• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Juleis med marcipan og kirsebærsauce

Juleis med marcipan og kirsebærsauce

Juleis med marcipan og kirsebærsauce
4.4 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. november 2022 - Udgivet:  23. november 2022

Juleis med marcipan og kirsebærsauce samt mørk chokolade og hakkede mandler er en lækker nyfortolkning af en juledessert. Se opskriften.

Juleis med marcipan og kirsebærsauce smager fantastisk. Isen indeholder alle de lækre smage, som vi forbinder med julen - alt sammen kombineret med vaniljeis.

Denne opskrift er nem at lave og kræver ikke ismaskine. Jeg tror, at isen vil passe perfekt til juleaften til dem, der ikke er så vilde med den traditionelle risalamande.

Ellers kan den selvfølgelig spises hele december. Jeg synes i hvertfald, at denne dessert smager så lækkert, at jeg tror, alle som prøver den, bliver store fans.

Opskrift på juleis med marcipan

Juleis med marcipan og kirsebærsauce
Rakel Seneca

Juleis med marcipan og kirsebærsauce

4.38 fra 8 stemmer
Juleis med marcipan og kirsebærsauce samt mørk chokolade og hakkede mandler er en lækker nyfortolkning af en juledessert. Se opskriften.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
nedfrøsning 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 601
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 stk æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 dl piskefløde
  • 150 g marcipan
  • 150 g kirsebærsauce
  • 50 g mandler
  • 50 g chokolade - mørk, hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det nu sammen med et elektrisk piskeris til æggesnaps.
  2. I en anden skål pisker du fløden til en let flødeskum. Vend det nu sammen med æggesnapsen.
  3. Gør nu fyldet klar: Hak mandler og chokolade groft. Skær marcipanen i små stykker og stil kirsebærsovsen klar.
  4. Tag nu en isform eller en kageform ,som jeg har gjort. Begge dele fungerer lige fint. Hæld halvdelen af is-blandingen i formen.
  5. Fordel nu trefjerdedele af mandler, chokolade, marcipan og kirsebærsovs i isen og rør det let sammen.
  6. Hæld resten af isblandingen henover, og pynt derefter med resten af mandlerne, chokolade, marcipan og kirsebærsovsen.
  7. Stil din juleis på frost og lad den fryse helt før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 601kcalKulhydrater: 49gProtein: 7gFedt: 44gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.002gKolesterol: 100mgNatrium: 41mgKalium: 252mgKostfibre: 3gSukker: 39gVitamin A: 1235IUVitamin C: 3mgCalcium: 100mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også lave din juleis endnu mere julet ved at blande 100 gram risengrød i is-blandingen, før isen sættes på frys.

Så smager den næsten lidt risalamande-agtig.

Se også vores andre juledesserter her:

Risalamande - klassisk opskrift med kirsebærsauce

Juledessert: Timianpocheret pære med varme krydderier,

Italienske julekager - de fineste snebolde

Klassisk risengrød med kanelsukker og smørklat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required