Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalkun med spinat og soltørrede tomater

Kalkun med spinat og soltørrede tomater

kalkun med spinat og soltørrede tomater
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Kalkun med spinat er en både nem og hurtig ret. Her er min opskrift, der også indeholder soltørrede tomater. Nydes med pasta eller ris.

Jeg har lavet denne opskrift på kalkun med spinat som en virkelig nem og hurtig ret til aftensmad, og det er samtidigt en meget fedtfattig middagsret.

Her bruges hverken smør eller fløde, og alligevel får du en aftensmad med masser af smag. Samtidig er retten kolesterolvenlig.

Se også: Kalkun i karry med ris

Jeg har også tilsæt lidt soltørrede tomater for mere smag, men dem kan du godt undlade. Til gengæld er der masser af spinat i, og det er sundt.

I det hele taget vil jeg gerne slå et slag for, at vi spiser lidt mere kalkun. Dels er det meget fedtfattigt kød, og dels er det nemt og hurtigt at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkun med spinat

Kalkun med spinat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Kalkun med spinat er en både nem og hurtig ret. Her er min opskrift, der også indeholder soltørrede tomater. Nydes med pasta eller ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g kalkunbryst i strimler eller tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt forårsløg i skiver
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk hvedemel med en god top
  • 5 dl vand gerne kogende
  • 1 bouillonterning høns eller grøntsag
  • 8 soltørrede tomater i olie i glas, i strimler
  • 1 spsk paprika
  • 200 g spinat frisk
  • 1 citron lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til kalkun med spinat starter du med, at stege kalkunkødet i lidt olie. Du kan også bruge kyllingebryst eller kyllingeinderfilet. Steg et par minutter ved en god varme.
  2. Derefter tilsættes forårsløg sammnen med peberfrugt og hvidløg. Lad det kort svitse med.
  3. Drys en stor spiseskefuld hvedemel over, vend rundt og rør 5 deciliter kogende vand i sammen med en bouillonterning.
  4. Soltørrede tomater strimles og tilsættes. Jeg bruger soltørrede tomater i olie, der kan købes i de fleste supermarkeder.
  5. Tilsæt paprika og lad retten simre 3 minutter.
  6. Derefter tilsættes den friske spinat gradvist, så den lige når at falde sammen i retten.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier176kcalKulhydrater12gProtein22gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol47mgNatrium986mgKalium785mgKostfibre4gSukker4gVitamin A5901IUVitamin C75mgCalcium95mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Kalkun med spinat serveres straks sammen med kogt pasta eller ris.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen skriver

    juli 06, 2024 at 9:40 am

    Lyder spændende

    Svar
  2. Anni Gilda Johannessen skriver

    september 22, 2023 at 1:00 pm

    Hejsa
    Jeg har tilmeldt mig Madens verden Plus.også tilmeldt nyhedsbrev for langt tid siden og det kører bare, men jeg har ikke helt styr på med nyhedsbrevet hvor mange gange..
    Men mit fulde navn er Anni Gilda Johannessen.
    Har købt jeres kogebog da den kom frem, men hos Bog & Ide.
    Kan ikke undvære jeres mail nærmest ikke leve uden, men glæder mig til reklamerne forsvinder..
    Dbh
    Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 22, 2023 at 2:45 pm

      Hej Anni
      Tusind, tusind tak for de søde ord - det er jeg super gld for at høre.
      Reklamerne forsvinder når du logger ind Madens Verden - og ellers skriver du lige til mig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required