Her får du min opskrift på kalkun med spidskål og æbler. En lækker og sund ret til aftensmad, som du kan servere med kogte ris.
Kalkun med spidskål og æbler er en skøn og nem ret til aftensmad, og den laves uden fløde eller kokosmælk.
Derfor får du her en sund ret uden hverken for mange kalorier eller for meget kolesterol.
Se også: Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges
Kalkunkødet er magert, og du kan købe færdige kalkuntern i dit supermarked, og ellers blot selv skære tern af et stykke kalkunbryst. Resten skæres i skiver til kalkunschnitzler.
Opskriften er beregnet til fire personer, og retten serveres med kogte ris.
Opskrift på kalkun med spidskål
Kalkun med spidskål og æbler
Ingredienser
- 600 gram kalkunbryst - i tern
- 2 spiseskefulde olie
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 3 teskefulde karry
- 1 spiseskefuld hvedemel - med top
- 2 deciliter vand - gerne kogende
- 1 bouillonterning - høns
- 3 deciliter mælk
- 150 gram spidskål - snittet
- 2 æbler - i mindre tern
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Til kalkun med spidskål og æbler starter du med, at brune kalkunkødet i lidt olie ved en god varme. Steges af i 3-4 minutter, så det får noget stegeskorpe.
- Tilsæt løg sammen med hvidløg, og lad det svitse et lille minut mere.
- Kom så karry ved, vendt rundt og brænd karryen af.
- Drys hvedemel over, og tilsæt vand sammen med en smuldret terning hønsebouillon.
- Så kommes mælk ved, og nu lader du kalkunretten simre i 10 minutter, mens du kan klargøre spidskål og æbler.
- Kom så spidskål og æbler i tern i retten, og vend det forsigtigt sammen. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad retten simre et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kalkun med spidskål og æbler serveres straks sammen med de kogte ris.
En råkostsalat passer fortrinlig til den nemme kalkunret.
Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon
Annette
Kan man bruge kyllinge brystfilet i stedet og andet krydderi end karry ?
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Det kan du sagtens. Generelt kan kalkun altid udskiftes med kylling - og omvendt.
Du kan evt. erstatte karry med paprika - det bliver også godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Ruth
Hvor køber du fritgående/øko kalkun? Vores Rema sælger slet ikke kalkunkød fordi de ikke kan få kød fra kalkuner der har haft det godt.