• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkun med spinat og soltørrede tomater

Kalkun med spinat og soltørrede tomater

kalkun med spinat og soltørrede tomater
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. februar 2024 - Udgivet:  2. november 2023

Kalkun med spinat er en både nem og hurtig ret. Her er min opskrift, der også indeholder soltørrede tomater. Nydes med pasta eller ris.

Jeg har lavet denne opskrift på kalkun med spinat som en virkelig nem og hurtig ret til aftensmad, og det er samtidigt en meget fedtfattig middagsret.

Her bruges hverken smør eller fløde, og alligevel får du en aftensmad med masser af smag. Samtidig er retten kolesterolvenlig.

Se også: Kalkun i karry med ris

Jeg har også tilsæt lidt soltørrede tomater for mere smag, men dem kan du godt undlade. Til gengæld er der masser af spinat i, og det er sundt.

I det hele taget vil jeg gerne slå et slag for, at vi spiser lidt mere kalkun. Dels er det meget fedtfattigt kød, og dels er det nemt og hurtigt at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalkun med spinat

kalkun med spinat og soltørrede tomater
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkun med spinat

4.75 fra 4 stemmer
Kalkun med spinat er en både nem og hurtig ret. Her er min opskrift, der også indeholder soltørrede tomater. Nydes med pasta eller ris.
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 176
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g kalkunbryst - i strimler eller tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk hvedemel - med en god top
  • 5 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - høns eller grøntsag
  • 8 soltørrede tomater - i olie i glas, i strimler
  • 1 spsk paprika
  • 200 g spinat - frisk
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til kalkun med spinat starter du med, at stege kalkunkødet i lidt olie. Du kan også bruge kyllingebryst eller kyllingeinderfilet. Steg et par minutter ved en god varme.
  2. Derefter tilsættes forårsløg sammnen med peberfrugt og hvidløg. Lad det kort svitse med.
  3. Drys en stor spiseskefuld hvedemel over, vend rundt og rør 5 deciliter kogende vand i sammen med en bouillonterning.
  4. Soltørrede tomater strimles og tilsættes. Jeg bruger soltørrede tomater i olie, der kan købes i de fleste supermarkeder.
  5. Tilsæt paprika og lad retten simre 3 minutter.
  6. Derefter tilsættes den friske spinat gradvist, så den lige når at falde sammen i retten.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 176kcalKulhydrater: 12gProtein: 22gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 47mgNatrium: 986mgKalium: 785mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 5901IUVitamin C: 75mgCalcium: 95mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kalkun med spinat serveres straks sammen med kogt pasta eller ris.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Christensen

    juli 06, 2024 at 9:40 am

    Lyder spændende

    Svar
  2. Anni Gilda Johannessen

    september 22, 2023 at 1:00 pm

    Hejsa
    Jeg har tilmeldt mig Madens verden Plus.også tilmeldt nyhedsbrev for langt tid siden og det kører bare, men jeg har ikke helt styr på med nyhedsbrevet hvor mange gange..
    Men mit fulde navn er Anni Gilda Johannessen.
    Har købt jeres kogebog da den kom frem, men hos Bog & Ide.
    Kan ikke undvære jeres mail nærmest ikke leve uden, men glæder mig til reklamerne forsvinder..
    Dbh
    Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 22, 2023 at 2:45 pm

      Hej Anni
      Tusind, tusind tak for de søde ord - det er jeg super gld for at høre.
      Reklamerne forsvinder når du logger ind Madens Verden - og ellers skriver du lige til mig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required