Her er min opskrift på kage med hvid chokolademousse, bær og Toffifee. Kagen kan laves god tid i forvejen, og den er rimelig nem at gå til.
Kage med hvid chokolademousse, bær og Toffifee er en himmelsk lækker kage til kaffen, og du kan også bruge den til mere festlige lejligheder.
Både kagebund og den hvide chokolademousse er nem at lave, og her har jeg pyntet kagen med jordbær, vindruer, blåbær og Toffifee. Andre bær kan selvfølgelig også anvendes.
Den hvide chokolademousse skal køle helt af inden den bruges, og det tager lidt tid. Men ellers er kagen ret nem at gå til, og du kan glæde dig til det færdige resultat.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kage med hvid chokolademousse
Kage med hvid chokolademousse og bær
Ingredienser
Hvid chokolademousse
- 2 blade husblas - lægges i blød i koldt vand
- 300 g fløde
- 125 g hvid chokolade
Kagebund
- 100 g smør - meget blødt
- 100 g sukker
- 2 æg
- 75 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,5 citron - saften af en halv citron
Pynt
- jordbær
- vindruer
- blåbær
- Toffifee
Fremgangsmåde
- Start med at lave hvid chokolademousse, da den skal nogle timer på køl. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Varm fløde op til ca. 90 grader - den må IKKE koge!
- Hak den hvide chokolade, kom den i en skål og hæld den varme fløde over. Rør chokoladen helt ud i fløden.
- Klem vandet af de to blade husblas, og rør dem ud i den hvide chokoladeblanding. Hæld indholdet i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, som trykket let ned på overfladen, så du undgår kondens. Stil chokolademoussen på køl i ca. 5 timer.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Bund til kage med hvid chokolademousse: Med et piskeris piskes blødt smør og sukker sammen. Pisk derefter et æg i ad gangen, så du får en let og luftig æggemasse.
- Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og natron, og vend det i æggemassen. Gør det forsigtigt, og her skal ikke piskes. Anvend evt. en dejskraber, det plejer jeg at gøre, Vend også lidt friskpresset citronsaft i.
- Fordel dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 22-25 centimeter. Bages nu i ca. 10 minutter ved 200 grader over- og undervarme - eller indtil kagen er flot og gylden. Tages ud og køles helt af.
- Gør jordbær, vindruer og blåbær klar, og tag forsigtigt kagebunden ud på et passende kagefad eller lignende.
- Pisk den hvide chokolademousse igennem. Fordel den på kagebunden.
- Pynt med jordbær, vindruer, blåbær og Toffifee. Gerne også med nogle blade frisk mynte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige kage med hvid chokolademousse, bær og Toffifee kan serveres straks, eller opbevares på køl.
Kagen kan opbevares i køleskabet i 1-2 dage.
Her finder du alle de populære kageopskrifter på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: