• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Jordbærtærte (nem og lækker opskrift med mazarin og creme)

Jordbærtærte (nem og lækker opskrift med mazarin og creme)

jordbærtærte
4.8 fra 204 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3k
SHARES
FacebookMessenger3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. maj 2024 - Udgivet: 14. juli 2023
Oversigt over indhold
  • Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte! Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
  • Opskrift på jordbærtærte
  • Jordbærtærte
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte! Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.

Allerbedst med de nye, danske jordbær, men den lækre tærte med jordbær kan laves året rundt.

Umiddelbart kan det godt være du synes opskriften ser besværlig ud, men det er faktisk ret nemt at lave en jordbærtærte selv. For når først du er i gang, så går de enkelte trin næsten automatisk derudaf, og det endelige resultat er altså det hele værd.

Den perfekte jordbærtærte med mazarinbund, et tyndt lag sprød chokolade, vaniljecreme (også kaldet konditorcreme), og selvfølgelig de friske jordbær på toppen af tærten.

Netop en mazarinbund og vaniljecremen er det, der gør den perfekte tærte med jordbær. Og det er ikke svært. Derfor synes jeg du skal kaste dig ud i bagningen af din egen tærte med masser af friske jordbær, du bliver overrasket over hvor godt (og nemt) det er.

Opskriften giver en kage, der passer til en tærteform med en diameter på 23 centimeter. God bagelyst.

Andre populære opskrifter:

  • Jordbærkage med kransekage
  • Nem jordbærkage på 10 minutter
  • Stor bradepandekage med jordbær

Opskrift på jordbærtærte

jordbærtærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbærtærte

4.78 fra 204 stemmer
Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 852
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mørdej
  • 1 portion mørdej - se opskriften i linket
Mazarinmasse
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør - blødt
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
Chokolade ganache
  • 40 g chokolade - mørk
  • 50 g fløde
Vaniljecreme - konditorcreme
  • 200 g kagecreme - se opskriften i linket
  • 200 g piskefløde
  • jordbær - i passende mængde
Abrikotering
  • 4 spsk abrikos marmelade
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde
 

  1. Lav mørdejen som anvist i linket, og du skal cirka anvende halvdelen. Stil på køl i 30 minutter. Rul dejen ud i cirka fire millimeters tykkelse, og husk at have mel på bordet og lidt på dejen, så den ikke hænger ved. I videoen kan du se, hvordan du laver en god mørdej.
  2. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  3. Smør en tærteform med en diameter på 23 centimeter med smør, og læg dejen på plads i formen. Tryk dejen til langs kanterne, og fjern overskydende dej.
  4. Lav mazarinmassen i din røremaskine med påmonteret spartel. Først røres sukker og marcipan sammen, hvorefter smør i tern røres i. Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
  5. Tag skålen af maskinen og vend nu forsigtigt hvedemelet i. Derefter fordeles massen jævnt i tærten.
  6. Bages på nederste rille i 20 minutter. Ikke længere, da kagen så bliver for tør. Tages ud og køles af.
  7. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i en lille gryde og varm op med fløde indtil din ganache er jævn.
  8. Pensl tærten med chokoladen, og kom helt ud til kanten - men uden at pensle selve kanten med chokoladen. lad igen køle af.
  9. Lav kagecreme som anvist i linket, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Vend creme og flødeskum forsigtigt sammen, og sprøjt den ud på chokoladen. Gør det så vaniljecremen er højest på midten og derefter falder skråt ud mod kanten. som du kan se på billedet.
  10. Jordbær skylles og deles u halve, som derefter placeres i vaniljecremen.
  11. Abrikotering laves ved at koge abrikosmarmelade op med lidt vand, hvorefter det sigtes og køles lidt af. Pensl så din jordbærtærte med abrikoteringen, hvilket både giver jordbærkagen en blank finish, men også holder bærrene friske.

Næringsindhold

Kalorier: 852kcalKulhydrater: 69gProtein: 11gFedt: 61gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 137mgNatrium: 310mgKalium: 178mgKostfibre: 2gSukker: 35gVitamin A: 1138IUVitamin C: 1mgCalcium: 60mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige jordbærtærte er bedst hvis den stilles på køl i nogle timer, så smag, mazarinbund og vaniljecreme når at sætte sig.

Rester af kagen (I spiser sikkert hele jordbærkagen hurtigt) opbevares på køl, hvor det kan holde sig i op til to døgn.

Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før du skal bruge den, og altså stille den på køl.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Jordbær med butterdej (som en nem kage)
  • Jordbærcrumble
  • Jordbærgalette

FAQ

Hvor længe holder en jordbærtærte?

Rester af jordbærtærten sættes straks på køl, hvor den kan holde sig i op til 2 dage. Kagen er ikke fryseegnet.

Kan man lave jordbærtærten dagen før?

Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før, og derefter blot opbevare den på køl.

Hvad er abrikotering?

Abrikotering er både med til at øge holdbarheden på bærrene på din kage, men den giver også en smuk og blank overflade på kagen. Du laver den af abrikosmarmelade, der koges op med lidt vand, og som derefter filtreres. Pensles på kagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    juni 09, 2025 at 3:21 pm

    Ubetinget den bedste jordbærtærte, jeg nogensinde har bagt 🙂

    Svar
  2. Bianca bruun

    juni 05, 2025 at 4:02 pm

    Hej er det meningen at mazarinen skal være lidt flydende når den kommer ud af ovnen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2025 at 4:45 pm

      Hej Bianca
      Nej, så skal den have lidt mere. Måske varmer din ikke nok eller også leder din form ikke varmen godt nok. Jeg støder tit på det ved brug af silikoneforme, som jeg ikke anbefaler 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Berit Bjørklid

    september 05, 2024 at 11:07 am

    Kan man bruke en foodprocessor til å lage deigen; smør,mel etc Eller er den avhengig av å bli knadd med hendene? Jg synes mørdeigsbunnen blir litt for hard når den er ferdig stekt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 05, 2024 at 3:38 pm

      Hej Berit
      Du kan sagtens bruge en foodprocessor til det. Det vigtige er blot, at mørdejen samles hurtigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne Hansen

    juni 16, 2024 at 10:25 am

    Hvad skal resten af mørdejen bruges til?

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required