• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Nem banankage opskrift med eller uden chokolade

Nem banankage opskrift med eller uden chokolade

billede med banankage
En lækker og svampet banankage, der laves modne bananer. En populær kage hos både børn og voksne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2025 - Udgivet:  9. marts 2019

Del gerne:
979
SHARES
FacebookMessenger979PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Med chokolade
  2. Opskrift
  3. Verdens bedste banankage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Efter bagning
  9. Undgå kagen falder sammen
  10. Variationer
  11. Tips
  12. Sjove facts
Gå til opskrift

Banankage er en af de mest populære kager hos både børn og voksne. Og det forstår man godt. Den milde banansmag klæder kagen perfekt, og de modne bananer er med til at give en fyldig kage.

Husk at det smeltede smør lige skal køles af inden du laver dejen, og husk også at røre dejen sammen med en vis forsigtighed. Du må altså ikke piske dejen efter bagepulveret er kommet i!

Ellers kan du risikere at kagen falder sammen på midten. Skulle det ske, ødelægger det ikke smagen, men det er ærgerligt med en banankage, der har et hul i midten.

Lad også være med at åbne ovnlågen under bagningen, da det også kan få kagen til at klappe sammen. Men bortset fra det, så er det en meget nem opskrift på kage med banan.

Med chokolade

Vil du lave en banankage med chokolade, kan du komme 125 gram hakket chokolade i dejen. Chokoladen vendes i samtidig med bananerne.

Bortset fra det er fremgangsmåden ellers den samme. Brug gerne en mørk chokolade med en kakaoprocent på ca. 70.

Opskriften giver en kage, hvor der er nok til 6 personer.

Se også disse opskrifter:

  • Bananmuffins
  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Gulerodskage
  • Bananbrød

Opskrift

billede med banankage

Verdens bedste banankage

Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Bedømmelse
4.7 fra 250 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g smør - smeltet, afkølet
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
  • 160 g banan - svarende til ca. to bananer
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at smelte smør i enten en lille gryde eller mikroovn, hvorefter smørret køles ned.
  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme, sæt en rist nederst i ovnen.
  • Æg piskes sammen med sukker og vaniljesukker, og det tager cirka fem minutter, da æggemassen skal være lys og luftig. Brug røremaskine med piskeris eller elpisker.
  • Hvedemel vejes af med bagepulver, og det må ikke piskes i dejen, men skal blot forsigtig vendes i sammen med det smeltede og afkølede smør. Brug gerne en dejskraber til det.
  • Moden banan moses. Vendes ligeledes forsigtigt i dejen uden at slå for meget luft ud. Men det er også vigtigt at dejen er samlet, så der ikke er klumper af mel tilbage. Ønskes en banankage med chokolade, kan du her også vende 125 gram hakket, mørk chokolade i dejen.
  • Beklæd en form med bagepapir (eller smør den), og fordel dejen. Denne banankage passer til en 1-liters form.
  • Stil din banankage ind i ovnen, og her skal den have cirka 50 minutter. Stik i den for at sikre kagen er gennembagt, men det plejer at passe med 50 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
369
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
118
mg
39
%
Natrium
 
367
mg
16
%
Kalium
 
153
mg
4
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
34
g
38
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
552
IU
11
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Efter bagning

Den færdigbagte banankage tages op af formen og køler ned på en rist. Derefter kan du vende kagen så bunden vender i vejret, og fjerne bagepapiret.

Nu kan du nyde kagen som den er, eller pynte den med chokolade.

Her smeltes ca. 100 gram chokolade, som derefter fordeles over kagen. Lad lige chokoladen sætte sig inden du begynder at skære skiver.

Undgå kagen falder sammen

Det kan desværre ske, at din banankage falder sammen mens den bages i ovnen. Eller lige efter kagen er kommet ud af ovnen. Det kan der være mange gode forklaringer på, uden det dog er let at angive den præcise årsag.

Men her får du lige fem gode råd, der er værd at huske når du bager banankage. Så er du i hvert fald godt på vej.

  • Bag altid ved over- og undervarme. Min erfaring er, at kagen falder nemmere sammen hvis du bager den ved varmluft. Husk også at bage kagen nok.
  • Åbn ikke ovnlågen mens kagen er i ovnen.
  • Brug ikke mere bagepulver end angivet i opskriften. Vend det sammen med melet, hvorefter det forsigtigt vendes i dejen. Her må du ikke piske!
  • Tjek også at bagepulveret ikke er for gammelt. Så ryger effekten nemlig, og det er ikke så godt.
  • Sørg for at æg og smør hverken er for koldt eller for varmt. Tag æggene ud af køleskabet i god tid, og lad det smeltede smør køle af. Her er endnu en mulig fejlkilde til at kagen klasker sammen.

Variationer

Chokolade-banankage: Tilføj kakaopulver og/eller chokoladestykker.

Sundere udgave: Brug fuldkornsmel, mindre sukker og tilsæt havregryn.

Krydderi‑boost: Kanel, kardemomme eller ingefær passer fint til bananens sødme.

