• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kærnemælksboller med god holdbarhed

Kærnemælksboller med god holdbarhed

billede med kærnemælksboller
4.7 fra 104 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. juni 2024 - Udgivet:  21. oktober 2023

Kærnemælksboller er simpelthen så lækre og absolut en af mine favoritter, når det gælder et stykke brød til kaffen.

Disse boller med kærnemælk er samtidig ret nemme at bage, og bollerne bliver både lette og luftige.

Der er flere fordele ved at bruge kærnemælk, når du bager. Dels giver kærnemælken brødet en lidt syrlig smag, nærmest som en mild surdej, og dels holder brødet sig friskt i længere tid.

Kærnemælk forlænger altså holdbarheden i brød, og i dette tilfælde de lækre boller. Opskriften giver 10 stk. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Langtidshævede kærnemælksbrød
  • Kærnemælks stykker
  • Fødselsdagsboller
  • Hjemmebagte boller med smør

Opskrift

billede med kærnemælksboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kærnemælksboller

4.65 fra 104 stemmer
Her får du min opskrift på nemme kærnemælksboller. Det er lækre og luftige boller bagt med kærnemælk, og bollerne er velegnede til frysning.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 228
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kærnemælk - svarende til 2,5 deciliter
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 5 g salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 æg
Pensling
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk

Fremgangsmåde
 

  1. Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør kærnemælk og gær sammen.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker, salt og lidt kardemomme. Kardemomme kan udelades. Kom det ind i røreskålen sammen med smeltet smør og et æg.
  3. Ælt dejen ved middel hastighed i ca. 10 minutter, hvorefter dejen virkes op. Lægges i en skål med viskestykke over, og hæver til dobbelt størrelse. Ca. 30 minutter.
  4. Virk hurtigt dejen op igen, og del i 10 lige stykker, der hver vejer cirka 80 gram.
  5. Trilles til boller og lægges på bageplade med bagepapir. Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk.
  6. Lad nu bollerne hæve i cirka 30 minutter.
  7. Forvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.
  8. Bag dine kærnemælksboller midt i ovnen i cirka 15 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke!

Næringsindhold

Kalorier: 228kcalKulhydrater: 36gProtein: 7gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 46mgNatrium: 268mgKalium: 123mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 216IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 44mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte kærnemælksboller køles af på en rist, og kan derefter nydes med smør, Nutella, jordbærmarmelade eller hvad du nu synes.

Bollerne er velegnede til frysning. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janni Rose

    april 13, 2025 at 11:48 am

    Jeg stod med 1 liter kærnemælk der var ved at gå over dato, samt æg og gær der skulle bruges og der kom din opskrift som kaldet.
    Jeg endte med at lave 4 portioner.
    Alle boller smagte godt.
    1’ste dej lavede jeg lige efter opskriften - manglede salt og kardamomme og skulle have brugt 3 min mere i ovnen.
    2’nd dej lavede jeg med 50% mere salt og kardamomme, tilføjede hørfrø, chiafrø og græskarkerner og gav dem 6 min mere i ovnen. De var perfekte.
    3’ og 4’ lavede jeg ovenstående, men uden kerner.

    Tak for god opskrift!

    Svar
  2. Margit Schwaner

    januar 21, 2025 at 3:06 pm

    Super gode boller😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:44 am

      Hej Margit
      Mange tak - dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. H. Nielsen

    august 24, 2024 at 8:06 pm

    Bløde og lækre, kan absolut anbefales, der er de bedste, jeg endnu har bagt - mums !!
    Gærmængden kunne halveres, og da jeg manglede smør, blev det erstattet med solsikkeolie.

    Svar
  4. Lis Jensen

    juli 02, 2024 at 8:23 pm

    Hej! jeg bagte dobbelt op 20 boller
    Først kærnemælk og gær i 10 minutter, derefter kunne jeg ikke rigtig bedømme om alt melet skulle i da det skulle i en rørermaskine, så jeg tog alt som stod der, bare ikke melet 700gram stedet for 800 gram, lidt solsikke, græskarkerner, sesam og hørfrø kom jeg i 😄
    Bagetid 15 minutter jeg bagte den førsteplade i 10 minutter og den anden plade i 8 minutter, og det holder jeg mig til
    De blev kanon gode
    Tak Og tak for mange gode opskrifter🌺

    Svar
  5. Pernille Arentzen

    juni 18, 2024 at 1:00 pm

    Hej😊
    De smager dejligt👏🏻
    Men hvorfor omregnes mængden af mælk ikke, når jeg ændrer antallet til 30 stk.
    bagte dem den anden. Men fik jo nok brugt for lidt væske🫣

    Svar
  6. Jette

    juni 02, 2024 at 9:43 am

    Hvorfor laver du ikke glutenfri brød der er mange der har gluten allergi

    Svar
  7. Natalis

    januar 12, 2024 at 6:43 pm

    De der boller var et hit i hele vennekredsen, spørgsmål hvis jeg laver en dobbelt portion skal der så også dobbelt gær i? Mvh Natalia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 13, 2024 at 8:28 am

      Hej Natalis
      Det er dejligt at høre - tak. Og ja. så ganger du det hele op - også mængen af gær 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Sarah

    oktober 02, 2023 at 10:53 am

    Min dej hæver ikke. Noget jeg gør forkert?

    Svar
  9. Fariba

    juli 29, 2023 at 2:54 pm

    Tak for den dejlige opskrift. De blev gode igen. Jeg kom lidt sort sesam i stedet for kardemomme. De smager mega godt.

    Svar
  10. Anne

    juli 12, 2023 at 9:18 am

    Hej,
    Jeg har et måske lidt dumt spørgsmål, men hvis jeg skal gange opskriften med 3 skal jeg så virkelig bruge 150g gær? Jeg syntes 3 pakker gær virker som rigtig meget?

    Svar
    • Gitte Madsen

      oktober 31, 2023 at 2:37 pm

      Min dej var meget tynd selvom jeg fulgte opskrift til punkt og prikke? Men 400 g mel til 250 ml væsker er heller ikke meget)

      Svar
  11. Christel

    oktober 19, 2022 at 1:00 pm

    Dejlige boller!
    Melmængden passer fint, når jeg medregner det mel, der går til, når dejen skal virkes op.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required