Her får du min opskrift på et nemt kartoffelfad med porrer og bacon. Det er lækker hverdagsmad, og retten kan varieres på flere måder.
Kartoffelfad er en virkelig lækker ret til de travle hverdage, hvor fadet jo passer sig i ovnen når først det er sat derind.
Det er en mættende hovedret, og du kan variere den på mange måder.
Kartofler kan helt eller delvist udskiftet med andre rodfrugter, og du kan også drysse lidt reven ost på toppen, og dermed lave den som gratineret kartoffelfad.
Bacon kan i øvrigt også udelades, og dermed er der så tale om en mættende vegetarret.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og en rest er god dagen efter til frokost. Også selvom retten indeholder persille og skal genopvarmes.
Opskrift på kartoffelfad
Kartoffelfad med porrer og bacon i ovn på 45 min.
Ingredienser
- 600 g kartofler - små
- 250 g bacon - i tern
- 3 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 1 bundt persille
- 3-4 kviste rosmarin
- 2 tsk paprika
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 terning bouillon
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Find et ildfast fad eller en bradepande frem og smør det med lidt olie.
- Kartoflerne skrubbes og skæres i tynde både. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre de er meget grimme. Kom dem i fadet.
- Bacontern ristes af på en pande så de er næsten sprøde. Hældes over kartoflerne.
- Porrer rengøres og skæres i skrå skiver på cirka en en centimeters tykkelse. Kommes ligeledes i fadet.
- Peberfrugt snittes i mindre tern og lægges ved.
- Hak persillen fint (gem en lille smule til pynt) og kom den i sammen med grofthakket rosmarin.
- Drys paprika over og hæld madlavningsfløden over. Smuldr en bouillonterning i fadet (eller brug 1-2 spiseskefulde koncentreret hønsefond eller lignende).
- Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber, hvorefter ingredienserne i kartoffelfadet lige vendes rundt.
- Stil dit kartoffelfad ind i ovnen, og her skal det have cirka 45 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdige kartoffelfad smager super godt som det er, og du behøver ikke mere tilbehør til.
Det er dog lækkert med et stykke brød til, og det kunne blandt andet være dette nemme madbrød.
Kartoffelfad med ost
Er du glad for ost, kan dit kartoffelfad drysses med lidt reven ost.
Dermed får du en gratineret udgave af retten.
Hytteost kan også anvendes til kartoffelfad.
Andre grøntsager
Kartoffelfad er ikke kun en nem hverdagsret, det er også en god mulighed for at f tømt køleskabet.
Derfor kan en del af kartoflerne sagtens erstattes med andre rodfrugter, herunder persillerod eller pastinak. Gulerødder er også fine i retten.
I stedet for porre kan der anvendes løg eller forårsløg, og i det hele taget er det muligt at komme stort set alle grøntsager og rodfrugter i retten.
Er du vild med retter i fad, skal du lige tjekke disse fantastiske fadretter i ovn ud.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lene Vesterlund Pedersen
Virkelig lækker ret
Holger Rørby Madsen
Tusind tak. Lene - det er dejligt at høre.
Alt det bedste
Holger