Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

jordbær flødeis
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.

Jordbær flødeis som smager fantastisk, og kan spises af alle. Denne er lavet på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden en ismaskine. Se min beskrivelse under opskriften.

Opskriften på denne jordbærflødeis er rigelig til fire personer, men du kan også lave dobbelt portion, så I har til en ekstra omgang.

Opskrift på jordbær flødeis

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 75 g sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 400 g piskefløde
  • 200 g sødmælk
  • 35 g glukosesirup
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Skyl jordbær og nip dem. Skær store bær i halve og kom dem i en gryde sammen med sukker. Koges cirka fem minutter, hvorefter de blendes med en stavblender. Køles lidt af.
  2. Kog fløde op i en anden gryde sammen med sødmælk, glukosesirup og kornene fra en stang vanilje. Læg også vaniljestangen i gryden for at få mest ud af den. Koges blot op og køles derefter lidt ned.
  3. Pisk de pasteuriserede æggeblommer luftigt med sukker. Det tager nogle minutter.
  4. Pisk nu flødemassen gradvist ind i æggemassen og hæld derefter det hele tilbage i gryden igen.
  5. Iscremen til din jordbær flødeis varmes op igen, men ikke mere end 75-80 grader. Iscremen skal tykne, men må ikke blive for varm.
  6. Hæld derefter jordbærmassen i iscremen og blend med stavblender.
  7. Lad ismassen køle af.
  8. Kør iscremen på ismaskine i cirka 45 minutter, hvorefter den kommes i fryseren.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Flødeis uden ismaskine

Du kan også sagtens lave din jordbær flødeis, selvom du ikke ejer en ismaskine.

Her kommes ismassen blot i en beholder, som stilles i fryseren.

Men under indfrysningen skal du røre i isen hver halve time for at undgå at den krystalliserer.

Den færdigfrosne is kan med fordel tages ud af fryseren 20-30 minutter før den skal bruges. Så er den cremet og lækker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Vilhelmsen skriver

    juni 28, 2025 at 10:44 am

    Kan jeg bruge frosne jordbær?

    Svar
  2. Jane Tvede skriver

    juli 11, 2023 at 1:38 pm

    Jeres opskrifter er pragtfulde og bruger dem hele tiden

    Svar
  3. Nanna skriver

    juli 11, 2023 at 12:40 pm

    Tak for svar Hvor meget kan den indholde

    Svar
  4. Nanna skriver

    juli 11, 2023 at 11:47 am

    Hvilken ismaskine bruger du

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 11, 2023 at 11:58 am

      Hej Nanna
      Der findes mange gode mærker på markedet, men personligt har jeg en Melissa, som jeg er godt tilfreds med. Den har bla. vundet en test hos Tænk, og er ikke voldsom dyr.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Anita skriver

    januar 15, 2023 at 6:31 am

    Kan se at du nogle gange bruger glukosesirup i din is og nogle gange cremodan. Har de samme effekt? Laver med glukosesirup som er godt. Vil det blive bedre hvis jeg tilføjer cremodan også. Tak for nogle dejlige opskrifter🤩

    Svar
  6. Sarah skriver

    juli 28, 2022 at 1:51 am

    Du skriver der skal røres rundt hver halve time, men hvor længe fortsætter man med dette ?

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required