Opskrift på kartoffelchips i ovn. Meget sprøde chips helt uden friture, og kartoflerne smages til med lidt oregano og groft salt.
Er du vild med chips? Så skal du lave disse kartoffelchips i ovn.
De er fremragende som en hurtig snack til et koldt glas øl, eller som en lille hapser mens du laver mad.
Disse kartoffelchips meget nemme at lave, og så smager de mindst lige så godt som dem du køber i poser.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kartoffelchips i ovn
Kartoffelchips i ovn (nem opskrift på franske kartofler)
Ingredienser
- 4 kartofler - almindelig størrelse
- olivenolie
- oregano - tørret
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Kartoflerne vaskes, og skæres i helt tynde skiver på et mandolinjern.
- Kom derefter kartoffelskiverne i en skål med iskoldt vand, hvor de står fem minutter.
- Hæld vandet væk, og dup kartoffelskiverne tørre på et viskestykke.
- Læg dem forsigtigt i en skål og vend dem med lidt olivenolie.
- Læg kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir, hvor de ikke overlapper hinanden. Bag gerne i flere omgange.
- Drys lidt oregano over, men vent med saltet.
- Bag dine kartoffelchips i ovnen ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Men hold øje med dem, og tag dem ud når de er sprøde.
- Luk dampen ud et par gange til sidst, så dine chips bliver helt sprøde.
- Drys dem derefter med groft salt, og nyd verdens bedste kartoffelchips. Direkte fra ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tips om chips: Nyd straks de lune kartoffelchips - de smager fremragende.
Se også mine opskrifter på snacks:
Grønkålschips - opskrift på sprøde chips af grønkål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Kan jeg have “ratatouille i ovn” og “laks med sesam” som bages i varmluft SAMTIDIG
Holger Rørby Madsen
Hej Pia
Ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Jesper
Jeg syntes chipsene blev lidt bitre. Tænker måske man skulle skifte olivenolie ud med rapsolie
mitra
Hej jeg ville gerne spørge om man kan bruge staniol istedet for bagepapir