Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.
Jordbær flødeis som smager fantastisk, og kan spises af alle. Denne er lavet på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden en ismaskine. Se min beskrivelse under opskriften.
Opskriften på denne jordbærflødeis er rigelig til fire personer, men du kan også lave dobbelt portion, så I har til en ekstra omgang.
Opskrift på jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 75 g sukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker
- 400 g piskefløde
- 200 g sødmælk
- 35 g glukosesirup
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Skyl jordbær og nip dem. Skær store bær i halve og kom dem i en gryde sammen med sukker. Koges cirka fem minutter, hvorefter de blendes med en stavblender. Køles lidt af.
- Kog fløde op i en anden gryde sammen med sødmælk, glukosesirup og kornene fra en stang vanilje. Læg også vaniljestangen i gryden for at få mest ud af den. Koges blot op og køles derefter lidt ned.
- Pisk de pasteuriserede æggeblommer luftigt med sukker. Det tager nogle minutter.
- Pisk nu flødemassen gradvist ind i æggemassen og hæld derefter det hele tilbage i gryden igen.
- Iscremen til din jordbær flødeis varmes op igen, men ikke mere end 75-80 grader. Iscremen skal tykne, men må ikke blive for varm.
- Hæld derefter jordbærmassen i iscremen og blend med stavblender.
- Lad ismassen køle af.
- Kør iscremen på ismaskine i cirka 45 minutter, hvorefter den kommes i fryseren.
Få tilsendt opskriften på mail
Flødeis uden ismaskine
Du kan også sagtens lave din jordbær flødeis, selvom du ikke ejer en ismaskine.
Her kommes ismassen blot i en beholder, som stilles i fryseren.
Men under indfrysningen skal du røre i isen hver halve time for at undgå at den krystalliserer.
Den færdigfrosne is kan med fordel tages ud af fryseren 20-30 minutter før den skal bruges. Så er den cremet og lækker.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane Tvede
Jeres opskrifter er pragtfulde og bruger dem hele tiden
Nanna
Tak for svar Hvor meget kan den indholde
Nanna
Hvilken ismaskine bruger du
Holger Rørby Madsen
Hej Nanna
Der findes mange gode mærker på markedet, men personligt har jeg en Melissa, som jeg er godt tilfreds med. Den har bla. vundet en test hos Tænk, og er ikke voldsom dyr.
Alt det bedste
Holger
Anita
Kan se at du nogle gange bruger glukosesirup i din is og nogle gange cremodan. Har de samme effekt? Laver med glukosesirup som er godt. Vil det blive bedre hvis jeg tilføjer cremodan også. Tak for nogle dejlige opskrifter🤩
Sarah
Du skriver der skal røres rundt hver halve time, men hvor længe fortsætter man med dette ?