Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kartoffelfad

Kartoffelfad med porrer og bacon i ovn på 45 min.

billederesultat for kartoffelfad med porrer og bacon
4.5 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
1.2k
DELINGER
Facebook1.2kPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Kartoffelfad med porrer og bacon
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kartoffelfad
  • Tips
  • Kartoffelfad med ost
  • Andre grøntsager
  • Kommentarer

Kartoffelfad med porrer og bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på et nemt kartoffelfad med porrer og bacon. Det er lækker hverdagsmad, og retten kan varieres på flere måder.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (små)
  • 250 g bacon ( i tern)
  • 3 porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt persille
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 tsk paprika
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Find et ildfast fad eller en bradepande frem og smør det med lidt olie.
  3. Kartoflerne skrubbes og skæres i tynde både. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre de er meget grimme. Kom dem i fadet.
  4. Bacontern ristes af på en pande så de er næsten sprøde. Hældes over kartoflerne.
  5. Porrer rengøres og skæres i skrå skiver på cirka en en centimeters tykkelse. Kommes ligeledes i fadet.
  6. Peberfrugt snittes i mindre tern og lægges ved.
  7. Hak persillen fint (gem en lille smule til pynt) og kom den i sammen med grofthakket rosmarin.
  8. Drys paprika over og hæld madlavningsfløden over. Smuldr en bouillonterning i fadet (eller brug 1-2 spiseskefulde koncentreret hønsefond eller lignende).
  9. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber, hvorefter ingredienserne i kartoffelfadet lige vendes rundt.
  10. Stil dit kartoffelfad ind i ovnen, og her skal det have cirka 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier320kcalKulhydrater44gProtein21gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gKolesterol15mgNatrium2073mgKalium1020mgKostfibre6gSukker11gVitamin A2435IUVitamin C81mgCalcium225mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kartoffelfad

Kartoffelfad er en virkelig lækker ret til de travle hverdage, hvor fadet jo passer sig i ovnen når først det er sat derind.

Det er en mættende hovedret, og du kan variere den på mange måder.

Kartofler kan helt eller delvist udskiftet med andre rodfrugter, og du kan også drysse lidt reven ost på toppen, og dermed lave den som gratineret kartoffelfad.

Bacon kan i øvrigt også udelades, og dermed er der så tale om en mættende vegetarret.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og en rest er god dagen efter til frokost. Også selvom retten indeholder persille og skal genopvarmes.

Se flere opskrifter:

  • Pikant kylling i fad (kylling med pikantost)
  • Kartofler med kylling i fad
  • Kylling i fad med kartofler og champignon flødesovs
  • Kartoffelgratin med oksekød

Tips

Det færdige kartoffelfad smager super godt som det er, og du behøver ikke mere tilbehør til.

Det er dog lækkert med et stykke brød til, og det kunne blandt andet være dette nemme madbrød.

Kartoffelfad med ost

Er du glad for ost, kan dit kartoffelfad drysses med lidt reven ost.

Dermed får du en gratineret udgave af retten.

Hytteost kan også anvendes til kartoffelfad.

Andre grøntsager

Kartoffelfad er ikke kun en nem hverdagsret, det er også en god mulighed for at f tømt køleskabet.

Derfor kan en del af kartoflerne sagtens erstattes med andre rodfrugter, herunder persillerod eller pastinak. Gulerødder er også fine i retten.

I stedet for porre kan der anvendes løg eller forårsløg, og i det hele taget er det muligt at komme stort set alle grøntsager og rodfrugter i retten.

Er du vild med retter i fad, skal du lige tjekke disse fantastiske fadretter i ovn ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Vesterlund Pedersen skriver

    august 18, 2024 at 9:19 am

    Virkelig lækker ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 18, 2024 at 9:24 am

      Tusind tak. Lene - det er dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required