• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kanelboller - opskrift på boller med kanel

Kanelboller - opskrift på boller med kanel

Billede resultat for kanelboller
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
84
SHARES
FacebookMessenger84PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. januar 2024 - Udgivet:  21. oktober 2022

Kanelboller er bløde og lækre boller, der drysses med sukker og kanel, før de kommer i ovnen. Perfekt til madpakken og eftermiddagshygge.

Her er min opskrift på nemme kanelboller, der er super lækre både for voksne og børn.

Kanelbollerne er gode til kaffen, hvor kanelen spreder sin duft, men prøv dem også til morgenbordet eller som dessert i madpakken.

Du får 32 små boller med kanelsukker ud af denne mængde, så der er rigeligt til hele familien. Du kan også lave 24 i stedet, hvis du vil have dem lidt større.

Se også disse opskrifter:

Grundopskrift på en god bolledej

Gulerodsboller

Fødselsdagsboller.

Opskrift på kanelboller

Billede resultat for kanelboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kanelboller

4.89 fra 9 stemmer
Kanelboller er bløde og lækre boller, der drysses med sukker og kanel, før de kommer i ovnen. Perfekt til madpakken og eftermiddagshygge.
Forb. tid 1 time t 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 32 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 100
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 1 stk æg
  • 600 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 10 g salt
  • 100 g smør
Til pensling og pynt
  • 1 stk æg
  • 1 spsk mælk
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk kanel - med top

Fremgangsmåde
 

  1. Lunkent vand hældes i skålen til røremaskinen, og gæren smuldres i. Rør gæren ud.Et æg røres ud i vandet.
  2. Hvedemel kommes i på én gang, og der tilsættes også sukker og salt.
  3. Ælt dejen godt igennem ved lav hastighed, og den er lidt sej, indtil smørret kommes i.
  4. Og her skal du bruge meget blødt smør, så det nemt røres ind i dejen. Ikke smeltet smør, men blødt. Blødgør det eventuelt i mikroovnen uden, at det smelter for meget.
  5. Kom det bløde smør i dejen og ælt nu igennem ved middel hastighed i otte minutter.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og fold den let sammen. Lægges tilbage i skålen og overdækkes med husholdningsfilm.
  7. Hæver i 20 minutter.
  8. Tag igen dejen ud på bordet, og del i to lige store stykker, som hver igen deles i 16 lige store dele.
  9. Tril til boller og stil på en bageplade med bagepapir. Du skal bruge to bageplader, hvor du kan have 16 kanelboller på hver.
  10. Pensl med sammenpisket æg og mælk, og drys med rørsukker og kanel.
  11. Lav et klip i hver bolle med en saks (se billedet herunder). Lad kanelbollerne hæve i yderligere 30 minutter.
  12. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 100kcalKulhydrater: 17gProtein: 2gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 143mgKalium: 27mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 79IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 5mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Billede resultat for kanelboller til hævning
Sådan klipper du et hak i hver kanelbolle, og det gøres lige inden kanelbollerne hæver anden gang. Foto: Madensverden.dk.

De færdigbagte kanelboller køles af på en rist, inden de nydes enten, som de er eller med en god smør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Hovgaard Bæk Andersen

    december 05, 2024 at 2:16 pm

    Hej Holger🙂 Min ovn er åbenbart gået helt i stykker nu og har lige lavet dejen..
    Kan de bages i en airfryer?
    Jeg har sådan en airfryer/grill.
    Vh.Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 05, 2024 at 2:56 pm

      Hej Mette
      Det er skidt lige op til jul 🙂
      Det kan du sagtens - brug lidt lavere varme og lidt kortere tid - så bliver det fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. challe inkellu

    september 19, 2024 at 11:31 am

    Very gud

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required