• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kalkun i sennepssauce med gulerødder

Kalkun i sennepssauce med gulerødder

kalkun i sennepssauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
96
SHARES
FacebookMessenger96PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. november 2024 - Udgivet: 25. januar 2024

Min opskrift på kalkun i sennepssauce, der er en nem og sund ret med kalkun i strimler eller tern, gulerødder og sennep.

Kalkun i sennepssauce er en nem og lækker gryderet, der laves uden fed smør og olie.

Her får du strimler eller tern af kalkun i en skøn sovs med sennep, gulerødder og andre lækre ingredienser, og retten er meget hurtig at lave. Også god til jer, der kæmper med et for højt kolesteroltal.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Før du laver retten

  • Kalkunkødet kan du købe i supermarkedet, og du kan eventuelt købe et helt stykke kalkunbryst, og så skære det ud i tern eller strimler.
  • Mængden af sennep kan justeres efter smag og behag.
  • Er du ikke så nervøs for fedtindholdet i retten, så kan du bare udskifte den magre madlavningsfløde med en almindelig piskefløde. Her har jeg brugt en madlavningsfløde med en fedtprocent på 4.

Opskrift på kalkun i sennepssauce

kalkun i sennepssauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalkun i sennepssauce

5 fra 1 stemme
Min opskrift på kalkun i sennepssauce, der er en nem og sund ret med kalkun i strimler eller tern, gulerødder og sennep.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 413
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g kalkun - i tern eller strimler
  • 1 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 200 g gulerødder - i små tern
  • 250 g hønsebouillon
  • 3 tsk sennep
  • 1 tsk paprika
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til kalkun i sennepssauce starter du med, at gøre alle ingredienserne klar som beskrevet.
  2. Derefter brunes kalkunkødet hurtigt i en god stegegryde, gerne uden fedtstof. Svits derefter hurtigt løg og hvidløg med.
  3. Tilsæt gulerødder i små tern sammen med hønsebouillon, sennep og paprika. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter-
  4. Kom så madlavningsfløde ved og jævn til en passende konsistens med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  5. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, engelsk sauce samt salt og friskpresset citronsaft. Lige inden servering vendes hakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 413kcalKulhydrater: 26gProtein: 33gFedt: 20gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 74mgNatrium: 11561mgKalium: 635mgKostfibre: 4gSukker: 11gVitamin A: 8591IUVitamin C: 23mgCalcium: 116mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering af kalkun i sennepssauce

Kalkun i sennepssauce serveres straks sammen med spidskålsmuffins, kartoffelmos eller kogte ris.

Dertil gerne en lækker salat efter eget valg. God fornøjelse.

Relaterede opskrifter

Ungarske kalkunsteaks i paprika

4.8 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på ungarske kalkunsteaks i paprika. En nem og hurtig ret med kalkun i en krydret sauce med paprika og peberfrugt.
Gå til opskrift
ungarske kalkunsteaks

Kalkun med spinat

4.8 fra 4 stemmer
Kalkun med spinat er en både nem og hurtig ret. Her er min opskrift, der også indeholder soltørrede tomater. Nydes med pasta eller ris.
Gå til opskrift
kalkun med spinat og soltørrede tomater

Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

5 fra 2 stemmer
Lav en let og lækker kalkunfrikasse, der smager super godt. En nem opskrift med kalkunkød i strimler, gulerødder, ærter og asparges.
Gå til opskrift
billede med kalkunfrikasse
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required