• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Kastanjer - hvilke kan du spise? Og hvordan?

Kastanjer - hvilke kan du spise? Og hvordan?

Kastanjer
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  22. september 2020

Kastanjer er smukke og indbydende. Samtidig gemmer de på den fineste smag, hvis du får fat i de rigtige. Få fakta om og tips til kastanjer.

Kastanjer er så smukke, som de ligger der helt blanke og chokoladefarvede på jorden. De er lige til at sætte tænderne i, fordi de ser så indbydende ud.

Men lad være med det. De fleste kastanjer herhjemme er hestekastanjer fra sæbetræ-ordenen og ganske uspiselige. Dels smager de ækelt, dels kan de give forgiftningssymptomer.

Spisekastanjer, også kaldt den ægte kastanje, tilhører en helt anden familie end hestekastanjen: bøgefamilien. De ligner hinanden, ja, men hestekastanjerne er runde, hvor den spiselige kastanje går op i en spids.

Sådan rister du kastanjer

Du skal ridse et kryds i kastanjerne, så skallen ikke lukker kastanjens kød inde. Derefter bager du dem i et fad med en masse groft salt i ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Det tager en halv times tid, før de er klar til at blive spist med en god smør. Skallen smager dårligt, så pil kastanjekødet ud af den.

Du kan bruge de ristede kastanjer til alt muligt. Kastanjepure med piskefløde er lækkert tilbehør til en steg. Kommer du sukker i, kan pureen bruges til desserter for eksempel pandekager.

Når du har bagt dem i ovnen og fjernet skallen, kan du skære kastanjerne i tern, stege dem i smør på panden og tilsætte dem i en kartoffelmos. De bagte nødder kan også tilsættes i denne svampestuvning:

Svampestuvning på ristet brød

4.8 fra 13 stemmer
Svampestuvning med kantareller, shiitake og champignons er cremede lækkerbiskener. Her er opskriften på en hurtig forret eller frokost.
Gå til opskrift
Svampestuvning

Næringsindhold

Kastanjer har et forholdsvis højt indhold af A-vitaminer, Calium og fosfor.

De er i virkeligheden nødder, men har et højere indhold af kulhydrater end de fleste nødder. Her er energiindholdet for 100 gram rå kastanjer ifølge Frida Fooddata.dk:

Kalorier: 189.

Proteiner: 2 gram.

Kulhydrater: 35,8 gram.

Fedt: 2,7 gram.

Kostfibre: 6,8 gram.

Holdbarhed

Hvis de opbevares i en pose med små huller i køleskabet, kan de holde i flere måneder. Kastanjer kan ikke fryses.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her