Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kage med hvid chokolademousse

Kage med hvid chokolademousse og bær

kage med hvid chokolademousse og bær
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kage med hvid chokolademousse og bær
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kage med hvid chokolademousse
  • Note
  • Kommentarer

Kage med hvid chokolademousse og bær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på kage med hvid chokolademousse, bær og Toffifee. Kagen kan laves god tid i forvejen, og den er rimelig nem at gå til.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Hvid chokolademousse
  • 2 blade husblas (lægges i blød i koldt vand)
  • 300 g fløde
  • 125 g hvid chokolade
Kagebund
  • 100 g smør (meget blødt)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 citron (saften af en halv citron)
Pynt
  • jordbær
  • vindruer
  • blåbær
  • Toffifee

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave hvid chokolademousse, da den skal nogle timer på køl. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Varm fløde op til ca. 90 grader - den må IKKE koge!
  2. Hak den hvide chokolade, kom den i en skål og hæld den varme fløde over. Rør chokoladen helt ud i fløden.
  3. Klem vandet af de to blade husblas, og rør dem ud i den hvide chokoladeblanding. Hæld indholdet i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, som trykket let ned på overfladen, så du undgår kondens. Stil chokolademoussen på køl i ca. 5 timer.
  4. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  5. Bund til kage med hvid chokolademousse: Med et piskeris piskes blødt smør og sukker sammen. Pisk derefter et æg i ad gangen, så du får en let og luftig æggemasse.
  6. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og natron, og vend det i æggemassen. Gør det forsigtigt, og her skal ikke piskes. Anvend evt. en dejskraber, det plejer jeg at gøre, Vend også lidt friskpresset citronsaft i.
  7. Fordel dejen i en smurt springform med en diameter på ca. 22-25 centimeter. Bages nu i ca. 10 minutter ved 200 grader over- og undervarme - eller indtil kagen er flot og gylden. Tages ud og køles helt af.
  8. Gør jordbær, vindruer og blåbær klar, og tag forsigtigt kagebunden ud på et passende kagefad eller lignende.
  9. Pisk den hvide chokolademousse igennem. Fordel den på kagebunden.
  10. Pynt med jordbær, vindruer, blåbær og Toffifee. Gerne også med nogle blade frisk mynte.

Næringsindhold

Kalorier426kcalKulhydrater36gProtein5gFedt30gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.4gKolesterol113mgNatrium397mgKalium180mgKostfibre1gSukker25gVitamin A939IUVitamin C10mgCalcium73mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kage med hvid chokolademousse

Kage med hvid chokolademousse, bær og Toffifee er en himmelsk lækker kage til kaffen, og du kan også bruge den til mere festlige lejligheder.

Både kagebund og den hvide chokolademousse er nem at lave, og her har jeg pyntet kagen med jordbær, vindruer, blåbær og Toffifee. Andre bær kan selvfølgelig også anvendes.

Den hvide chokolademousse skal køle helt af inden den bruges, og det tager lidt tid. Men ellers er kagen ret nem at gå til, og du kan glæde dig til det færdige resultat.

Se også disse opskrifter:

  • Chokolademousse (opskrift på klassisk mousse)
  • Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)
  • Black magic kage (med intens chokoladesmag)

Note

Den færdige kage med hvid chokolademousse, bær og Toffifee kan serveres straks, eller opbevares på køl.

Kagen kan opbevares i køleskabet i 1-2 dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required