• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalkun med spidskål og æbler

Kalkun med spidskål og æbler

kalkun med spidskål og æbler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
196
SHARES
FacebookMessenger196PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. februar 2024 - Udgivet: 16. oktober 2023

Her får du min opskrift på kalkun med spidskål og æbler. En lækker og sund ret til aftensmad, som du kan servere med kogte ris.

Kalkun med spidskål og æbler er en skøn og nem ret til aftensmad, og den laves uden fløde eller kokosmælk.

Derfor får du her en sund ret uden hverken for mange kalorier eller for meget kolesterol.

Se også: Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

Kalkunkødet er magert, og du kan købe færdige kalkuntern i dit supermarked, og ellers blot selv skære tern af et stykke kalkunbryst. Resten skæres i skiver til kalkunschnitzler.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten serveres med kogte ris.

Opskrift på kalkun med spidskål

kalkun med spidskål og æbler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkun med spidskål og æbler

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på kalkun med spidskål og æbler. En lækker og sund ret til aftensmad, som du kan servere med kogte ris.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 585
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kalkunbryst - i tern
  • 2 spsk olie
  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk hvedemel - med top
  • 2 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - høns
  • 3 dl mælk
  • 150 g spidskål - snittet
  • 2 æbler - i mindre tern
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Til kalkun med spidskål og æbler starter du med, at brune kalkunkødet i lidt olie ved en god varme. Steges af i 3-4 minutter, så det får noget stegeskorpe.
  2. Tilsæt løg sammen med hvidløg, og lad det svitse et lille minut mere.
  3. Kom så karry ved, vendt rundt og brænd karryen af.
  4. Drys hvedemel over, og tilsæt vand sammen med en smuldret terning hønsebouillon.
  5. Så kommes mælk ved, og nu lader du kalkunretten simre i 10 minutter, mens du kan klargøre spidskål og æbler.
  6. Kom så spidskål og æbler i tern i retten, og vend det forsigtigt sammen. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad retten simre et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 585kcalKulhydrater: 75gProtein: 42gFedt: 14gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.05gKolesterol: 93mgNatrium: 360mgKalium: 852mgKostfibre: 5gSukker: 16gVitamin A: 304IUVitamin C: 23mgCalcium: 204mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kalkun med spidskål og æbler serveres straks sammen med de kogte ris.

En råkostsalat passer fortrinlig til den nemme kalkunret.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette

    februar 22, 2024 at 4:35 pm

    Kan man bruge kyllinge brystfilet i stedet og andet krydderi end karry ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 22, 2024 at 4:37 pm

      Hej Annette
      Det kan du sagtens. Generelt kan kalkun altid udskiftes med kylling - og omvendt.
      Du kan evt. erstatte karry med paprika - det bliver også godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth

    oktober 20, 2023 at 11:05 pm

    Hvor køber du fritgående/øko kalkun? Vores Rema sælger slet ikke kalkunkød fordi de ikke kan få kød fra kalkuner der har haft det godt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required