• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Snacks og søde sager › Opskrift på julekonfekt med saltkaramel

Opskrift på julekonfekt med saltkaramel

billederesultat for julekonfekt med saltkaramel
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. december 2020 - Udgivet: 30. november 2018

Opskrift på julekonfekt med saltkaramel, der er en luksusudgave af konfekt. Julekonfekten smager både sødt og salt, og er en sikker vinder.

Julekonfekt med saltkaramel er måske ikke det nemmeste stykke konfekt til julen, men det er hele arbejdsgangen værd.

Du får et stykke julekonfekt med en kombination af det søde og salte, og den du godt blive rigtig glad for.

Som sagt kræver det lidt tid og tålmodighed at kreere konfekten, men til gengæld bliver du helt sikkert glad for resultat.

Du skal nok regne med, at det i forberedelse og planlægning tager mindst en time at lave 14 stykker af den lækre julekonfekt med kokosmarcipan og saltkaramel.

Opskrift på julekonfekt med saltkaramel

billederesultat for julekonfekt med saltkaramel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opskrift på julekonfekt med saltkaramel

4.80 fra 5 stemmer
Opskrift på julekonfekt med saltkaramel, der er en luksusudgave af konfekt. Julekonfekten smager både sødt og salt, og er en sikker vinder.
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
Antal: 14 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 375
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 100 g creme fraiche - 35%
  • 25 g glukose
  • 25 g smør - saltet
  • 150 g marcipan - Odense Marcipan Kokos
  • 100 g chokolade - lys
  • kokosflager
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom sukker i en gryde og varm op ved høj varme til det karamelliserer og bliver lysebrunt. Sænk derefter temperaturen og tilsæt creme fraiche og glukose.
  2. Kog op til 105 grader og køl derefter ned til cirka 40 grader.
  3. Blend eller pisk smørret i, for at få en helt glat og lækker karamel.
  4. Gryden med karamel dækkes med husholdningsfilm og sættes til side. Det kan med fordel laves dagen før og stå ude ved stuetemperatur. Karamellem kan blive for hård og svær at arbejde med, hvis den opbevares på køl, så lad være med det.
  5. Rul marcipan ud til en firkant på cirka 8 x 14 centimeter og skær 12-14 mindre stykker på 2 x 4 centimeter.
  6. Dyp stykkerne i tempereret chokolade (op til kanten) og kom derefter karamellen i en sprøjtepose og sprøjt et flot mønster på toppen af marcipanstykkerne.

Næringsindhold

Kalorier: 375kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Din julekonfekt med saltkaramel kan pyntes som på billedet ved at drysse en smule flagesalt over karamellen, og derefter sætte lidt kokosflager i.

Opskriften er udviklet af Odense Marcipan.

Se også opskrifter på:

Saltkaramel

4.8 fra 28 stemmer
Saltkaramel er så lækker, at smagsløgene går amok. Her er opskriften på en saltkaramelsauce med piskefløde, der kan bruges til alt fra is til Pandekager.
Gå til opskrift
billede med saltkaramel

Træstammer

4.7 fra 9 stemmer
Træstammer er en af de mest populære kager. Her er en nem opskrift på hjemmelavede trøfler, der omvikles med marcipan og dyppes i chokolade.
Gå til opskrift
billederesultat for træstammer

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

4.8 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Gå til opskrift
billederesultat for havregrynskugler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat - skøn salat med rå squash, tomat og æble

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required