Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalkun med spidskål og æbler

Kalkun med spidskål og æbler

kalkun med spidskål og æbler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
197
SHARES
FacebookMessenger197PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kalkun med spidskål og æbler. En lækker og sund ret til aftensmad, som du kan servere med kogte ris.

Kalkun med spidskål og æbler er en skøn og nem ret til aftensmad, og den laves uden fløde eller kokosmælk.

Derfor får du her en sund ret uden hverken for mange kalorier eller for meget kolesterol.

Se også: Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

Kalkunkødet er magert, og du kan købe færdige kalkuntern i dit supermarked, og ellers blot selv skære tern af et stykke kalkunbryst. Resten skæres i skiver til kalkunschnitzler.

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten serveres med kogte ris.

Opskrift på kalkun med spidskål

Kalkun med spidskål og æbler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på kalkun med spidskål og æbler. En lækker og sund ret til aftensmad, som du kan servere med kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kalkunbryst i tern
  • 2 spsk olie
  • 1 løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk hvedemel med top
  • 2 dl vand gerne kogende
  • 1 bouillonterning høns
  • 3 dl mælk
  • 150 g spidskål snittet
  • 2 æbler i mindre tern
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ris koges som anvist

Fremgangsmåde

  1. Til kalkun med spidskål og æbler starter du med, at brune kalkunkødet i lidt olie ved en god varme. Steges af i 3-4 minutter, så det får noget stegeskorpe.
  2. Tilsæt løg sammen med hvidløg, og lad det svitse et lille minut mere.
  3. Kom så karry ved, vendt rundt og brænd karryen af.
  4. Drys hvedemel over, og tilsæt vand sammen med en smuldret terning hønsebouillon.
  5. Så kommes mælk ved, og nu lader du kalkunretten simre i 10 minutter, mens du kan klargøre spidskål og æbler.
  6. Kom så spidskål og æbler i tern i retten, og vend det forsigtigt sammen. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad retten simre et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier585kcalKulhydrater75gProtein42gFedt14gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.05gKolesterol93mgNatrium360mgKalium852mgKostfibre5gSukker16gVitamin A304IUVitamin C23mgCalcium204mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kalkun med spidskål og æbler serveres straks sammen med de kogte ris.

En råkostsalat passer fortrinlig til den nemme kalkunret.

Se også: Kalkun i paprikasauce med champignon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette skriver

    februar 22, 2024 at 4:35 pm

    Kan man bruge kyllinge brystfilet i stedet og andet krydderi end karry ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 22, 2024 at 4:37 pm

      Hej Annette
      Det kan du sagtens. Generelt kan kalkun altid udskiftes med kylling - og omvendt.
      Du kan evt. erstatte karry med paprika - det bliver også godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ruth skriver

    oktober 20, 2023 at 11:05 pm

    Hvor køber du fritgående/øko kalkun? Vores Rema sælger slet ikke kalkunkød fordi de ikke kan få kød fra kalkuner der har haft det godt.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required