“Upside‑down” version: Skiver af fersken eller ananas i bunden før dej – vendes efter bagning.

Cupcakes og muffins: Samme dej, fordel i forme og bag kortere tid (12–15 min).

Tips

  1. Brug meget modne bananer med brune prikker – de er sødest og nemmeste at mose.
  2. Mos bananerne groft for lidt tekstur, eller helt fint for en mere jævn krumme.
  3. Overbag ikke – stik en tandstik i midten: den må gerne være let fugtig, når du trækker den ud.
  4. Lad kagen køle af i formen i 10 min, før du vender den – så bevarer bund og top formen bedst.
  5. Pynt med glasur, flormelis eller skiver af frisk banan lige før servering for ekstra lækkert udtryk.

Sjove facts

  • Overmodne bananer er mere søde – perfekte til bagning!
  • I USA fejres banankage ofte på National Banana Bread Day den 23. februar.
  • Mange caféer serverer banankage med valnødder og karamelglasur som luksusversion.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Bech

    marts 21, 2025 at 11:13 am

    Virkelig lækker og svampet. Holder godt i flere dage.
    Jeg har bagt den flere gange, men bruger lidt mindre sukker end i opskriften.

    Svar
  2. Jane lintrup

    februar 23, 2025 at 2:51 pm

    Dejlig banankage 👍 bagte den til 12 Pers i 60 min . 🤗

    Svar
  3. LONE JENSEN

    december 04, 2024 at 10:30 am

    En virkelig lækker kage , blendede 100 g hasselnødder og reducerede 25 g mel den blev også megalækker

    Svar
  4. Dina

    oktober 25, 2024 at 11:30 pm

    Kaagini mamarnersaq 👍👌🫶

    Svar
  5. Kirstine

    september 21, 2024 at 4:16 pm

    Verdens bedste kage

    Svar
    • Carmelita

      september 28, 2024 at 12:22 pm

      En kage vi med glæde lave herhjemme 😋 fødselsdag hit til min 5 årige 👌

      Svar
  6. Sanne Bøg

    september 11, 2024 at 8:39 am

    Dejlig blød og velsmagende kage, af banan

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 11, 2024 at 8:55 am

      Dejligt at høre, Sanne - og mange tak.
      Det er nemlig en fin banankage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Valentina Alina Rinja

    august 13, 2024 at 6:38 pm

    Det er den beste banan kage

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 14, 2024 at 10:18 am

      Hej Valentina
      Mange tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Camilla Foss

    august 02, 2024 at 10:14 pm

    Hejsa 🙂
    Hvis jeg ønsker at den laves i bradepande, for meget tænker du så jeg fordobler med?
    Mvh camilla

    Svar
  9. Morten Didriksen

    april 21, 2024 at 2:21 pm

    Nu er jeg sådan en mand som følger opskriften, og jeg havde justeret min bageform således den lige kunne holde en liter vand, men så er formen altså alt for lille idet kagen jo hæver!

    Svar
  10. Vicki Hansen

    marts 08, 2024 at 2:30 pm

    Der står 160 gr banan i opskriften, men længere nede står, at du plejer at bruge 100 gr banan. Det forvirrer mig.. !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 09, 2024 at 7:16 am

      Tak for det, Vicki, og du har ret. Jeg har rettet til - det rigtige er 160 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Anita Pallesen Tøfting

    januar 06, 2024 at 2:03 pm

    Jeg har nu prøvet denne opskrift flere gange, men hver gang bliver kagen fuld af små bitte melklumper og derfor uspiselig.
    Jeg har forsøgt med lidt mel ad gangen, har forsøgt at si melet i denne og hver gang har jeg brugt skålens kanter til at røre melet ud med dejskraberen uden at luften i dejen forsvinder.
    Hvordan undgår du de små melklumper?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 06, 2024 at 2:20 pm

      Hej Anita
      Godt du skriver, og det lyder da lidt underligt. Jeg har ikke selv prøvet det, og jeg plejer blot at vende dejen sammmen med en dejskraber med nogle få og dybe tag i dejen. Jeg synes faktisk ikke der skal så meget til. God ide at sigte melet i, men det bør ikke være nødvendigt at mase klumper af mel ud på skålens kanter.
      Og hvis du ellers har fuldt fremgangsmåden ved jeg ikke lige hvad der er gået galt hos dig. For sådan plejer det altså ikke at være her 🙂
      Prøv igen - man kan jo altid spise en banankage mere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Emilie

    september 13, 2023 at 3:24 pm

    Det var dog en dybt mærkelig opskrift. Hvem angiver bagepulver og vaniljesukker i gram? Og dejen passer overhoved ikke til en 1 liter form, det giver en dejmængde på over 1.5 liter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 14, 2023 at 5:53 am

      Hej Emilie
      Det jeg blandt andre jeg 🙂
      Årsagen er, at teskeer ikke er ens i størrelse, og jeg vil gerne være så præcis som muligt. Og man har jo alligevel vægten fremme, når man bager.
      Alt det bedste og fortsat god bagelyst
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required