• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage

Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage

billederesultat for kage med dadler og mandler
Den lækre kage med dadler og mandler, der smager super godt. Samtidig er dadelkagen lavet uden sukker, og er derfor perfekt til diabetikere og folk med sukkersyge. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. december 2020 - Udgivet:  3. december 2020

Del gerne:
607
SHARES
FacebookMessenger607PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.
  2. Opskrift på kage med dadler
  3. Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift
  9. Dadler med bacon - nem opskrift til tapas
  10. Spinatvafler
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.

Kage med dadler og mandler er en sund kage, der bages uden hverken sukker, hvedemel eller mælk.

I stedet er der som sagt masser af dadler i den, og derfor får du alligevel en ret sød kage, der både er svampet og har en fugtig konsistens.

Netop fordi kagen laves uden sukker, er den naturligvis perfekt til folk med sukkersyge.

Her er dadelkagen bagt med lidt usødet kakao, men det kan undlades.

Den lækre og nemme kage med dadler kan også laves en banan i dejen, men det kan altså også sagtens udelades.

Nyd dadelkagen til kaffen - eller brug den som en sund dessertkage. Evt. sammen med en sukkerfri vaniljeis.

Opskrift på kage med dadler

billederesultat for kage med dadler og mandler

Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage

Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.
Bedømmelse
4.7 fra 68 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

  • 400 g dadler - friske og udstenede dadler
  • 200 g mandler
  • 6 spsk rapsolie - eller kokosolie
  • 1 stor appelsin - fintrevet skal af 1 økologisk appelsin + saften
  • ½ stang vanilje
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt
  • Lidt friskkværnet peber - en lille smule, ikke for meget
  • 6 æg
  • 2 spsk kakao - usødet kakaopulver, kan udelades

Fremgangsmåde

  • Kom dadler, mandler, olie, appelsinsaft og -skal, kanel, salt, friskkværnet peber og vaniljestang i en foodprocessor og kør et par minutter, til det har en konsistens der minder om marcipan.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører.
  • Skrab evt. dej ned fra kanterne og kør en sidste gang, så du er helt sikker på, at det hele er godt blandet.
  • Kom dejen til din kage med dadler i en smurt springform - eller lille bradepande.
  • Kage med dadler og mandler bages ved 160 grader almindelig over- og undervarme i ca. 40-45 minutter.
  • Efter 35 minutter kan du allerede lige tjekke om din dadelkage er ved at være bagt tilstrækkeligt - men forvent ca. 40-45 minutters bagetid.
  • Lad den sukkerfrie dadelkage køle lidt af inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kage med dadler og mandler kan også bages i muffinsforme.

Her skal du forvente en bagetid på ca. 12-15 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.

Den sukkerfrie dadelkage er i øvrigt også god dagen efter. Hvis ikke endda bedre.

Du kan servere den sunde kage med frisk frugt og måske lidt creme fraiche til.

Se også disse opskrifter:

Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

4.9 fra 19 stemmer
Dadelbarer er simpelthen det lækreste alternativ til slik. Og så tager de ikke lang tid at lave. Til gengæld smager de vanvittig godt.
Gå til opskrift
Dadelbarer

Dadler med bacon - nem opskrift til tapas

4.8 fra 24 stemmer
Dadler med bacon er lækre som en lille forret eller spansk tapas. Bløde dadler i baconsvøb er en nem opskrift, der er klar på få minutter.
Gå til opskrift
billederesultat for dadler med bacon

Spinatvafler

4.8 fra 24 stemmer
Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.
Gå til opskrift
spinatvafler
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Sigvard

    august 26, 2024 at 2:42 pm

    Hvor bliver jeg ærgelig over, at der altid står sukkerfri, når der bruges tørret eller frisk frugt. For så er det ikke sukkerfri, det er uden tilsat sukker. Det andet er misvisende, især for diabetikere.

    Svar
  2. elck

    maj 14, 2024 at 10:42 pm

    Bagte kagen i går. Den blev spist i dag 14/5-2024. Den var meget lækker med fin smag af appelsin. Den mætter godt!
    Den blev rost både af en med sukkersyge og flere andre uden sukkersyge.
    Da jeg ikke har en foodprocessor, blev dadler og mandler hakket af flere omgange i min minihakker. Da jeg var i tvivl, om jeg kunne bruge min blender!
    Derfra fulgte jeg opskriften og fik alt blandet godt sammen i min Assistent røremaskine.
    Dejen blev fin og kagen dom sagt lækker 👍🏻
    Tak for herlig sukkerfri kage.
    Bedste hilsner
    Ellen Koch.

    Svar
  3. Kirsten K. Hansen

    august 25, 2022 at 2:06 pm

    Nej, daddelkage er ikke for diabetikere. Sukkerindholdet i dadler er alt for højt, ca. 70 g sukker pr. 100g dadler, så det er et absolut no go og i mandler er fedtindholdet højt, hvilket heller ikke er godt for en diabetiker.
    Bedste hilsner
    Kirsten KH, mor til diabetiker

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required