Jordbærtærte! Min absolutte yndlingskage.
Allerbedst med de nye, danske jordbær, men den lækre tærte med jordbær kan laves året rundt.
Umiddelbart kan det godt være du synes opskriften ser besværlig ud, men det er faktisk ret nemt at lave en jordbærtærte selv. For når først du er i gang, så går de enkelte trin næsten automatisk derudaf, og det endelige resultat er altså det hele værd.
Den perfekte jordbærtærte med mazarinbund, et tyndt lag sprød chokolade, vaniljecreme (også kaldet konditorcreme), og selvfølgelig de friske jordbær på toppen af tærten.
Netop en mazarinbund og vaniljecremen er det, der gør den perfekte tærte med jordbær. Og det er ikke svært. Derfor synes jeg du skal kaste dig ud i bagningen af din egen tærte med masser af friske jordbær, du bliver overrasket over hvor godt (og nemt) det er.
Opskriften giver en kage, der passer til en tærteform med en diameter på 23 centimeter. God bagelyst.
Indhold

Jordbærtærte
Ingredienser
- 1 portion mørdej - se opskriften i linket
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
- 100 g smør - blødt
- 2 æg
- 50 g hvedemel
- 40 g chokolade - mørk
- 50 g fløde
- 200 g kagecreme - se opskriften i linket
- 200 g piskefløde
- jordbær - i passende mængde
- 4 spsk abrikos marmelade
- 2 spsk vand
Fremgangsmåde
- Lav mørdejen som anvist i linket, og du skal cirka anvende halvdelen. Stil på køl i 30 minutter. Rul dejen ud i cirka fire millimeters tykkelse, og husk at have mel på bordet og lidt på dejen, så den ikke hænger ved. I videoen kan du se, hvordan du laver en god mørdej.
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Smør en tærteform med en diameter på 23 centimeter med smør, og læg dejen på plads i formen. Tryk dejen til langs kanterne, og fjern overskydende dej.
- Lav mazarinmassen i din røremaskine med påmonteret spartel. Først røres sukker og marcipan sammen, hvorefter smør i tern røres i. Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
- Tag skålen af maskinen og vend nu forsigtigt hvedemelet i. Derefter fordeles massen jævnt i tærten.
- Bages på nederste rille i 20 minutter. Ikke længere, da kagen så bliver for tør. Tages ud og køles af.
- Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i en lille gryde og varm op med fløde indtil din ganache er jævn.
- Pensl tærten med chokoladen, og kom helt ud til kanten - men uden at pensle selve kanten med chokoladen. lad igen køle af.
- Lav kagecreme som anvist i linket, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Vend creme og flødeskum forsigtigt sammen, og sprøjt den ud på chokoladen. Gør det så vaniljecremen er højest på midten og derefter falder skråt ud mod kanten. som du kan se på billedet.
- Jordbær skylles og deles u halve, som derefter placeres i vaniljecremen.
- Abrikotering laves ved at koge abrikosmarmelade op med lidt vand, hvorefter det sigtes og køles lidt af. Pensl så din jordbærtærte med abrikoteringen, hvilket både giver jordbærkagen en blank finish, men også holder bærrene friske.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige jordbærtærte er bedst hvis den stilles på køl i nogle timer, så smag, mazarinbund og vaniljecreme når at sætte sig.
Rester af kagen (I spiser sikkert hele jordbærkagen hurtigt) opbevares på køl, hvor det kan holde sig i op til to døgn.
Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før du skal bruge den, og altså stille den på køl.
Flere inspirerende opskrifter:
Nem jordbærkage - hurtig at lave på 10 minutter
Jordbærkage
Jordbærgrød - nem opskrift
Bradepandekage med jordbær
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade
Jordbærgalette
FAQ
Rester af jordbærtærten sættes straks på køl, hvor den kan holde sig i op til 2 dage. Kagen er ikke fryseegnet.
Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før, og derefter blot opbevare den på køl.
Abrikotering er både med til at øge holdbarheden på bærrene på din kage, men den giver også en smuk og blank overflade på kagen. Du laver den af abrikosmarmelade, der koges op med lidt vand, og som derefter filtreres. Pensles på kagen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Marianne
Ubetinget den bedste jordbærtærte, jeg nogensinde har bagt 🙂
Bianca bruun
Hej er det meningen at mazarinen skal være lidt flydende når den kommer ud af ovnen
Holger Rørby Madsen
Hej Bianca
Nej, så skal den have lidt mere. Måske varmer din ikke nok eller også leder din form ikke varmen godt nok. Jeg støder tit på det ved brug af silikoneforme, som jeg ikke anbefaler 🙂
Alt det bedste
Holger
Berit Bjørklid
Kan man bruke en foodprocessor til å lage deigen; smør,mel etc Eller er den avhengig av å bli knadd med hendene? Jg synes mørdeigsbunnen blir litt for hard når den er ferdig stekt!
Holger Rørby Madsen
Hej Berit
Du kan sagtens bruge en foodprocessor til det. Det vigtige er blot, at mørdejen samles hurtigt.
Alt det bedste
Holger
Marianne Hansen
Hvad skal resten af mørdejen bruges til?