Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Banankage

Banankage (nem opskrift på kage med banan)

billede med banankage
4.7 fra 250 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Banankage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på banankage
  • Banankage med chokolade
  • Banankage med pynt
  • Undgå banankage falder sammen
  • Tips til banankage
  • FAQ
  • Kommentarer

Banankage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 250 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på den bedste banankage, der er meget nem at bage. Banankagen laves med modne bananer, og den kan overtrækkes med smeltet chokolade.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g smør smeltet, afkølet
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
  • 160 g banan svarende til ca. to bananer

Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte 100 g smør i enten en lille gryde eller mikroovn, hvorefter smørret køles ned.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme, sæt en rist nederst i ovnen.
  3. 3 æg piskes sammen med 175 g sukker og 10 g vaniljesukker, og det tager cirka fem minutter, da æggemassen skal være lys og luftig. Brug røremaskine med piskeris eller elpisker.
  4. 125 g hvedemel vejes af med 5 g bagepulver, og det må ikke piskes i dejen, men skal blot forsigtig vendes i sammen med det smeltede og afkølede smør. Brug gerne en dejskraber til det.
  5. 160 g banan(brug modne bananer) moses. Vendes ligeledes forsigtigt i dejen uden at slå for meget luft ud. Men det er også vigtigt at dejen er samlet, så der ikke er klumper af mel tilbage. Ønskes en banankage med chokolade, kan du her også vende 125 gram hakket, mørk chokolade i dejen.
  6. Beklæd en form med bagepapir (eller smør den), og fordel dejen. Denne banankage passer til en 1-liters form.
  7. Stil din banankage ind i ovnen, og her skal den have cirka 50 minutter. Stik i den for at sikre kagen er gennembagt, men det plejer at passe med 50 minutter.

Næringsindhold

Kalorier369kcalKulhydrater53gProtein5gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol118mgNatrium367mgKalium153mgKostfibre1gSukker34gVitamin A552IUVitamin C2mgCalcium21mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på banankage

Banankage er en af de mest populære kager hos både børn og voksne. Og det forstår man godt. Den milde banansmag klæder kagen perfekt, og de modne bananer er med til at give en fyldig banankage.

Husk at det smeltede smør lige skal køles af inden du laver dejen, og husk også at røre dejen sammen med en vis forsigtighed. Du må altså ikke piske dejen efter bagepulveret er kommet i!

Ellers kan du risikere at banankagen falder sammen på midten. Skulle det ske, ødelægger det ikke smagen, men det er ærgerligt med en banankage, der har et hul i midten.

Lad også være med at åbne ovnlågen under bagningen, da det også kan få banankagen til at klappe sammen. Du kan i øvrigt læse mere om bananer her.

Banankage med chokolade

Vil du lave en banankage med chokolade, kan du komme 125 gram hakket chokolade i dejen. Chokoladen vendes i samtidig med bananerne. Bortset fra det er fremgangsmåden ellers den samme.

Brug gerne en mørk chokolade med en kakaoprocent på ca. 70. Opskriften giver en kage, hvor der er nok til 6 personer.

Andre populære opskrifter:

  • Bananmuffins med eller uden chokolade
  • Banankage med chokolade i bradepande
  • Banan brownie med chokolade og kokos
  • Bananbrød bagt med banan

Banankage med pynt

Den færdigbagte banankage tages op af formen og køles af på en rist. Derefter kan du vende kagen så bunden vender i vejret, og fjerne bagepapiret.

Nu kan du nyde kagen som den er, eller pynte den med chokolade.

Her smeltes ca. 100 gram chokolade, som derefter fordeles over kagen. Lad lige chokoladen sætte sig inden du begynder at skære skiver.

Undgå banankage falder sammen

Det kan desværre ske, at din banankage falder sammen mens den bages i ovnen. Eller lige efter kagen er kommet ud af ovnen. Det kan der være mange gode forklaringer på, uden det dog er let at angive den præcise årsag.

Men her får du lige fem gode råd, der er værd at huske når du bager kagen. Så er du i hvert fald godt på vej.

  • Bag altid ved over- og undervarme. Min erfaring er, at kagen falder nemmere sammen hvis du bager den ved varmluft. Husk også at bage kagen nok.
  • Åbn ikke ovnlågen mens kagen er i ovnen.
  • Brug ikke mere bagepulver end angivet i opskriften. Vend det sammen med melet, hvorefter det forsigtigt vendes i dejen. Her må du ikke piske!
  • Tjek også at bagepulveret ikke er for gammelt. Så ryger effekten nemlig, og det er ikke så godt.
  • Sørg for at æg og smør hverken er for koldt eller for varmt. Tag æggene ud af køleskabet i god tid, og lad det smeltede smør køle af. Her er endnu en mulig fejlkilde til at kagen klasker sammen.

Tips til banankage

Brug meget modne bananer med brune prikker, fordi de er sødest og nemmere at mose.

Overbag ikke banakagen, men stik en tandstik i midten når kagen er ved at være færdigbagt. Kagen må gerne være let fugtig, når du trækker tandstikken ud.

Lad kagen køle af i formen i 10 minutter før du vender den, så bevarer bund og top formen bedst.

Pynt med glasur, flormelis eller skiver af frisk banan lige før servering hvis det skal være ekstra fint.

FAQ

Hvor længe holder banankagen sig frisk?

Banankage opbevares ved stuetemperatur, og her kan den sagtens bevare sin friskhed i op til 4 dage. Pak den gerne ind i husholdningsfilm og en lukket beholder.

Kan jeg fryse bananer til banankage?

Har du overskydende bananer liggende, så frys dem gerne ned. Skræl bananerne, skær dem i skiver og frys dem ned i en frysepose. Her kan de sagtens holde sig mindst to måneder. Tø dem op ved stuetemperatur, og så er de klar til bagning.

Kan man fryse banankage?

Du kan sagtens fryse rester af banankage. Den holder sig faktisk fint på frost, men tag kagen op i god tid, og lad den tø op ved stuetemperatur. Så er den næsten så god som nybagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Bech skriver

    marts 21, 2025 at 11:13 am

    Virkelig lækker og svampet. Holder godt i flere dage.
    Jeg har bagt den flere gange, men bruger lidt mindre sukker end i opskriften.

    Svar
  2. Jane lintrup skriver

    februar 23, 2025 at 2:51 pm

    Dejlig banankage 👍 bagte den til 12 Pers i 60 min . 🤗

    Svar
  3. LONE JENSEN skriver

    december 04, 2024 at 10:30 am

    En virkelig lækker kage , blendede 100 g hasselnødder og reducerede 25 g mel den blev også megalækker

    Svar
  4. Dina skriver

    oktober 25, 2024 at 11:30 pm

    Kaagini mamarnersaq 👍👌🫶

    Svar
  5. Kirstine skriver

    september 21, 2024 at 4:16 pm

    Verdens bedste kage

    Svar
    • Carmelita skriver

      september 28, 2024 at 12:22 pm

      En kage vi med glæde lave herhjemme 😋 fødselsdag hit til min 5 årige 👌

      Svar
  6. Sanne Bøg skriver

    september 11, 2024 at 8:39 am

    Dejlig blød og velsmagende kage, af banan

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 11, 2024 at 8:55 am

      Dejligt at høre, Sanne - og mange tak.
      Det er nemlig en fin banankage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Valentina Alina Rinja skriver

    august 13, 2024 at 6:38 pm

    Det er den beste banan kage

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 14, 2024 at 10:18 am

      Hej Valentina
      Mange tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Camilla Foss skriver

    august 02, 2024 at 10:14 pm

    Hejsa 🙂
    Hvis jeg ønsker at den laves i bradepande, for meget tænker du så jeg fordobler med?
    Mvh camilla

    Svar
  9. Morten Didriksen skriver

    april 21, 2024 at 2:21 pm

    Nu er jeg sådan en mand som følger opskriften, og jeg havde justeret min bageform således den lige kunne holde en liter vand, men så er formen altså alt for lille idet kagen jo hæver!

    Svar
  10. Vicki Hansen skriver

    marts 08, 2024 at 2:30 pm

    Der står 160 gr banan i opskriften, men længere nede står, at du plejer at bruge 100 gr banan. Det forvirrer mig.. !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 09, 2024 at 7:16 am

      Tak for det, Vicki, og du har ret. Jeg har rettet til - det rigtige er 160 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Anita Pallesen Tøfting skriver

    januar 06, 2024 at 2:03 pm

    Jeg har nu prøvet denne opskrift flere gange, men hver gang bliver kagen fuld af små bitte melklumper og derfor uspiselig.
    Jeg har forsøgt med lidt mel ad gangen, har forsøgt at si melet i denne og hver gang har jeg brugt skålens kanter til at røre melet ud med dejskraberen uden at luften i dejen forsvinder.
    Hvordan undgår du de små melklumper?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 06, 2024 at 2:20 pm

      Hej Anita
      Godt du skriver, og det lyder da lidt underligt. Jeg har ikke selv prøvet det, og jeg plejer blot at vende dejen sammmen med en dejskraber med nogle få og dybe tag i dejen. Jeg synes faktisk ikke der skal så meget til. God ide at sigte melet i, men det bør ikke være nødvendigt at mase klumper af mel ud på skålens kanter.
      Og hvis du ellers har fuldt fremgangsmåden ved jeg ikke lige hvad der er gået galt hos dig. For sådan plejer det altså ikke at være her 🙂
      Prøv igen - man kan jo altid spise en banankage mere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Emilie skriver

    september 13, 2023 at 3:24 pm

    Det var dog en dybt mærkelig opskrift. Hvem angiver bagepulver og vaniljesukker i gram? Og dejen passer overhoved ikke til en 1 liter form, det giver en dejmængde på over 1.5 liter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 14, 2023 at 5:53 am

      Hej Emilie
      Det jeg blandt andre jeg 🙂
      Årsagen er, at teskeer ikke er ens i størrelse, og jeg vil gerne være så præcis som muligt. Og man har jo alligevel vægten fremme, når man bager.
      Alt det bedste og fortsat god bagelyst
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required