• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kaffebrød - opskrift på en sød dansk klassiker

Kaffebrød - opskrift på en sød dansk klassiker

Kaffebrød
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
756
SHARES
FacebookMessenger756PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. februar 2024 - Udgivet:  7. marts 2021

Indhold

  1. Kaffebrød med en lækker makronmasse på toppen er både sprødt og sødt. Her er opskriften på traditionelle kagebrød, som er perfekt til kaffen.
  2. Opskrift på gammeldags kaffebrød
  3. Kaffebrød - opskrift på sprød og sød dansk klassiker
  4. Bag flade brød og skær dem ud
  5. Tip

Kaffebrød med en lækker makronmasse på toppen er både sprødt og sødt. Her er opskriften på traditionelle kagebrød, som er perfekt til kaffen.

Kaffebrød betyder noget særligt for mig, fordi min mor elskede dem. Både dem fra bageren en søndag morgen og de hjemmebagte.

Da jeg var barn, kunne jeg ikke se det lækre ved brødskiver med marcipanmasse på toppen. Det har ændret sig. De sprøde brødskiver med det lækreste makronlag er perfekte til kaffen.

Der er ikke et gram kaffe i dem, men navnet opstod, fordi de blev serveret til kaffeselskaber i 1800-tallet. Dengang var der mandelmel i brødet, ingen top. Mandler var en luksus-spise og kaffebrødene ditto.

Heldigvis opstod den skønne top hen ad vejen, for det er netop kombinationen af det sprøde brød og den søde marcipanmasse, der gør dem så lækre.

Opskrift på gammeldags kaffebrød

Kaffebrød
Karen SenecaKaren Seneca

Kaffebrød - opskrift på sprød og sød dansk klassiker

4.80 fra 35 stemmer
Kaffebrød med en lækker makronmasse på toppen er både sprødt og sødt. Her er opskriften på traditionelle kagebrød, som er perfekt til kaffen.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 357
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Brød
  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 1,5 tsk kardemomme
  • Et nip salt
Marcipanmasse
  • 200 g marcipan
  • 180 g sukker
  • 2 æggehvider
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • 1,5 spsk hvedemel

Fremgangsmåde
 

Brødet
  1. Smelt smør i en lille gryde, hæld mælken i gryden og vent, til væsken er fingervarm - 37 grader.
  2. Smuldr gæren i væsken og sørg for at få den rørt ordentligt ud.
  3. Nu hælder du alle ingredienser undtagen mel og bagepulver ned i væsken og rører det godt sammen. Jeg bruger røremaskine, men du kan selvfølgelig gøre det uden.
  4. Hæld to-tredjedele af melet ned i røreskålen og kør videre. Hvis dejen hænger for meget fast, tager du mere mel i - men lidt ad gangen, ellers bliver dejen for melet. Den skal være fin, elastisk, når du sætter den til hævning.
  5. Når du har rørt dej i otte-ti minutter, sætter du den til hævning i en time.
  6. Efter hævning deler du dejen i to, former to aflange kugler og ruller dem ud, så de er ca. 1,5 cm høje. Se foto ovenfor. Lad disse to stænger hæve i en halv time.
  7. Bag stængerne i et kvarter ved 180 grader varmluft.
  8. Tag derefter brødet ud af ovnen og lad det køle af, før du skærer 1-1,5 cm. tykke skiver af det.
Makronmasse
  1. Smuldr eller riv den rå marcipan ned i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt til. Hvis du synes, at den er for tyk, tilsætter du endnu en - eller en halv - æggehvide.
  2. Massen skal blive tyk - men ikke så tyk, at du ikke kan få den ud af en sprøjtepose. Det er dog værre, hvis den er for tynd, da den vil flyde ud over brødets sider.
Kaffebrød
  1. Placer brødskiverne på en bageplade. Du kan eventuelt rette dem til med en kniv, hvis de skal stå snorlige.
  2. Kom makronmassen i en frostpose og klip et hul i bunden. Hullet skal være stort nok til at få fyldet ud i en bane på ca. to cm.
  3. Nu sprøjter du en stribe makronmasse på langs af hver brødskive. Hvis du vil have meget marcipansmag, laver du et tykt lag, hvis ikke - ja, så får du flere kaffebrød med et tyndere lag.
  4. Bages i 10 minutter på 180 grader varmluft. Lidt mere, hvis du have en brunere og mere "brændt" smag.
  5. Server på et fad med koldt, godt smør i en skål, så de der vil, kan smøre smør på bagsiden af sit kaffebrød. Resten af brødet bliver meget tebolle-agtigt i konsistensen, så frys det ned eller spis det ristet næste dag.

Næringsindhold

Kalorier: 357kcalKulhydrater: 61gProtein: 8gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 25mgNatrium: 93mgKalium: 144mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 160IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Kaffebrød med smør
Mange nyder kaffebrød med koldt smør. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Bag flade brød og skær dem ud

Kaffebrød - eller kaffestænger - laves ved at bage flade brød, tage dem ud, skære dem i skiver og toppe med marcipanmasse. Her ser du de de to stænger, før de sættes til hævning og bages.

Det er en gammeldags bolledej med kardemomme, som bruges til kaffebrød. Efter at have hævet en time, rulles dejen ud i to flade stænger, som skal hæve igen, bages og skæres i skiver. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Jeg kan bedst lide dem, når de lige er kommet ud af ovnen. Det vil sige efter 10 minutters afkøling. Her er de usædvanligt lækre, men det er en smagssag.

Tip

Mange elsker det knasende brød, så er du en af dem, venter du bare en times tid med at spise dem, så er brødet endnu mere sprødt.

De kaffebrød der ikke spises med det samme, kan spises næste dag med koldt smør til morgenmaden. En delikatesse, der vil vække barndomsminder hos mange.

Hvis du har lyst til flere klassiske kager, kan du prøve disse:

Borgmesterstang

Bagerens søndagskage

Brombærhorn

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    juli 13, 2024 at 2:41 pm

    Skal der bagepulver i dejen eller kun i marcipanmassen?

    Svar
  2. Anne-Lise Knudsen

    juli 13, 2024 at 9:19 am

    Hej
    Der står ikke noget om bagepulver i brødopskriften, men alligevelnævnes bagepulver i fremgangsmåden …. Det må være en fejl???

    Svar
  3. Jonna Hanne Andersen

    juli 01, 2024 at 2:21 pm

    Jonna Hanne Andersen

    Svar
  4. Vibeke Christensen

    februar 12, 2024 at 10:36 am

    Jeg siger nu, at makronmassen er i bunden. De smager absolut bedst med smør på ;O)

    Svar
  5. Belinda Wellendorph

    januar 07, 2023 at 10:56 am

    Hvor mange kaffebrød skal man regne med at denne portion giver?? Blot for at vide hvor meget jeg skal gange op når jeg skal bruge i omegnen af 40 kaffebrød

    Svar
  6. Den gamle kok

    juli 13, 2022 at 2:17 pm

    Da vi andre var børn, var der ikke makron på..men kanelsukker

    Svar
    • Marlene

      september 27, 2022 at 8:41 am

      Det afhænger af, hvor i landet du kommer fra. Jeg er fra Sjælland, og der har jeg altid fået kaffebrød, så længe jeg kan huske. Men i Jylland har man lavet det med kanelsukker. Lige nu arbejder jeg i et køkken sammen med én fra Færøerne, og han har lært at lave kaffebrød med makron af sin gamle mester. Så makronkaffebrød er for længst nået til Færøerne men ikke til Jylland...

      Svar
  7. Vibeke

    marts 10, 2022 at 5:48 pm

    Jeg bliver forvirret når der står bagepulver og mel til selve brødet.

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 11, 2022 at 10:04 pm

      Bagepulveret og lidt mel er til marcipanmassen, som smøres over brødet 🙂 Mange hilsner Karen

      Svar
      • Susanne

        august 27, 2022 at 6:24 pm

        Der står bare ved fremgangsmåder til brødet at man skal hælde alle ingredienser i undtaget mel og bagepulver ?

  8. Rene

    maj 03, 2021 at 8:01 pm

    Kan de laves på en rest gammel brød

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 06, 2021 at 2:22 pm

      Ja, det kan du sagtens, men du får jo nok en anden konsistens på selve brødet. Mange hilsner Karen Seneca

      Svar
  9. Anne-Dorthe

    marts 13, 2021 at 6:39 am

    Køber vi jævnligt her i Sorø, men ku da være jeg skulle prøve at lave dem selv.

    Svar
  10. Marianne

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Ja, de er rigtig gode, jeg kan sagtens finde på at købe sådan et en gang imellem

    Svar
  11. Sally

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Muuuuums elsker kaffebrød 😋

    Svar
  12. Lone

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Dem lavede bageren i Korsør... ved ik om de bliver lavet mere,Mums de er super gode....👍😉

    Svar
  13. Janna

    marts 13, 2021 at 6:38 am

    Jep med tandsmør 😋køber stadig en gang imellem

    Svar
  14. Else

    marts 13, 2021 at 6:37 am

    Et must, når vi er på Fyn 😉

    Svar
  15. Jytte

    marts 13, 2021 at 6:37 am

    Uhmmm med koldt smør på

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required