Juleis med marcipan og kirsebærsauce samt mørk chokolade og hakkede mandler er en lækker nyfortolkning af en juledessert. Se opskriften.
Juleis med marcipan og kirsebærsauce smager fantastisk. Isen indeholder alle de lækre smage, som vi forbinder med julen - alt sammen kombineret med vaniljeis.
Denne opskrift er nem at lave og kræver ikke ismaskine. Jeg tror, at isen vil passe perfekt til juleaften til dem, der ikke er så vilde med den traditionelle risalamande.
Ellers kan den selvfølgelig spises hele december. Jeg synes i hvertfald, at denne dessert smager så lækkert, at jeg tror, alle som prøver den, bliver store fans.
Opskrift på juleis med marcipan
Ingredienser
- 3 stk æggeblommer
- 50 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 5 dl piskefløde
- 150 gram marcipan
- 150 gram kirsebærsauce
- 50 gram mandler
- 50 gram chokolade mørk, hakket
Sådan gør du
- Start med at komme æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det nu sammen med et elektrisk piskeris til æggesnaps.
- I en anden skål pisker du fløden til en let flødeskum. Vend det nu sammen med æggesnapsen.
- Gør nu fyldet klar: Hak mandler og chokolade groft. Skær marcipanen i små stykker og stil kirsebærsovsen klar.
- Tag nu en isform eller en kageform ,som jeg har gjort. Begge dele fungerer lige fint. Hæld halvdelen af is-blandingen i formen.
- Fordel nu trefjerdedele af mandler, chokolade, marcipan og kirsebærsovs i isen og rør det let sammen.
- Hæld resten af isblandingen henover, og pynt derefter med resten af mandlerne, chokolade, marcipan og kirsebærsovsen.
- Stil din juleis på frost og lad den fryse helt før servering.
Næringsindhold
Tip
Du kan også lave din juleis endnu mere julet ved at blande 100 gram risengrød i is-blandingen, før isen sættes på frys.
Så smager den næsten lidt risalamande-agtig.
Se også vores andre juledesserter her:
Risalamande - klassisk opskrift med kirsebærsauce
Juledessert: Timianpocheret pære med varme krydderier,