Jordbærsalat er en fantastisk dejlig salat med jordbær, salat og ristede pinjekerner, der dryppes med balsamico og olivenolie.
Jordbærsalat smager fantastisk, når vi bruger friske, danske jordbær, der lige er høstet.
Salaten kan nu også gå an med udenlandske jordbær i resten af året, og når der ikke er sæson for de danske jordbær.
Jeg har her anvendt en Napolitana salatblanding, der blandt andet indeholder rucola og spinat, men jordbærsalaten kan sagtens laves udelukkedes med 75 gram spinat.
Vær i øvrigt opmærksom på, at balsamicoen giver en super smag til de søde jordbær. Det er en perfekt smagskombination, som også går godt sammen med salaten. Så den del skal du ikke snyde dig selv for.
Opskrift på jordbærsalat med pinjekerner
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner
Ingredienser
- 250 g friske jordbær
- 75 g napolitana salatblanding
- 40 g pinjekerner
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
Fremgangsmåde
- Start med at riste pinjekernerne på en varm pande, så de bliver gyldne, men pas på de ikke bliver for brankede. Stil til side.
- Salaten skylles i koldt vand og slynges tør for vand i en salatslynge. Fordel salaten i et fad.
- Jordbær nippes og skylles grundigt, hvorefter de skæres i skiver og fordeles over salaten.
- Dryp derefter lidt balsamico og olivenolie over, inden du drysser de ristede pinjekerner på salaten.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip og serveringsforslag
Du kan godt blande andre grøntsager i salaten, men pas på med at overgøre det, så du ikke tager smagen fra de søde jordbær.
Server salaten med grillede hakkebøffer med bacon eller stegt kyllingebryst.
Du kan lade denne jordbærsalat indgå i en brunch, da det er en af de salat opskrifter, som passer til det hele.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: