Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Jordbærtærte

Jordbærtærte (opskrift på tærte med jordbær, mazarin og creme)

jordbærtærte
4.8 fra 204 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.1k
SHARES
FacebookMessenger3.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Jordbærtærte
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på jordbærtærte
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Jordbærtærte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 204 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
På køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 1 portion mørdej se opskriften i linket
Mazarinmasse
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør blødt
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
Chokolade ganache
  • 40 g chokolade mørk
  • 50 g fløde
Vaniljecreme - konditorcreme
  • 200 g kagecreme se opskriften i linket
  • 200 g piskefløde
  • jordbær i passende mængde
Abrikotering
  • 4 spsk abrikos marmelade
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde

  1. Lav mørdejen som anvist i linket, og du skal cirka anvende halvdelen. Stil på køl i 30 minutter. Rul dejen ud i cirka fire millimeters tykkelse, og husk at have mel på bordet og lidt på dejen, så den ikke hænger ved. I videoen kan du se, hvordan du laver en god mørdej.
  2. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  3. Smør en tærteform med en diameter på 23 centimeter med smør, og læg dejen på plads i formen. Tryk dejen til langs kanterne, og fjern overskydende dej.
  4. Lav mazarinmassen i din røremaskine med påmonteret spartel. Først røres sukker og marcipan sammen, hvorefter smør i tern røres i. Derefter tilsættes et æg ad gangen, og mazarinmassen røres luftig.
  5. Tag skålen af maskinen og vend nu forsigtigt hvedemelet i. Derefter fordeles massen jævnt i tærten.
  6. Bages på nederste rille i 20 minutter. Ikke længere, da kagen så bliver for tør. Tages ud og køles af.
  7. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i en lille gryde og varm op med fløde indtil din ganache er jævn.
  8. Pensl tærten med chokoladen, og kom helt ud til kanten - men uden at pensle selve kanten med chokoladen. lad igen køle af.
  9. Lav kagecreme som anvist i linket, og pisk fløden til en stiv flødeskum. Vend creme og flødeskum forsigtigt sammen, og sprøjt den ud på chokoladen. Gør det så vaniljecremen er højest på midten og derefter falder skråt ud mod kanten. som du kan se på billedet.
  10. Jordbær skylles og deles u halve, som derefter placeres i vaniljecremen.
  11. Abrikotering laves ved at koge abrikosmarmelade op med lidt vand, hvorefter det sigtes og køles lidt af. Pensl så din jordbærtærte med abrikoteringen, hvilket både giver jordbærkagen en blank finish, men også holder bærrene friske.

Næringsindhold

Kalorier852kcalKulhydrater69gProtein11gFedt61gMættet fedt29gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt22gTransfedt1gKolesterol137mgNatrium310mgKalium178mgKostfibre2gSukker35gVitamin A1138IUVitamin C1mgCalcium60mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jordbærtærte

Allerbedst med de nye, danske jordbær, men den lækre tærte med jordbær kan laves året rundt.

Umiddelbart kan det godt være du synes opskriften ser besværlig ud, men det er faktisk ret nemt at lave en jordbærtærte selv. For når først du er i gang, så går de enkelte trin næsten automatisk derudaf, og det endelige resultat er altså det hele værd.

Den perfekte jordbærtærte med mazarinbund, et tyndt lag sprød chokolade, vaniljecreme (også kaldet konditorcreme), og selvfølgelig de friske jordbær på toppen af tærten.

Netop en mazarinbund og vaniljecremen er det, der gør den perfekte tærte med jordbær. Og det er ikke svært. Derfor synes jeg du skal kaste dig ud i bagningen af din egen tærte med masser af friske jordbær, du bliver overrasket over hvor godt (og nemt) det er.

Opskriften giver en kage, der passer til en tærteform med en diameter på 23 centimeter. God bagelyst.

Andre populære opskrifter:

  • Jordbærkage med kransekage
  • Nem jordbærkage på 10 minutter
  • Stor bradepandekage med jordbær

Tips

Den færdige jordbærtærte er bedst hvis den stilles på køl i nogle timer, så smag, mazarinbund og vaniljecreme når at sætte sig.

Rester af kagen (I spiser sikkert hele jordbærkagen hurtigt) opbevares på køl, hvor det kan holde sig i op til to døgn.

Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før du skal bruge den, og altså stille den på køl.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Jordbær med butterdej (som en nem kage)
  • Jordbærcrumble
  • Jordbærgalette

FAQ

Hvor længe holder en jordbærtærte?

Rester af jordbærtærten sættes straks på køl, hvor den kan holde sig i op til 2 dage. Kagen er ikke fryseegnet.

Kan man lave jordbærtærten dagen før?

Du kan sagtens lave jordbærtærten dagen før, og derefter blot opbevare den på køl.

Hvad er abrikotering?

Abrikotering er både med til at øge holdbarheden på bærrene på din kage, men den giver også en smuk og blank overflade på kagen. Du laver den af abrikosmarmelade, der koges op med lidt vand, og som derefter filtreres. Pensles på kagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    juni 09, 2025 at 3:21 pm

    Ubetinget den bedste jordbærtærte, jeg nogensinde har bagt 🙂

    Svar
  2. Bianca bruun skriver

    juni 05, 2025 at 4:02 pm

    Hej er det meningen at mazarinen skal være lidt flydende når den kommer ud af ovnen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 05, 2025 at 4:45 pm

      Hej Bianca
      Nej, så skal den have lidt mere. Måske varmer din ikke nok eller også leder din form ikke varmen godt nok. Jeg støder tit på det ved brug af silikoneforme, som jeg ikke anbefaler 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Berit Bjørklid skriver

    september 05, 2024 at 11:07 am

    Kan man bruke en foodprocessor til å lage deigen; smør,mel etc Eller er den avhengig av å bli knadd med hendene? Jg synes mørdeigsbunnen blir litt for hard når den er ferdig stekt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 05, 2024 at 3:38 pm

      Hej Berit
      Du kan sagtens bruge en foodprocessor til det. Det vigtige er blot, at mørdejen samles hurtigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne Hansen skriver

    juni 16, 2024 at 10:25 am

    Hvad skal resten af mørdejen bruges til?

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required