billederesultat for granatæble
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. december 2023 - Udgivet:  18. november 2021

Indhold

  1. Sådan ordner du et granatæble
  2. Guide til granatæble: Sådan fjernes kernerne nemt
  3. Fakta om granatæble
  4. Granatæblekerners vitaminer og antioxidanter 
  5. Sådan opbevarer du granatæbler
  6. Sæson for granatæbler

Granatæble - hvor besværligt er det nu lige?

Mange tror desværre fejlagtigt, at det er besværligt at få kernerne ud af et granatæble. Men det behøver det ikke at være.

Her har jeg lavet en hurtig guide til, hvordan du nem og bekvemt får kernerne ud. Endda en guide med billeder.

Se også mine guides til:

  • Sådan skæres en mango ud
  • Sådan skræller du en avocado
  • Broccolisalat med granatæblekerner

Sådan ordner du et granatæble

billederesultat for granatæble
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Guide til granatæble: Sådan fjernes kernerne nemt

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du nemmest får kerner ud af et granatæble. Denne guide viser med billeder hvordan du hurtigt udskærer granatæblet.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 234
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 granatæble

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at trille granatæblet hårdt mod et skærebræt eller bordet. På den måde får du løsnet kernerne fra hinderne, og dermed er de meget nemmere at få ud. Du kan høre kernerne nærmest knase sig løse, så fortsæt indtil du fornemmer at alle kernerne er blevet løsnet.
    Start med at trille granatæblet hårdt mod et skærebræt eller bordet. På den måde får du løsnet kernerne fra hinderne, og dermed er de meget nemmere at få ud. Du kan høre kernerne nærmest knase sig løse, så fortsæt indtil du fornemmer at alle kernerne er blevet løsnet. Foto: Guffeliguf.dk.
  2. Så skæres granatæblet over. Brug en skarp kniv, men gør det helt forsigtigt. Der kommer nemlig en del saft ud af sådan et granatæble, og det kan godt sprøjte lidt. Så lav et forsigtigt snit i midten af granatæblet, og skær den så igennem.
    billederesultat for granatæble
  3. Nu kan du så klemme kernerne ud af granatæblet. Langt de fleste kerner faldet ganske let ud af granaæblet, og de sidste kan du forsigtigt skrabe ud med en teske.
    Nu kan du så klemme kernerne ud af granatæblet. Langt de fleste kerner faldet ganske let ud af granaæblet, og de sidste kan du forsigtigt skrabe ud med en teske. Foto: Guffeliguf.dk.
  4. Så er alle kerner ude af dette granatæble. Der følger også en del velsmagende saft med. Nu er der bare tilbage, at fjerne alle små stykker hinder, da de er ret bitre i smagen.
    Så er alle kerner ude af dette granatæble. Der følger også en del velsmagende saft med. Nu er der bare tilbage, at fjerne alle små stykker hinder, da de er ret bitre i smagen. Foto: Guffeliguf.dk.

Næringsindhold

Kalorier: 234kcalKulhydrater: 53gProtein: 5gFedt: 3gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.3gNatrium: 8mgKalium: 666mgKostfibre: 11gSukker: 39gVitamin C: 29mgCalcium: 28mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Fakta om granatæble

Granatæble

Der er mange gode grunde til at spise granatæble. Det er blandt andet fyldt med C-vitamin, K-vitamin, kalium og antioxidanter.

Granatæblet består af en masse saftige og søde kerner inden i en hård skal. Både skallen, som kan minde lidt om læder, og de mange kerner, er ofte rødlige.

Kernerne ligger mellem nogle hvide hinder, og det er kun kernerne, der kan spises. 

Kernerne bruges ofte i salater, desserter, drinks og meget mere. De smager nemlig sødt, syrligt og lidt bittert på samme tid. Mange vil mene at de smager af en blanding af ribs og hindbær.

Et granatæble indeholder omkring 100 granatæblekerner. 

Granatæblekerners vitaminer og antioxidanter 

Det er kernerne der indeholder alle de gode vitaminer og antioxidanter. C-vitamin og K-vitamin er begge med til at forbedre helbredet. 

Antioxidanterne i granatæblet kan sænke blodtrykket og kolesteroltallet, hvilket er godt for hjertet. Faktisk indeholder et granatæble næste 40 gange så mange antioxidanter som et normalt æble. 

Granatæblet smager godt alene, så du vil kunne få alle vitaminer og antioxidanter hurtigt ind i kroppen, uden nogen speciel tilberedning.

Du kan også prøve nogle af vores retter med granatæblekerner: 

Bagt aubergine med granatæblekerner og tahin

Grøn salat med granatæble og avocado

Salat med melon, granatæble og agurk

Du behøver ikke at bruge kernerne til en ret. Du kan også lave dine egne drinks, smoothies eller yoghurt. 

Prøv for eksempel den her velkomstdrink med asti, grantæble og lime:

Asti med granatæble og lime som velkomstdrink

Sådan opbevarer du granatæbler

Selve granatæblet kan opbevares ved stuetemperatur, hvor det kan holde sig i 4-6 uger. Du forlænger holdbarheden, hvis du opbevarer det i køleskabet. Du skal dog passe på med at ligge granatæblet alt for koldt, da det kan få køleskader. 

Kernerne fra granatæblet skal opbevares på køl. Læg gerne kernerne ned i en pose, inden de kommer i køleskabet. Kernerne kan også fryses, hvis du blot fjerner kernerne fra granatæblet. De ville kunne holde sig i 10 måneder i fryseren. 

Sæson for granatæbler

Højsæsonen for granatæbler ligger fra oktober til februar, men de dyrkes kun i varmere lande, og transporteres til Danmark året rundt.

Når granatæblet høstes, stopper granatæblerne med at producere sukker. Det vil sige, at granatæbler bliver høstet lidt før, de er helt modne.

På den måde kommer granatæblerne sikkert til Danmark. Hvis ikke de blev høstet lidt før tid, vil granatæblet få for mange små stød under transporten og vil kunne flække. 

Det er derfor granatæblerne er en smule mere syrligere i Danmark end i de lande, de bliver dyrket. 

Faktaafsnittene er skrevet af Clara Sehested.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 26, 2025 at 7:14 am

    Tak fordi du bruger denne side - del gerne dine erfaringer med granatæblerne her til gavn for alle os andre.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required