Her får du min opskrift på nemme kærnemælksboller. Det er lækre og luftige boller bagt med kærnemælk, og bollerne er velegnede til frysning.
Kærnemælksboller er simpelthen så lækre og absolut en af mine favoritter, når det gælder et stykke brød til kaffen.
Disse boller med kærnemælk er samtidig ret nemme at bage, og bollerne bliver både lette og luftige.
Der er flere fordele ved at bruge kærnemælk, når du bager. Dels giver kærnemælken brødet en lidt syrlig smag, nærmest som en mild surdej, og dels holder brødet sig friskt i længere tid.
Kærnemælk forlænger altså holdbarheden i brød, og i dette tilfælde de lækre boller. Opskriften giver 10 stk. God bagelyst.
Oversigt over indhold
- Her får du min opskrift på nemme kærnemælksboller. Det er lækre og luftige boller bagt med kærnemælk, og bollerne er velegnede til frysning.
- Kærnemælksboller
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Tips
- Hjemmebagte boller med smør
- Fødselsdagsboller
- Pekanboller
- Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre
- Kærnemælks stykker
- Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller
- Kommentarer
Kærnemælksboller
Ingredienser
- 250 g kærnemælk - svarende til 2,5 deciliter
- 50 g gær
- 400 g hvedemel
- 30 g sukker
- 5 g salt
- 0,5 tsk kardemomme
- 50 g smør - smeltet
- 1 æg
- 1 æg
- 2 spsk mælk
Fremgangsmåde
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør kærnemælk og gær sammen.
- Vej hvedemel af sammen med sukker, salt og lidt kardemomme. Kardemomme kan udelades. Kom det ind i røreskålen sammen med smeltet smør og et æg.
- Ælt dejen ved middel hastighed i ca. 10 minutter, hvorefter dejen virkes op. Lægges i en skål med viskestykke over, og hæver til dobbelt størrelse. Ca. 30 minutter.
- Virk hurtigt dejen op igen, og del i 10 lige stykker, der hver vejer cirka 80 gram.
- Trilles til boller og lægges på bageplade med bagepapir. Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk.
- Lad nu bollerne hæve i cirka 30 minutter.
- Forvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.
- Bag dine kærnemælksboller midt i ovnen i cirka 15 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke!
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte kærnemælksboller køles af på en rist, og kan derefter nydes med smør, Nutella, jordbærmarmelade eller hvad du nu synes.
Bollerne er velegnede til frysning. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Hjemmebagte boller med smør
Fødselsdagsboller
Pekanboller
Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre
Kærnemælks stykker
Koldhævede ærtemelsboller - opskrift på proteinrige boller
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Janni Rose skriver
Jeg stod med 1 liter kærnemælk der var ved at gå over dato, samt æg og gær der skulle bruges og der kom din opskrift som kaldet.
Jeg endte med at lave 4 portioner.
Alle boller smagte godt.
1’ste dej lavede jeg lige efter opskriften - manglede salt og kardamomme og skulle have brugt 3 min mere i ovnen.
2’nd dej lavede jeg med 50% mere salt og kardamomme, tilføjede hørfrø, chiafrø og græskarkerner og gav dem 6 min mere i ovnen. De var perfekte.
3’ og 4’ lavede jeg ovenstående, men uden kerner.
Tak for god opskrift!