Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.
Kage med dadler og mandler er en sund kage, der bages uden hverken sukker, hvedemel eller mælk.
I stedet er der som sagt masser af dadler i den, og derfor får du alligevel en ret sød kage, der både er svampet og har en fugtig konsistens.
Netop fordi kagen laves uden sukker, er den naturligvis perfekt til folk med sukkersyge.
Her er dadelkagen bagt med lidt usødet kakao, men det kan undlades.
Den lækre og nemme kage med dadler kan også laves en banan i dejen, men det kan altså også sagtens udelades.
Nyd dadelkagen til kaffen - eller brug den som en sund dessertkage. Evt. sammen med en sukkerfri vaniljeis.
Opskrift på kage med dadler
Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage
Ingredienser
- 400 g dadler - friske og udstenede dadler
- 200 g mandler
- 6 spsk rapsolie - eller kokosolie
- 1 stor appelsin - fintrevet skal af 1 økologisk appelsin + saften
- ½ stang vanilje
- 2 tsk. kanel
- 1 knivspids salt
- Lidt friskkværnet peber - en lille smule, ikke for meget
- 6 æg
- 2 spsk kakao - usødet kakaopulver, kan udelades
Fremgangsmåde
- Kom dadler, mandler, olie, appelsinsaft og -skal, kanel, salt, friskkværnet peber og vaniljestang i en foodprocessor og kør et par minutter, til det har en konsistens der minder om marcipan.
- Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører.
- Skrab evt. dej ned fra kanterne og kør en sidste gang, så du er helt sikker på, at det hele er godt blandet.
- Kom dejen til din kage med dadler i en smurt springform - eller lille bradepande.
- Kage med dadler og mandler bages ved 160 grader almindelig over- og undervarme i ca. 40-45 minutter.
- Efter 35 minutter kan du allerede lige tjekke om din dadelkage er ved at være bagt tilstrækkeligt - men forvent ca. 40-45 minutters bagetid.
- Lad den sukkerfrie dadelkage køle lidt af inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kage med dadler og mandler kan også bages i muffinsforme.
Her skal du forvente en bagetid på ca. 12-15 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.
Den sukkerfrie dadelkage er i øvrigt også god dagen efter. Hvis ikke endda bedre.
Du kan servere den sunde kage med frisk frugt og måske lidt creme fraiche til.
Se også disse opskrifter:
Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift
Dadler med bacon - nem opskrift til tapas
Spinatvafler
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lene Sigvard
Hvor bliver jeg ærgelig over, at der altid står sukkerfri, når der bruges tørret eller frisk frugt. For så er det ikke sukkerfri, det er uden tilsat sukker. Det andet er misvisende, især for diabetikere.
elck
Bagte kagen i går. Den blev spist i dag 14/5-2024. Den var meget lækker med fin smag af appelsin. Den mætter godt!
Den blev rost både af en med sukkersyge og flere andre uden sukkersyge.
Da jeg ikke har en foodprocessor, blev dadler og mandler hakket af flere omgange i min minihakker. Da jeg var i tvivl, om jeg kunne bruge min blender!
Derfra fulgte jeg opskriften og fik alt blandet godt sammen i min Assistent røremaskine.
Dejen blev fin og kagen dom sagt lækker 👍🏻
Tak for herlig sukkerfri kage.
Bedste hilsner
Ellen Koch.
Kirsten K. Hansen
Nej, daddelkage er ikke for diabetikere. Sukkerindholdet i dadler er alt for højt, ca. 70 g sukker pr. 100g dadler, så det er et absolut no go og i mandler er fedtindholdet højt, hvilket heller ikke er godt for en diabetiker.
Bedste hilsner
Kirsten KH, mor til diabetiker